-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sutrikus „Facebook“ veiklai, „Telegram“ vartotojų skaičius išaugo 70 mln.

„Telegram“ įkūrėjas Pavelas Durovas antradienį pranešė, kad susirašinėjimo platformos klientų bazė per vieną dieną pirmadienį, kai „Facebook“ patyrė didžiulį sutrikimą, padidėjo „rekordiniais“ 70 mln. vartotojų.
Telegram
Telegram / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį septynioms valandoms sutrikus populiariojo socialinio tinklo ir jo valdomų platformų „Instagram“ bei „WhatsApp“ veiklai, potencialiai milijardai vartotojų neteko prieigos prie savo paskyrų.

Ypač populiarus buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse ir Irane socialinis tinklas „Telegram“ yra naudojamas tiek privačiam bendravimui, tiek informacijos ir naujienų platinimui.

„[Pirmadienį] „Telegram“ fiksavo rekordinį vartotojų registracijos ir aktyvumo padidėjimą, – savo „Telegram“ kanale parašė 36 metų Durovas. – Per vieną dieną pasveikinome daugiau nei 70 mln. perbėgėlių iš kitų platformų.“

„Naujiems vartotojams norėčiau tai pasakyti – sveiki atvykę į didžiausią nepriklausomą susirašinėjimo platformą „Telegram“, – pridūrė P.Durovas. – Mes jūsų nenuvilsime, kai tai padarys kiti.“

Remiantis specializuotos informaciją renkančios bendrovės „SensorTower“ duomenimis, „Telegram“, kuri buvo 56-oji dažniausiai parsisiunčiamos nemokama programėlė Jungtinėse Valstijose, pakilo į penktąją vietą.

Bendrovę 2013 metais įkūrė broliai Pavelas ir Nikolajus Durovai, taip pat sukūrę Rusijos socialinės žiniasklaidos tinklą „VKontakte“.

„Telegram“ atsisako bendradarbiauti su valdžios institucijomis ir perduoti kodavimo kodus, todėl ji buvo uždrausta keliose šalyse, įskaitant Rusiją.

Praėjusiais metais Maskva pakeitė kursą – po daugiau nei dvejų metų nesėkmingų bandymų užblokuoti programą.

Sausį P.Durovas teigė, jog „Telegram“ kiekvieną mėnesį naudojasi daugiau nei 500 mln. aktyvių vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius