-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sveikatos ABC: kaip technologijos gali mums padėti?

Darbas, stresas, miego sutrikimai ir kiti kasdieniai veiksniai dažnai turi įtakos mūsų sveikatai ir bendrai savijautai. Todėl vis dažniau ieškome įvairių sprendimų, kurie padėtų lengviau stebėti sveikatos rodiklius. Vienas populiariausių įrankių šiandien yra išmanieji laikrodžiai, kuriuose yra daugybė funkcijų, padedančių juos nešiojančiam asmeniui atlikti visus kasdienius darbus. Technologijų bendrovės „Huawei“ ekspertė aptaria, kokios pažangiausios sveikatos stebėjimo funkcijos yra naujausiame išmaniajame laikrodyje „Huawei Watch D“, kuris neabejotinai padės norintiems sekti savo savijautą išmaniau.
„Huawei Watch D“
„Huawei Watch D“ / Huawei nuotr.

Pirmas toks kraujospūdžio matavimas

Net menkiausi organizmo pokyčiai gali reikšti sveikatos sutrikimus. Žmogaus kūnas yra tarsi mechaninio laikrodžio ciferblatas, kurio kiekviena dalis atsakinga už kitų svarbių grandžių veikimą, todėl kiekvienai iš jų reikia skirti ypatingą dėmesį. Vienas iš labiausiai žinomų sveikatos rodiklių – kraujospūdis, dėl kurio gali pakisti savijauta, pavyzdžiui, atsirasti nuovargis, galvos skausmas, svaigulys ar nervingumas.

Kompanija „Huawei", reaguodama į didėjantį vartotojų norą sekti savo sveikatos rodiklius, sukūrė išmanųjį laikrodį „Huawei Watch D“. Tai – pirmasis išmanus laikrodis, kuriame realiuoju laiku galima pamatuoti kraujospūdį. Itin tikslūs kraujospūdžio rodmenys nustatomi naudojant naujovišką įrangą su didelės skiriamosios gebos slėgio jutikliu, kurio paklaida yra tik +/- 3 mmHg, todėl rodmenys yra lygiaverčiai tradiciniams kraujospūdžio matavimo prietaisams. Laikrodį galima nustatyti ir taip, kad jis reguliariai, pavyzdžiui, tam tikru paros metu, įspėtų jus apie kraujospūdžio pokyčius bei leistų stebėti ilgalaikius pasikeitimus“, – teigia „Huawei“ produktų mokymo vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė.

Huawei nuotr./„Huawei Watch D“
Huawei nuotr./„Huawei Watch D“

Didesnis dėmesys širdžiai

Širdies ritmo sutrikimai gali pasireikšti įvairiai ir yra ankstyvas kai kurių širdies ligų, pavyzdžiui, aterosklerozės, aritmijos ar prieširdžių virpėjimo, požymis.

Naujajame laikrodyje „Huawei Watch D“ – įdiegtas širdies elektrokardiogramos jutiklio modulis, užtikrinantis nuolatinę širdies ritmo stebėseną. Pavyzdžiui, kai tik prietaisas aptinka naudotojo širdies ritmo ar aktyvumo pokytį, vartotojui rekomenduojama atlikti EKG patikrą, naudojant išmaniajame laikrodyje įdiegtą EKG technologiją. Išmanusis laikrodis taip pat palaiko EKG duomenų saugojimą tam, kad būtų galima ilgą laiką stebėti duomenų pokyčius ir greičiau reaguoti į reikšmingus sveikatos pakitimus. Laikrodžio išsaugomus duomenis vėliau galima parodyti ir savo daktarams, kurie galės susidaryti kur kas tikslesnį vaizdą apie vartotojo sveikatos būklę“, – sako ekspertė.

Huawei nuotr./„Huawei Watch D“
Huawei nuotr./„Huawei Watch D“

Stresas ir miego sutrikimai – praeitis

Padidėjęs darbo krūvis, skirtingos kasdienės situacijos ir atsakomybė dažnai yra vieni iš stresą keliančių veiksnių. Pernelyg didelis stresas taip pat gali turėti įtakos kitiems sveikatos rodikliams, todėl gali pakenkti miego kokybei, energijos lygiui dienos metu ar gebėjimui susikaupti. Streso bei miego kokybės rodiklių stebėjimas gali padėti nustatyti pagrindinius stresą sukeliančius veiksnius ir užkirsti kelią ilgalaikiam jų poveikiui.

Naujasis išmanusis laikrodis „Watch D“, analizuodamas kelis sveikatos rodiklius, reaguoja į naudotojo streso pokyčius ir pateikia vertingų rekomendacijų, kaip sumažinti streso lygį ar jo poveikį bendrai sveikatai. Panaši technologija taikoma ir miego stebėjimo funkcijai, kuri stebi laikrodžio dėvėtojo miego kokybę bei analizuoja, koks gilus buvo miegas visą naktį. Toks stebėjimas taikomas tam, kad būtų galima reaguoti į energijos lygio pokyčius ir pateikti moksliškai pagrįstas rekomendacijas, kaip pritaikyti treniruočių krūvį bei pagerinti miego kokybę kitą naktį“, – apibendrina U. Eidžiūnaitė.

Huawei nuotr./„Huawei Watch D“
Huawei nuotr./„Huawei Watch D“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius