Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tai jau nebe sąmokslo teorijos: Pentagonas labai rimtai žiūri į NSO ir žinomas ekonomistas įsitikinęs – rinkos privalės į tai reaguoti

Neatpažinti skraidantys objektai ar bent jau gandai apie juos kaitina smalsių žmonių vaizduotę. Ar mus stebi ateiviai? O gal tai - slapti ginklai? Atvykėliai iš kitų dimensijų ar keliautojai laiku? Ekonomistas Tyleris Cowenas atsakymų į šiuos klausimus neturi, bet mano, kad NSO gali turėti didelę įtaką ekonomikai.
NSO
NSO / Fotolia nuotr.

Pentagonas ketina išslaptinti didelį su NSO susijusių duomenų kiekį. Tai – JAV karinių pajėgų pilotų (daigiausia laivyno) fiksuoti vaizdai, kurių nepavyko paaiškinti.

Tie vaizdo įrašai ne kartą buvo pasirodę žiniasklaidos priemonėse ir vaizdo technologijų ekspertai tvirtino jų autentiškumą. Tačiau karybos ir aviacijos ekspertai negali pasakyti, kas tai.

VIDEO: Watch the Pentagon's three declassified UFO videos taken by U.S. Navy pilots

JAV Kongresas ketina ištirti, ar tie NSO gali kelti grėsmę šaliai ir jos gyventojams. Pavojingiausias priešas yra nematomas, nežinomas ir neprognozuojamas. Jei nežinome, kas tai, kaip galime žinoti, ar šie fenomenai nekelia pavojaus? Jei tai – Rusijos ar Kinijos technologijos, kaip JAV nuo jų gintųsi?

Sunku įsivaizduoti, kad šie tyrimai duotų realios naudos. Tačiau tai rodo, kad JAV institucijos pagaliau ima rimtai vertinti NSO atvejus. Tai nebėra tik sąmokslo teorijų sritis, į kurią galima numoti ranka einant dirbti rimtesnių darbų. Ir būtent dėl to T.Cowenas „Bloomberg“ rašo, kad jei jau Pentagonas NSO vertina rimtai, tai ir rinkos į tai turi atkreipti dėmesį.

Kalbėdamas pusiau rimtai T.Cowenas svarsto, kaip pasikeistų mūsų ekonomika, jei sužinotume, kad ateiviai egzistuoja. Ekonomisto nuomone, daugumos akcijų kursas nepakistų. Kitaip tariant, „iPhone“ pardavimų tai nepaveiktų. Tačiau mokslinės fantastikos žanro kūrinių pardavimai ir turizmas į ateivių gyvenvietes stipriai išaugtų. Visi su ateiviais bent kiek susiję produktai staiga taptų labai paklausūs. Ir gynybos priemonės.

Kita vertus, jei ateiviai mums nebus draugiški ar turės technologinių galimybių mus išnaikinti labai lengvai ir greitai, kai kurie dalykai nebebus tokie svarbūs.

Ir žinoma, tai nėra labai rimta tema. Kai nežinome nieko, svarstymai nėra labai vertingi. Kita vertus, jei jau politikai rimtai vertina NSO, anksčiau ar vėliau apie tai turės galvoti ir akcijų biržos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius