Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarp populiariausių „Google“ šįmet lietuvių ieškotų žodžių – „Eurobasket 2013”, „Vytautas Šapranauskas“ ir „Eurovizija 2013“

Dažniausiai „Google“ paieškos sistemoje šįmet lietuviai ieškojo informacijos apie Slovėnijoje vykusį krepšinio čempionatą „Eurobasket 2013”, o populiariausios paieškos sistemoje ieškoti žmonės – šįmet mirę aktoriai Paulas Walkeris ir Vytautas Šapranauskas, skelbiama „Google Zeitgeist 2013“ tyrime. Jį Lietuvos televizijos laidoje „Labas rytas“ antradienį pristatė „Google” rinkodaros vadovas Baltijos šalims Regimantas Urbanas.
„Google“
„Google“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Google Zeitgeist“ tyrimas buvo atliktas tryliktą kartą, šįmet tyrime pateikiami duomenys iš 72 dviejų pasaulio šalių.

Lietuvoje populiariausi ieškoti žodžiai – „Eurobasket 2013”, realybės šou „Paslapčių namai“, taip pat žmonės domėjosi šįmet mirusiu aktoriumi Paulu Walkeriu. Pavyzdžiui, kaimyninės Latvijos „Google“ paieškos sistemoje buvo pirmas.

Lietuvoje populiariausi ieškoti žodžiai – „Eurobasket 2013”, realybės šou „Paslapčių namai“.

Ketvirtoje vietoje pagal populiarumą – „Google“ teikiama paslauga „Street View“, penktoje – V.Šapranauskas.

Toliau paieškos sistemoje ieškoti populiariausi žodžiai buvo „Eurovision 2013“, „Velykos 2013“, filmas, kuriame vaidino V.Šapranauskas „Valentinas vienas”, frazė „Teleloto bilietų tikrinimas“, taip pat „Atari Breakout“ – įvedę šį žodį į „Google vaizdus“ galite žaisti žaidimą.

Daugiausiai „Google“ naudotojų susidomėjimo sulaukę renginiai šįmet buvo Jūros šventė, Kauno dienos, Užgavėnės, o populiariausi žmonės – šįmet mirę P. Walkeris, V.Šapranauskas ir Irena Matijošaitienė.

Populiariausias klausimas Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų šalių, buvo „Kas yra meilė“.

Maidanas ir įvairios šio žodžio versijos pateko į pastarųjų savaičių paieškos žodžių dešimtuką.

Iš klausimų, prasidedančių žodžiu „kaip“, labiausiai lietuvius domino atsakymai į klausimus „Kaip numesti svorio“, „Kaip uždirbti pinigų“ ir „Kaip priaugti svorio“.

„Google“ pateikia analogiškus duomenis ir apie Ukrainą. Be abejo, paieškos žodžiai skiriasi. Tačiau abiems šalims paieškos vardiklis bendras – žmonės ieško pramogų ir aktualijų. Politika, neskaitant Maidano – paskutinėje vietoje. Beje, Maidanas ir įvairios šio žodžio versijos pateko į pastarųjų savaičių paieškos žodžių dešimtuką.

Ukrainos metų sąrašas atrodo taip: Serialas „Svaty“, filmai 2013, serialas „Vienišius“, Eurovizija 2013, „Forsažas“, Kličko, „Geležinis žmogus 3“, Čeliabinsko meteoritas.

VIDEO: „Google Zeitgeist“ pristatymas

Domitės mokslo ir informacinių technologijų naujienomis? Prisijunkite prie Mokslas.IT socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Google+“ ir „Twitter“. Patirkite netikėtų atradimų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius