Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ laimėjo dažnių aukcioną Latvijoje

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ šiandien Latvijoje įvykusiame aukcione užsitikrino reikšmingą 5G dažnių dalį 700MHz spektro aukcione. Kartu su jau turimais 3,5 MHz spektro dažniais Latvijoje ir būsimais aukcionais Lietuvoje bei Estijoje, operatorius jau yra pasiruošę pradėti 5G plėtrą Baltijos šalyse.
5G stotis
5G stotis / 123RF.com nuotr.

„Pasibaigęs dažnių aukcionas Latvijoje žymi 5G ryšio pradžią Baltijos šalių regione. Naujos kartos mobilusis ryšys prisidės prie naujų technologijų proveržio visame regione, o kartu – padidins interneto greitį, padengimą bei sumažins delsą tiek privatiems, tiek ir verslo klientams“, – pranešime spaudai sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

Latvija pirmauja diegiant 5G ryšį Baltijos šalių regione – 3,5 GHz spektras čia buvo paskirstytas dar 2019-aisias. Šiandien „Tele2“ laimėjo 2x10 MHz dažnius 700MHz spektro aukciono dalyje.

703-713 MHz ir 758-768 MHz dažnius operatorius įsigijo už 2,42 mln. eurų. Licencija galios iki 2042 m. sausio 31-osios.

Lietuvoje dažnių aukcionas turėtų vykti kitų metų pradžioje – iki 2022 m. sausio 25 d. registruojamos dalyvių paraiškos. Estijoje aukcionas įvykti turėtų taip pat 2022-aisias, tačiau tiksli data dar nėra numatyta.

Kartu su 5G tinklo diegimu „Tele2“ atnaujins ir esamą 4G tinklą – užtikrins didesnį greitį ir talpą bei pagerins ryšio padengimą Baltijos šalyse.

Planuojama, kad 5G tinklą operatorius pradės vystyti savarankiškai. Anksčiau „Tele2“ ir „Bitė“ bendradarbiavo ir siekė išsiaiškinti, ar yra galimybė kurti bendrą tinklą bei dalintis dažnių spektru Lietuvoje ir Latvijoje. Abi bendrovės nusprendė susitarimą nutraukti, nes iš reguliuojančių institucijų gavo tik dalinį leidimą naudotis dažnių spektru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius