Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Telefono tarnavimo laiką gali prailginti paprastas veiksmas: ekspertas atskleidžia, koks jis

Mobilųjį telefoną kasdien naudojame ne tik bendravimui, bet ir darbui ar pramogoms, tad jis tapo neatsiejamu įrankiu kasdienybėje. Kad išmanusis veiktų sklandžiai ir tarnautų kuo ilgiau, itin svarbi tinkama jo priežiūra. Ekspertas tikina, kad reikėtų pradėti nuo reguliariaus įrenginio perkrovimo ir pataria, kada geriausia tai daryti, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Išsikrovusi telefono baterija
Išsikrovusi telefono baterija / 123RF.com nuotr.

Pasak Evaldo Viselgos, „Tele2“ įrenginių serviso „Smart Master“ vadovo, telefonu, kaip ir kitais išmaniaisias daiktais, reikia rūpintis: laiku įdiegti atnaujinimus, įvertinti, kurios programėlės yra nenaudojamos ir jas pašalinti bei išvalyti talpyklą. Dar vienas žingsnis, kuris, anot specialisto, pagerina mobiliojo įrenginio veikimo kokybę – reguliarus telefono perkrovimas.

Internete sklando daugybė nuomonių, kaip dažnai turėtume perkrauti telefoną, tačiau specialistas tikina, kad sklandaus telefono veikimui, jį reikėtų perkrauti kartą per savaitę. Kas septynias dienas telefoną išjunkite, leiskite jam pailsėti bent vieną minutę ir vėl įjunkite. Būtent toks reguliarus perkrovimas gali užtikrina net 3 naudas jūsų išmaniajam.

Sklandesnis mobiliojo telefono darbas

Kasdien naudojame daugybę programėlių, tačiau, ar tikrai jas išjungiame tinkamai? Dažniausiai programėlė iš tikrųjų nėra uždaroma, o veikiau perkeliama į budėjimo būseną, kuri leidžia ją greičiau paleisti iš naujo. Dėl šios priežasties daugybė programėlių lieka atidarytos, naudoja telefono atmintį ir eikvoja telefono energiją.

Tikriausiai esate pastebėję, kad atidarius daug programėlių, telefonas išsikrauna itin greitai. Perkrovę telefoną uždarysite visas naudotas programėles, pagreitinsite telefono veikimą bei stabilizuosite baterijos darbą.

Mažesnė telefono sutrikimų rizika

Vengimas reguliariai perkrauti telefoną daro neigiamą įtaką sklandžiam jo darbui. Jei bėgant laikui atidėliojate telefono perkrovimą, galite pastebėti veiklos sutrikimų ar sistemos sulėtėjimą. Juk kiekvienas atnaujinimas, atvertas internetinis puslapis ar įdiegta programa apkrauna telefoną, tad reguliarus mobiliojo įrenginio perkrovimas padeda jam veikti sklandžiau.

Ilgesnis baterijos veikimas

Periodiškai neperkraunant telefono, gali sutrikti jo atmintis ir silpnėti baterijos galia. Jei niekada neleisite telefono baterijai visiškai išsikrauti, ji niekada negebės pilnai įsikrauti ir sutrumpės jos tarnavimo laikas. Rekomenduojama retkarčiais leisti akumuliatoriui išsikrauti iki 0 proc., ir tuomet jį įkrauti.

Kaip perkrauti „iOS“ ir „Android“ operacines sistemas turinčius telefonus?

„iPhone X“ ir naujesnius „iPhone“ telefonus lengvai perkrausite vienu metu paspaudę ir palaikę garso mažinimo ar didinimo ir šoninį mygtukus. Tuomet, kai pamatysite ekrane užrašą „Power off“, mygtukus atleiskite, o slankiklį braukite į dešinę pusę. Nuspaudę ir palaikę dešinėje pusėję esantį įrenginio mygtuką, kol ekrane atsiras užrašas „Apple“, telefoną vėl įjungsite.

Jei turite senesnės kartos „iPhone“ telefonus, juos perkrausite nuspaudę ir palaikę šoninį mygtuką. Kai ekrane pamatysite užrašą „Power off“, mygtuką atleiskite, o slankiklį nubraukite į dešinę pusę. Paspaudę ir palaikę tą patį mygtuką, telefoną vėl įjungsite.

Turintys „Android“ telefonus lengvai juos perkraus nuspaudę ir palaikę ekrano užrakinimo mygtuką bei ekrane spustelėję „Perkrauti“. Tiesa, naujausiuose „Samsung“ telefonuose perkrovimo parinktį galima rasti išskleidus spartųjį skydelį ir atidarius išjungimo meniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius