Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Telia“ įjungė galimybę eSIM kortelių technologiją „iPhone“ telefonuose

Po kalėdine eglute radote naują „iPhone“ telefoną? Išpakuokite ir junkitės prie mobiliojo ryšio tinklo iš karto nuo sofos – Lietuvoje „Telia“ pirmoji savo tinkle įjungė plastikinių SIM kortelių keitimą „iPhone“ telefonuose į virtualias eSIM neišėjus iš namų. Tačiau mobiliojo parašo paslaugos eSIM kortelės kol kas neturės, nes ši identifikavimo technologija Europoje dar tik kuriama.
Telefonas
Telefonas / 123RF.com nuotr.

„eSIM technologijos bandymus prieš keletą metų pradėjome išmaniuosiuose laikrodžiuose, o jau kelis mėnesius visi mūsų klientai šią paslaugą galėjo aktyvuoti užsukę į bet kurį saloną. Tačiau prieš Kalėdas jungiame patį gryniausią eSIM funkcionalumą – galimybę virtuliai įsidiegti SIM kortelę iš bet kur. Taip pat šis funkcionalumas palengvins numerių perkėlimą į kitus „iPhone“ įrenginius – tai bus galima padaryti skaitmeniniu būdu“, – sako „Telia“ eSIM paslaugos vadovas Domas Milius.

Norint įsidiegti eSIM, vartotojui reikia turėti „Telia“ abonentinį numerį ir atsisiųsti naujausią „Apple“ operacinės programos versiją „iOS 16.2“. Plastikinę SIM kortelę į eSIM galima pasikeisti telefono nustatymuose pasirinkus „Mobile Data“ skiltį ir spustelėjus mygtuką „Convert to eSIM“. Iššokusiame lange reikės prisijungti prie „Mano Telia“ paskyros, pasirinkti į eSIM keičiamos kortelės telefono numerį bei patvirtinti sutikimą su sąlygomis. eSIM aktyvacijos procesas užtruks vos keletą minučių, po kurių mobiliuoju ryšiu galėsite naudotis įprastai.

Naujo telefono įjungimo atveju, tai atliekama pasirinkus „Set Up Mobile Service“, o telefonu naudojantis ne pirmą kartą – „Mobile Data“ skiltyje paspaudus „Add eSIM“. Tokius pačius žingsnius reikia atlikti ir norint perkelti eSIM iš vieno prietaiso į kitą. Šias galimybes siūlo „iPhone XR/XS“ ir visi naujesni „iPhone“ modeliai.

Tiesa, eSIM nebus galima pasinaudoti persikeliant virtualią kortelę tarp „iPhone“ telefonų, jei identifikavimui naudojamas mobilusis parašas („Mobile-ID“). Ši identifikavimo technologija dar Europoje dar tik kuriama, nes fizinių SIM kortelių atveju, jų saugumą sertifikuoja pats paslaugos tiekėjas „Mobile-ID“. Tačiau eSIM paslauga jau dabar veikia su kitomis asmens identifikavimo programomis, pavydžiui, naudojant bankinius prisijungimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius