-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiesioginis vertimas kalbant telefonu, patobulinta paieška: bus atnaujinta „Samsung“ telefonų programinė įranga

Technologijų bendrovė „Samsung“ anonsavo „One UI 6.1“ programinės įrangos atnaujinimą, kuris dirbtinio intelekto (DI) funkcijas pasiūlys didesniam „Galaxy“ įrenginių skaičiui. Kovo pabaigoje „Fold5“, „Flip5“, „S23 FE“, „Galaxy S23“ bei „Tab S9“ serijas pasieksiantis atnaujinimas suteiks įvairias dirbtinio intelekto funkcijų galimybes, kurios sausio mėnesį debiutavo kartu su „Galaxy S24“ serijos įrenginiais, rašoma „Samsung“ pranešime spaudai.
Santraukas tekstu paverčianti „Transkripcijos pagalbos“ funkcija
Santraukas tekstu paverčianti „Transkripcijos pagalbos“ funkcija / Samsung nuotr.

„Mūsų tikslas yra ne tik padėti vartotojams įžengti į naują mobiliojo dirbtinio intelekto erą, bet ir DI paversti lengviau prieinamą visuomenei. Šis atnaujinimas – tik pradžia. 2024 m. planuojame DI patirtį pasiūlyti daugiau nei 100 mln. „Galaxy“ naudotojų visame pasaulyje bei toliau kurti naujoviškus būdus, kaip išnaudoti plačias mobiliojo dirbtinio intelekto galimybes“, – sako Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.

Kalbos barjerus peržengiantis bendravimas

Po „One UI 6.1“ įdiegimo atsiradusios DI funkcijos „Galaxy“ vartotojams palengvins komunikaciją tiek su artimiausiais žmonėmis, tiek su kitakalbiais. „Pokalbių pagalba“ leis automatiškai pakoreguoti žinutės toną, taip, kad jis būtų tinkamesnis konkrečiai situacijai ir gavėjui – ar jis skirtas verslo partneriui ar artimam draugui. Prireikus parašyti žinutę užsieniečiui, „Pokalbių pagalba“ gali ją išversti į 13 užsienio kalbų, tad vartotojui nebereikia naudoti papildomų vertimo programėlių.

„Tiesioginio vertimo“ funkcija bendravimą su užsieniečiais palengvina tuo atveju, jei su jais tenka kalbėti telefonu. Ši DI funkcija realiu laiku abiejų skambučio dalyvių žodžius verčia į kiekvienam suprantamą kalbą arba vertimą ekrane pateikia tekstiniu formatu. Tai gali būti naudinga egzotiškoje šalyje prireikus telefonu susikalbėti su viešbučio registratūra ar išsikviesti užsienio kalbomis nekalbantį taksi vairuotoją.

Jei nuvykus į kitą šalį gatvėje iškiltų poreikis pasiklausti nuorodų į lankytiną objektą ar restoraną, Įrankis „Vertėjas žodžiu“ leis be pastangų užmegzti pokalbį su vietiniais, padalindamas išmaniojo ekraną į dvi dalis ir kiekvienai pusei sugeneruodamas kalbos ar rašomo teksto vertimą.

Nepralenkiamas našumas

Platesnė „Galaxy AI“ integracija „Galaxy“ ekosistemoje leidžia dar patogiau ir našiau atlikti kasdienes užduotis. Geras to pavyzdys – naujoji „Paieška apibrėžiant“ funkcija, leidžianti ieškoti informacijos tiesiog pirštu intuityviai apibraukus bet kokį ekrane rodomą turinį. Tai gali būti tekstas, paveikslėlis, kameros filmuojamas vaizdas ar kitas aktualus turinys.

Kasdienybę palengvins ir ranka rašytus užrašus į spausdintinį tekstą ar kitą užsienio kalbą išverčianti bei juos apibendrinti galinti „Užrašų pagalbos“ funkcija, glaustas naujienų santraukas naršyklėje pateikianti „Naršymo pagalba“ ir susitikimų garso įrašų santraukas tekstu paverčianti „Transkripcijos pagalbos“ funkcijos.

Išlaisvintas kūrybiškumas

Su „Galaxy AI“ technologijų bendrovė taip pat siekia padėti vartotojams geriau atskleisti savo kūrybinį potencialą. Naujasis atnaujinimas suteikia net keletą įrankių, išlaisvinančių fotografijos talentą. Naudojant „Generatyvinį redagavimą“, DI palaikantys įrenginiai suteikia galimybę nesunkiai keisti nuotraukos dydį, joje užfiksuotų objektų poziciją ar lygiavimą, taip sukomponuodami idealų kadrą.

Jei suredaguoti nuotrauką prireiktų greitai, „Redagavimo pasiūlymo“ funkcija pati patars, kaip kadrą patobulinti vos vieno mygtuko paspaudimu. Ši funkcija geba automatiškai aptikti atspindžius ir juos pašalinti, sulieti portreto foną, pakoreguoti atspalvius ir atlikti kitus įprastai daug laiko užimančius veiksmus. Papildomai „Instant Slow-mo“ įrankis įprastus vaizdo įrašus gali paversti sulėtintais be būtinybės filmavimo metu jungti specialų režimą ar filmavimą kartoti daug kartų.

„One UI 6.1“ atnaujinimas Lietuvos vartotojus pasieks jau kovo pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius