TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tik vakar atleistas „ChatGPT“ kūrėjas šiandien jau prašomas sugrįžti: užvirė neįprasta kova

Šeštadienį „ChatGPT“ sukūrusi bendrovė „OpenAI“ netikėtai paskelbė atleidžianti savo generalinį direktorių Samą Altmaną. Sekmadienį įvykiai ėmė klostytis dar įdomiau.
Samas Altmanas
Samas Altmanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„S.Altmanas pasitraukė iš pareigų po valdybos atlikto svarstymo, kurio metu buvo padaryta išvada, kad S.Altmanas su valdyba bendravo nenuosekliai ir tai trukdė jai vykdyti savo pareigas. Valdyba nebepasitiki jo gebėjimu toliau vadovauti „OpenAI“, – paskelbta pareiškime apie vadovo pasitraukimą.

Ši žinia daugelį smarkiai nustebino, tačiau dabar situacija tampa dar keistesnė, nes „The Verge“ portalas, remdamasis šaltiniais, teigia, kad „OpenAI“ nori susigrąžinti S.Altmaną, kurį atleido mažiau nei prieš 24 valandas.

Shutterstock nuotr./„ChatGPT“
Shutterstock nuotr./„ChatGPT“

Pasak šaltinio, „OpenAI“ investuotojai daro spaudimą direktorių valdybai, siekdami susigrąžinti vyriausiąjį „ChatGPT“ kūrėją į generalinio direktoriaus pareigas. Teigiama, kad valdyba jau pradėjo derybas su S.Altmanu šiuo klausimu.

Tačiau skelbiama, kad pats S.Altmanas yra pasirengęs įkurti savo startuolį, jei jo sugrįžimas į „OpenAI“ nepavyktų, tikėtina, kad kartu su juo išeis ir nemaža dalis darbuotojų.

„The Verge“ rašo, kad šiuo metu „OpenAI“ viduje vyksta labai rimti pokyčiai, nes situacija neapsiriboja tik netikėtu sprendimu dėl S.Altmano.

Kiek anksčiau atsistatydino „OpenAI“ valdybos pirmininkas Gregas Brockmanas. Be to, bendrovę paliko nemažai patyrusių specialistų, o planuojamas dalies „OpenAI“ akcijų pardavimas „kabo ant plauko“.

Vienas iš „Forbes“ šaltinių pridūrė, kad S.Altmanas greičiausiai grįš tik tuo atveju, jei „OpenAI“ sutiks su jo sąlygomis. Taigi galima daryti išvadą, kad kalbama apie kovą dėl valdžios vienoje perspektyviausių XXI a. bendrovių.

„OpenAI“ yra pagrindinė generatyvinių kalbos modelių ir galbūt apskritai dirbtinio intelekto rinkos dalyvė. Pagrindinis jų kūrinys – pokalbių robotas ChatGPT, sukėlęs tikrą šurmulį IT bendruomenėje.

Šią vasarą pasirodė žinia, kad „OpenAI“ neva susidūrė su finansiniais sunkumais ir po metų jai gresia bankrotas.

Dabar „OpenAI“ iš esmės „gyvena“ iš 10 mlrd. dolerių „Microsoft“ finansavimo, o „ChatGPT“ naudotojų skaičius nuolat mažėja.

Šio mėnesio pradžioje Elonas Muskas paskelbė kuriantis savo pokalbių robotą, kuris turėtų būti „kaip ChatGPT, tik geresnis“. Tačiau juo galės naudotis tik mokamo „X Premium+“ plano turėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius