Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tipinės, bet pigesnės žaidimų ausinės: „Patriot Viper“ serijos apžvalga

Dažniausiai žaidimų ausinių kainos prasideda nuo 50 eurų. Tuo tarpu „Patriot Viper“ tiek prašo už pačias brangiausias savo ausines, o paprasčiausią modelį pardavinėja už juokingus 25 eurus.
„Patriot Viper“ žaidimų ausinių linija
„Patriot Viper“ žaidimų ausinių linija / N.Davalgos nuotr.

Jau esame išbandę visas „Patriot Viper“ siūlomas peles. Pagaliau atėjo ir ausinių eilė. „Patriot“ šiuo metu siūlo tris ausinių modelius – „Viper V330“ „Viper V360“ ir „Viper V380“. Visus juos išbandėme ir patirtus įspūdžius perteiksime jums.

Išsirinkti geriausiai tinkančias ausines pagal apžvalgas – ypač sudėtinga užduotis. Nėra galimybės tiksliai aprašyti garso, kurį skleidžia ausinės, nes tekstas leidžia tik apytiksliai perteikti įrenginių suteikiamus efektus. Gamintojų pateikiamos specifikacijos dažniau klaidina, nei padeda suprasti, kuris įrenginys skamba geriau. Dėl to manęs laukia sudėtinga misija perteikti garsus, kuriuos skleidžia trys šiandieninio testo dalyvės.

Tenka pripažinti faktą, kad kokybiškas garsas kainuoja daugiau, nei daugumos žaidėjų turimas biudžetas. Nepuoselėju tuščių vilčių ir nesitikiu, kad iki 50 eurų kainuojančios ausinės skleis kokybišką garsą. Geriausiu atveju, jų garsas bus patenkinamas ir konkurencingas kitoms panašią sumą kainuojančioms ausinėms.

„Patriot Viper V330“

Tai yra paskutinė trijų „Patriot“ apžvalgų ciklo dalis. Per jas išbandžiau net dešimt skirtingų produktų. Galiu pasakyti, kad „Viper V330“ ausinės yra mažiausiai patikęs šios apžvalgų serijos produktas.

N.Davalgos nuotr./Iš nuotraukų galite suprasti, kad apžvalga buvo brandinta ilgai
N.Davalgos nuotr./Iš nuotraukų galite suprasti, kad apžvalga buvo brandinta ilgai

Garsas, sklindantis per šias ausines, yra neišraiškingas. Jis skamba nenatūraliai, aukšti ir žemi dažniai gan stiprūs, tačiau ne pačios aukščiausios kokybės. Garsas žaidimuose yra patenkinamas, efektai, tokie kaip kulkų skrydžiai ar sprogimai yra pakenčiami, tačiau muzikos klausytis per jas nerekomenduoju.

N.Davalgos nuotr./„Viper V330“ ausinės
N.Davalgos nuotr./„Viper V330“ ausinės

Tai yra daugelio (jeigu ne visų) žaidimams skirtų pigių ausinių problema. Tačiau už panašią kainą galime nusipirkti geras biudžetines muzikai skirtas ausines, tokias kaip „Samson SR850/ SR950“ ar „Superlux HD681“ bei įsigyti nebrangų pastatomą mikrofoną ir mėgautis nepalyginamai kokybiškesniu garsu. Efektai gal ir bus prastesni, bet bendras vaizdas malonesnis.

Kalbant apie mikrofono kokybę, ji yra pakankama, norint aiškiai perduoti informaciją. Be abejo, norint kokybiškai fiksuoti garsą, net ir trigubai brangesnių ausinių mikrofonai nėra pakankamai geri. Ieškantiems kokybės, reikėtų atskiro įrenginio, todėl, atsižvelgiant į šių ausinių kainą, mikrofono fiksuojamo garso kokybė yra priimtina.

N.Davalgos nuotr./Mikrofonas išjungiamas jį užlenkiant
N.Davalgos nuotr./Mikrofonas išjungiamas jį užlenkiant

Kitais aspektais ausinėms didesnių priekaištų neturiu. Man visai patiko, kaip šios ausinės laikosi ant galvos. Jos ne tik patogiai apglunda, bet ir nevargina net ir panaudojus kelias valandas. Šiek tiek užkliuvo nestandartinė kaušelių forma – klasikiniai apvalūs kaušeliai visada yra patogesni už sunkiai nusakomos formos analogus.

Dizaineriai nebandė apgaudinėti pirkėjų – tai yra pigios žaidimų ausinės, būtent tokią pačią nuotaiką perteikia ir jų išvaizda. Korpuso medžiagos taip pat atitinka už ausines mokamą kainą – pačiupinėjus pigumas jaučiasi, bet surinkta viskas tvirtai, kad galėtumėme ausines naudoti ilgą laiką.

Tai vienintelės „Patriot“ ausinės, prie kompiuterio jungiamos 3,5 mm jungtimis. Tai reiškia, kad jos negali išgauti virtualaus erdvinio garso efekto. Norint prijungti jas prie telefono ar nešiojamojo kompiuterio, teks naudoti pridedamą šakotuvą, sujungiantį mikrofono ir garso jungtis. Tai labai neįprastas sprendimas, nes dažniausiai tekdavo matyti atvirkščią variantą, kai iš ausinių išeina viena jungtis, o tik po to yra išskaidoma į dvi atskiras.

„Patriot Viper V360“

„Patriot Viper V360“ ausinės yra praturtintos kur kas solidesniu savybių sąrašu. Čia jau randamas LED kaušelių apšvietimas, 7.1 virtualus erdvinis garsas, o labiausiai intriguojanti savybė – žemų dažnių sustiprinimas vibracijomis.

N.Davalgos nuotr./ „Viper V360“ ausinių pakuotė
N.Davalgos nuotr./ „Viper V360“ ausinių pakuotė

Pirmą kartą pamatęs šias ausines buvau visiškai tikras, kad jas kažkur tikrai teko matyti, o ir žemų dažnių stiprinimą vibracijomis jau esu išbandęs. Prieš kelis metus teko testuoti „Sandberg Derecho“ ausines. „Patriot“ ir „Sandberg“ ausinės praktiškai yra tokios pačios tiek vizualine, tiek funkcijų prasme.

Net negalvokite, kad viena kompanija kopijavo kitą. Faktas, kad nei „Sandberg“ nei „Patriot“ nėra tikrieji šių ausinių gamintojai. Šios kompanijos naudojasi to paties fabriko tolimojoje Kinijoje paslaugomis ir renkasi, ant kurių jų produktų bus užklijuotas užsakovo logotipas. Toks prekių užsakymo modelis yra seniai naudojamas, ypač tarp smulkesnių prekinių ženklų ir nereikėtų stebėtis pamačius vienodus produktus, turinčius skirtingus pavadinimus.

N.Davalgos nuotr./Žemų dažnių stiprinimą vibracijomis turinčios „Viper V360“
N.Davalgos nuotr./Žemų dažnių stiprinimą vibracijomis turinčios „Viper V360“

Sakyti, kad jos yra visiškai identiškos nebūtų visiškai teisingai. „Patriot Viper V360“ turi raudonos spalvos LED apšvietimą, kai „Sandberg“ nuolat keičia savo apšvietimo spalvas. Tik nežinau ar tai „Derecho“ ausinėms suteikia kokį nors privalumą, nes jas gaminant buvo padaryta viena klaida. Skirtingos pusės viena spalva šviečia ne idealiai vienodą laiko intervalą.

Rezultatas – išsiderinus programai abi pusės šviečia skirtingom spalvom. Iš vienos pusės tai labai juokinga gamintojų klaida, tačiau dar labiau nusišypsoti verčia tai, kad jas naudojant, vienu momentu neįmanoma matyti abiejų ausinių pusių, taigi tos klaidos niekas beveik nepastebės.

Būtina akcentuoti, kad „Patriot Viper V360“ turi akivaizdų pliusą prieš savo brolį dvynį iš „Sandberg“. „Derecho“ ausinės kainavo daugiau nei 50 eurų, o „Patriot“ analogiškų savybių gaminį pardavinėja vos už 30 eurų. Manau, kad kalbant apie du labai panašius produktus su skirtingais prekių ženklais, kaina tampa vienu svarbiausių faktorių, atliekant galutinį pasirinkimą.

N.Davalgos nuotr./Prisiminimai iš „Sandberg Derecho“ testo
N.Davalgos nuotr./Prisiminimai iš „Sandberg Derecho“ testo

O dabar pereikim prie pačių „Patriot Viper V360“. Apie garso kokybę užtenka pasakyti, kad ji labai primena „Viper V330“ ausines. Galima apibendrinti, kad už papildomus 5 eurus gauname truputėlį kokybiškesnį mikrofoną, virtualų erdvinį garsą, kaušelių LED apšvietimą ir žemų dažnių stiprinimą vibracijomis.

Pirmą kartą sužinojęs žemų dažnių stiprinimą vibracijomis, nebuvau labai sužavėtas tokia idėja, bet po bandymo nuotaika šiek tiek pasitaisė. Kaip ir tikėjausi, tai yra paprasčiausi nekokybiški žemi dažniai. Tačiau kas mane labai nustebino, kad nėra laiptelio, skiriančių vibracijas ir garsiakalbių garsą. Gamintojams pavyko sukurti efektą, jog garsai atrodytų sklindantys iš to paties šaltinio. Taip pat džiugu, kad kaušeliai visiškai slopina vibracijas, todėl mūsų kūno nepasiekia jokie nemalonūs virpesiai. Kadangi ši funkcija gali būti išjungta, žalinga jos negalime vadinti.

„Patriot Viper V380“

Tiek „Viper V330“, tiek „Viper V360“ vizualiai atrodė kaip biudžetinės klasės produktai. Brangiausios serijos atstovės „Patriot Viper V380“ sukuria visiškai kitokį įspūdį.

N.Davalgos nuotr./Brangiausių „Patriot Viper“ ausinių pakuotė
N.Davalgos nuotr./Brangiausių „Patriot Viper“ ausinių pakuotė

Plonos RGB apšvietimą turinčios juostelės sukuria efektą, jog tai yra modernus, šiuolaikinis ir ne pigus produktas. Gerą įspūdį sustiprina ir galingas šuolis parinktų medžiagų kokybės klausimu.

Tiesa sakant, jos ne tik atrodo kitaip, bet ir skamba kur kas geriau, nei pigesnės „Patriot Viper“ ausinės. Garso kokybė yra panaši kaip populiariausių gamintojų ausinių kainuojančių apie 50 eurų. Didieji žaidėjai nesiūlo tokių „žaisliukų“ kaip erdvinio garso simuliavimas ar RGB apšvietimas. Todėl „Patriot Viper V380“ yra visai nebloga alternatyva, jeigu jūsų negąsdina prasčiau žinomas prekinis ženklas.

N.Davalgos nuotr./„Viper V380“ pasižymi aukštesne korpuso kokybe
N.Davalgos nuotr./„Viper V380“ pasižymi aukštesne korpuso kokybe

Garso suderinimas vis dar išlieka „geimeriškas“ – išraiškingi aukšti ir žemi dažniai, o vidurinieji pakankamai blankūs. Puikiai tinka žaidimams, bet muzikai tik iš dalies tinkamas variantas.

Mikrofono kokybės klausimu buvo žengtas dar vienas žingsnelis aukštesnės kokybės link. Su šiuo mikrofonu jūsų „Counter Strike“ komandai jau nebeskaudės ausų klausantis džeržgiančio balso, tačiau norintiems aukštos įrašymo kokybės, teks rinktis ant stalo pastatomą mikrofoną.

„Viper V380“ yra vienintelės „Patriot“ ausinės, kurių mikrofonas yra reguliuojamas, tad pasirinkę tinkamą atstumą iki jo dar labiau pagerinsite garso kokybę. Taip pat tik brangiausiose šios kompanijos ausinėse mikrofonas gali būti nuimtas nuo ausinių – kituose modeliuose jis yra užlenkiamas.

N.Davalgos nuotr./Šioje kainoje ne visada rasime RGB apšvietimą
N.Davalgos nuotr./Šioje kainoje ne visada rasime RGB apšvietimą

Patogumo klausimu, „Viper V380“ yra vienu laipteliu aukščiau, nei pigesnės „Patriot“ ausinės. Tai lemia ausinėse esančios odinės pagalvėlės, kurios yra malonesnės, geriau izoliuoja garsus, bet neleidžia odai kvėpuoti ilgų žaidimo sesijų metu. Papildomų medžiaginių pagalvėlių pridedama nėra. Tiesa, klasikinės formos konkurentai, turintys apvalius kaušelius, yra šiek tiek patogesni sprendimai, tad šiuo atveju genialumas slypi paprastume.

Išvados

Visi „Patriot“ ausinių modeliai pasižymi žaidėjišku garso sureguliavimu. Galime surasti dešimtis panašiai skambančių modelių. Tai puikiai supranta ir pati „Patriot“, todėl bando į save atkreipti dėmesį ypač patraukliomis kainomis.

Pigiausios „Patriot“ ausinės „Viper V330“ kainuoja apie 25 eurus. Jos sukurtos gerai atkurti žaidimų efektus, bet garse kokybės nėra labai daug. Šiek tiek džiaugsmo prideda tai, kad ausinės patogiai guli ant ausų ir nevargins net ir po ilgesnių žaidimo sesijų. Deja, korpuse naudojamas pigus plastikas, jis nėra labai malonus liesti, bet turi potencialo tarnauti ilgai. Nors tai gali nuskambėti labai negatyviai, tačiau patraukli kaina pateisina daugumą ausinių silpnybių.

Išduosiu paslaptį, kaip sukurti geras biudžetines žaidimų ausines. Tereikia, panaudoti nebrangių muzikai skirtų ausinių platformą ir prikabinti prie jų mikrofoną. Viskas! Patikėkite, šiame recepte nėra nieko naujo. Tokią strategiją jau naudojo „Kingston“, kurdami legendines „HyperX Cloud“ ausines. Jie tiesiog pasinaudojo „Takstar 80 Pro“ platforma, pridėjo pakankamos kokybės mikrofoną ir taip gimė viena garsiausių visų laikų žaidėjams skirtų ausinių serija.

Kol kas niekas nepanaudojo šios strategijos žaidimų ausinių, kainuojančių apie 30 eurų rinkoje. Tokių ausinių kaip „Samson SR950“, „Superlux HD681“, „Tascam TH-02“, ar „Monoprice 8323“ pavertimas į žaidėjams skirtas ausines būtų geniali idėja gamintojams, norintiems tapti biudžetinių žaidimų ausinių lyderiais.

Po kelių metų pertraukos dar kartą išbandžiau „Sandberg Derecho“ ausines, tik šį kartą jos buvo pavadintos „Patriot Viper V360“ vardu. „Sandberg“ ausinės man neatrodė kaip 50 eurų vertas produktas, o atmestinai sukurtas apšvietimo dizainas sukūrė neišbaigto produkto įvaizdį. „Patriot Viper V360“ pardavinėjamos tik už 30 eurų, buvo pašalintos vaikiškos klaidos, o tai jau gan neblogas sandoris už tokios kokybės garsą.

Jos neatkuria tokios kokybės garso, kaip prieš tai išvardintos muzikai skirtos ausinės, tačiau turi savų privalumų, galinčių patraukti žaidėjų dėmesį. Pavyzdžiui, jose jau yra virtualus 7.1 erdvinis garsas, dažnių derintuvas, vibracijomis sustiprinti žemų garsų efektai bei minimaliai padorus mikrofonas.

„Patriot Viper V380“ yra tvirtas žingsnis pirmyn atkuriamo garso, dizaino, medžiagų kokybės, ir mikrofono klausimais. Jos garso kokybe prilygsta pigesniems populiariausių gamintojų produktams, tokiems kaip „HyperX Cloud Stinger“. Šalia panašios garso kokybės, „Patriot“ prideda erdvinio garso efektus ir RGB apšvietimą, išlaikydama patrauklią 50 eurų kainą. Rimto apsvarstymo vertas variantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius