-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 10

„Tai žaliosios miglos pūtimas“: „airBaltic“ siūlymas susimokėti už tvarų kurą sukėlė diskusijų audrą

Aviacijos sektorius – vienas didžiausių teršėjų. Stengiantis sumažinti jo poveikį visuotiniam atšilimui, ieškoma įvairių sprendimų, iš kurių vienas – tvarus aviacinis kuras (SAF). Būtent šio kuro siūloma įsigyti „airBaltic“ keleiviams ir taip „prisidėti prie tvarios ateities savanoriškai į savo skrydžius įpilant nedidelę dalį tvarių aviacinių degalų“. Kai kurie kritikai tai vadina žaliojo smegenų plovimo atveju.
Lėktuvas
Lėktuvas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Gegužės pabaigoje Latvijos nacionalinė oro bendrovė „airBaltic“ išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad, siekdama atkreipti dėmesį į didėjančią tvariųjų aviacinių degalų (SAF) svarbą ir siekdama klimato neutralumo tikslų, skrydžių kompanija siūlo galimybę keleiviams sumažinti savo poveikį aplinkai.

„Nuo gegužės 24 d. keleiviai turės galimybę prisidėti prie tvarios ateities savanoriškai į savo skrydžius įpilant nedidelę dalį SAF. Tai galima padaryti įsigyjant SAF kartu su užsakymu pagrindiniame tinklalapyje. SAF kaina skirsis priklausomai nuo bilieto tipo – nuo 2,99 euro asmeniui už skrydį“, – rašoma kompanijos pranešime.

Dalies tvarumo ekspertų ji nesužavėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius