Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: kaip socialiniame tinkle atpažinti psichopatus

Socialinė žiniasklaida gali atskleisti daug informacijos apie žmogų, tad mokslininkai tiki, kad socialiniame tinkle „Twitter“ jie gali aptikti psihopatams būdingų savybių turinčių žmonių, praneša „Fox News“.
„Twitter“
„Twitter“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Floridos Atlanto universiteto mokslinikai analizavo „Twitter“ vartotojų kalbos struktūrą ir bandė išsiaiškinti, kurie iš jų turi psichopatams būdingų savybių. Tyrėjai nustatė, kad potencialūs psichopatai dažniau vartoja žodį „neapykanta“, o žodžius, susijusius su fiziniu poreikiu (maistas, seksas ar pinigai) naudojo du kartus dažniau. Tyrime paaiškėjo, kad šio tipo žmonės dažniau vartoja būtajį laiką ir dažnai vartoja išsireiškimus, tokius kaip „todėl, kad“, „nuo to laiko“.

Mokslininkai analizavo beveik 3 000 „Twitter“ vartotojų paskleistus daugiau nei 3 mln. įrašų. Tyrime buvo nustatyta, kad iš 2 927 stebėtų socialinio tinklo vartotojų 41 žmogus turėjo psichopatams būdingų savybių.

„Fox News“ pažymi, kad šie tyrimo rezultai neturėtų būti aktualūs teisėsaugos institucijoms. Tyrimų metu gauti rezultatai turėtų sudominti psichologus, tiriančius žmonių bendruomenių elgesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius