Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tyrimas rodo, kad yra nemokama, mažos rizikos „Viagros“ alternatyva

Reguliarios mankštos gali būti tokios pat veiksmingos, kaip ir „Viagros“ tabletės, kai kalbama apie erekcijos disfunkcijos (ED) gydymą. Naujų tyrimų duomenimis, pakanka vos trijų 30 minučių trukmės užsiėmimų per savaitę, kad pastebėtumėte skirtumą, rašo „Science Alert“.
Erekcijos disfunkcija
Erekcijos disfunkcija / 123RF.com nuotr.

JAV mokslininkai išanalizavo 11 ankstesnių tyrimų, kuriuose iš viso dalyvavo 1147 dalyviai. Tyrimai, kuriuose dalyvavo šie dalyviai, buvo atsitiktinės atrankos būdu atrinkti ir juose dalyvavo kontrolinės grupės.

Jie įrodė, kad ėjimas arba važinėjimas dviračiu bent pusvalandį tris kartus per savaitę pagerino visų vyrų, sergančių ED, erekcijos funkciją. Ši sąsaja buvo nustatyta esant įvairiam kūno svoriui ir, atrodo, nesiskyrė nuo dalyvių sveikatos būklės ar vartojamų vaistų.

„Pratimai yra mažai rizikingi ir prieinami, todėl jie yra idealus erekcijos sunkumų gydymo būdas, ypač pacientams, nenorintiems ar negalintiems vartoti vaistų, – sako fiziologas Larry Milleris iš „Miller Scientific“.

Tyrėjai teigia, kad didžiausias erekcijos funkcijos pagerėjimas buvo pastebėtas tarp vyrų, turinčių sunkesnio tipo ED. Pagal standartizuotą skalę nuo 6 iki 30 balų, sunkų ED turintiems asmenims, kurie mankštinosi, erekcija pagerėjo vidutiniškai 5 balais, palyginti su 2-3 balų pagerėjimu lengvo ar vidutinio sunkumo ED atveju.

Ypač įdomu tai, kad mankštos turi panašų teigiamą poveikį kaip ir tokie vaistai kaip „Viagra“ (dar vadinama sildenafiliu) ir „Cialis“ (dar vadinama tadalafiliu), todėl gali būti vartojami vietoj šių vaistų arba kartu su jais.

Vaistai, įskaitant „Viagrą“ ir „Cialis“, mokslininkų ir gydytojų naudojamoje skalėje vidutiniškai erekciją pagerina nuo 4 iki 8 balų. Naująjį tyrimą atlikusi komanda siūlo, kad mankšta turėtų būti reguliariau skiriama ED sergantiems žmonėms.

Tyrimas paskelbtas žurnale „The Journal of Sexual Medicine“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius