-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina modernizuoja Šaltojo karo laikų kovinę techniką: beveik „akla“ sistema davė netikėtų rezultatų

Reaguodama į modernių priešlėktuvinės gynybos sistemų trūkumą ir stringant Vakarų partnerių paramai, Ukraina priversta modernizuoti pasenusias priešlėktuvinės gynybos sistemas, tarp kurių – „Strela-10“, skelbia „Defence Blog“.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / „IMAGO“/„Scanpix“

Vikšrinė „9K35 Strela-10“ buvo pradėta naudoti praėjusio amžiaus aštuntame dešimtmetyje ir sudarė Sovietų Sąjungos ir komunistinio bloko šalių priešlėktuvinės gynybos pagrindą.

Tačiau sistema gerokai paseno ir nebeatitinka šiuolaikinių mūšio lauko reikalavimų. Nors „Strela-10“ buvo sukurta atakuoti žemai skrendančius taikinius, pavyzdžiui, sraigtasparnius ir antžeminio puolimo orlaivius, ji praktiškai bejėgė prieš šiuolaikinius bepiločius orlaivius.

Anot portalo, šiuo metu „Strela-10“ mūšio lauke yra beveik „akla“ ir ją reikia patobulinti, kad būtų galima prisitaikyti prie šiuolaikinių iššūkių, tarp kurių – žvalgybos ir atakos dronai. „KB TEHNARI“ ekspertai modernizuoja pasenusią oro gynybos sistemą, aprūpindami ją moderniu optoelektroniniu kompleksu „Valli“.

„KB TEHNARI“ atstovas Genadijus Suldinas teigė, kad neįprastas senovinių ir šiuolaikinių technologijų hibridas davė netikėtų rezultatų – 50 metų senumo raketų sistemos pajėgumai staiga pagerėjo beveik 100 proc. Bandymų metu modernizuotam kompleksui „Strela-10“ pavyko numušti 5 rusiškus „Zala“, „Lancet“ ir „Supercam“ tipo bepiločius orlaivius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius