Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainietės, naudodamos pažinčių profilius, įkalbinėja rusų karius išduoti paslaptis

Trečiadienį „The Times“ pranešė, kad ukrainietės, naudodamos pažinčių profilius su dirbtinio intelekto atvaizdais, įkalbinėja Rusijos karius išduoti karines paslaptis.
Ukrainos karė
Ukrainos karė / „AFP“/„Scanpix“

Moteris, prisistačiusi kaip Angelina, „Times“ pasakojo, kad nuo praėjusių metų Rusijos invazijos pradžios ji naudojasi internetinėmis pažinčių programėlėmis, siekdama pataikauti Rusijos kariams, veikiantiems okupuotose Ukrainos teritorijose.

Angelina sakė, kad naudojasi dirbtinio intelekto sukurtomis profilio nuotraukomis ir slapyvardžiu, kad suviliotų vyrus, internete besirodančius su karinėmis uniformomis.

Kariai, pasak jos, nuolat atskleidžia informaciją apie Rusijos kariuomenės būklę, kurią ji vėliau perduoda Ukrainos kariuomenei, rašo „business Insider“.

„Ieškome informacijos apie karių skaičių, informacijos apie karinės įrangos kiekį, kai kurių atakų sėkmę ar nesėkmę, jų problemas su maistu ir įranga“, – sakė ji „The Times“.

Tarp jos gautos informacijos yra karinio paso nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti važiuojantys kariai, pagal kuriuos ji gali sekti jų buvimo vietą.

Moteris dažnai šaiposi iš kareivių, kuriuos vadina „orkais“.

„Porą mėnesių bendravau su Maksimu Kornejevu, tokiu paprastu vaikinu apvaliu veidu. Savo žinutėse jis daro daugybę klaidų – neįprasta sutikti taip rašantį žmogų, kuris nėra vaikas“, – juokavo Angelina.

„Jis buvo atsakingas už apmokymus, vyko į keliones mokyti mobilizuotų karių Donecko ir Luhansko liaudies respublikose. Jis man pasakojo, kad nuo karo pradžios išmokos kariuomenei iš tikrųjų buvo sumažintos, o ne padidintos [kaip teigia V.Putinas]“, – pasakojo ji.

Kitas karys paprašė Angelinos už jo ištekėti. Kareivis bandė ją įtikinti sakydamas, kad ji galėtų laimėti jo kompensaciją, jei jis tyčia būtų sužeistas kare.

Angelina, kurios brolis pernai kovojo ir žuvo kare, sakė nejaučianti jokios užuojautos kariams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius