Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždarytas jau šeštas „Women Go Tech“ sezonas: 100 pokyčio istorijų ir įkvepiantys Dalios Grybauskaitės žodžiai

Antradienį Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ iškilmingai uždarytas jau šeštas moterims paspartinti ar pradėti karjerą informacinių technologijų (IT) bei inžinerijos srityse padedančios mentorystės programos „Women Go Tech“ sezonas, rašoma pranešime spaudai.
Dalios Grybauskaites sveikinimas
Dalios Grybauskaites sveikinimas / Organizatorių nuotr.

Ši iniciatyva vien šiemet į IT sektorių jau padėjo įžengti beveik 100-ui moterų, o iš viso tokių pokyčio istorijų nuo 2017-ųjų – virš 600. Matant pozityvius rezultatus ir didėjant įvairovei sektoriuje, auga ir viso sektoriaus įsitraukimas: prie programos jungiasi vis daugiau IT įmonių ir specialistų, o organizatoriai planuoja kryptingą plėtrą.

Rinkosi net iš 10 sričių

Šiemet į „Women Go Tech“ programą iš viso žengė 260 karjeros technologijų sektoriuje siekiančių moterų. Jos savo žinias galėjo gilinti viename iš dešimties pasirinktų technologinių srautų, kurių kiekviename savo žiniomis ir patirtimi dalinosi ekspertai iš daugiau nei 20 technologijų sektoriaus kompanijų-lyderių.

Daugiausiai programos dalyvių populiarumo sulaukė produkto valdymo, IT projektų valdymo ir duomenų analitikos sritys, o iš viso, šio „Women Go Tech“ sezono metu praktikos galimybes gavo ar įsidarbino jau beveik 100 programos dalyvių. Tai, kad galimybių sėkmingai persikvalifikuoti ir siekti karjeros tikslų – apstu, ir reikia tik išdrįsti, akcentavo programos sezono uždarymo renginyje sveikinimo žodį tarusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Sveikinu visas šį, jau šeštą „Women Go Tech“ sezoną užbaigusias programos dalyves. Jūs turėjote drąsos iš pagrindų pakeisti savo asmeninę gyvenimo istoriją, jos kryptį, mokytis ir atversti naują gyvenimo skyrių. Dalykitės savo patirtimi su kitomis moterimis ir padėkite atrasti šią dinamiškais pasiūlymais bei inovatyviomis idėjomis pagrįstą programą. Nepamirškite, kad moterys yra itin laukiamos Lietuvos technologijų sektoriuje, jūs einate teisingu keliu, todėl tęskite pradėtus darbus!“ – linkėjo D.Grybauskaitė.

Svarbiausia – motyvacija

Šeštame „Women Go Tech“ sezone su programos dalyvėmis individuliai savo patirtimi bei žiniomis dalinosi daugiau nei 200 mentorių. Jie drauge su keliasdešimt ekspertų ne tik ugdė programos dalyves, bet ir supažindino jas su plačiomis karjeros galimybėmis.

Visgi, kaip akcentuoja programos valdybos narė Jarūnė Preikšaitė, kad ir kokie stiprūs specialistai suptų programos dalyves, karjeros pokytis galiausiai priklauso nuo jų pačių motyvacijos ir užsispyrimo. Džiugina, kad šių savybių netrūksta, noro stengtis bei drąsos keisti įpučia ir sparčiai besiplečianti bendruomenė – prie programos jungiasi jau persikvalifikavusios moterys, taip pat daugybė technologijų kompanijų. Tai galiausiai prisideda prie dar didesnio viso sektoriaus augimo.

„Šie šeši metai parodė, kad turime daugybę neišnaudoto potencialo technologijų sektoriuje – į Lietuvą ateina tarptautinės kompanijos, kuriasi nauji startuoliai, o esami yra vos per žingsnį nuo vienaragio titulo. Tačiau, deja, vis susiduriama su esmine kliūtimi plėtrai – talentu trūkumu. Tad šiandien spręsdami moterų trūkumo technologijų sektoriuje problemą, auginame naujas specialistes – jau 600 jų sėkmingai žengė į technologijų sektorių. Siekdami, kad šiuo veiksmingu ir individualius poreikius atitinkančiu mentorystės programos modeliu pasinaudotų kuo daugiau

karjeros technologijų sektoriuje siekiančių moterų, ateinančiais sezonais ne tik skirsime kuo įmanoma didesnį dėmesį programos kokybei ir viso sektoriaus bendradarbiavimui, bet ir programą plėsime ir į užsienio rinkas“, – entuziastingai kalba J.Preikšaitė.

Prisidėti skatina nemažai veiksnių

Projekto partneriai į „Women Go Tech“ kasmet deleguoja būrį ekspertų-mentorių. Vienas jų – „Vinted“ inžinerijos direktorius Vytautas Ašeris – atkreipia dėmesį, kad mentorystė naudą teikia ir pačiam specialistui: „Mentorystė yra ypatingas būdas tobulėti ir augti, – juk dažniausiai bendrauja du ne itin pažįstami žmonės, ir tai lemia skirtingus požiūrio kampus, atradimo džiaugsmus ir žymiai platesnį situacijų matymą“, – teigia V.Ašeris.

Ekspertas taip pat priduria, kad mentorystė jo pasirinktoje programoje padeda laužyti bereikalingai įsisenėjusius stereotipus, pavyzdžiui, kad informacinės technologijos yra vyriška sritis. „Šio stereotipo pasekmės vis dar labai aiškiai atsispindi ir universitetuose, ir darbo rinkoje, o formuoti, deja, jis pradedamas dar vaikystėje. Todėl noriu padrąsinti merginas pasitikėti savimi ir naudotis kiekviena pasitaikančia proga (mentorystė – viena iš tokių progų) siekiant profesinės karjeros ir nekreipti dėmesio į jokius stereotipus.“

Programos partneriai „HELLA Lithuania“ atkreipia dėmesį ir į verslui teikiamą bendradarbiavimo naudą:

„Jaučiame, kad su šia iniciatyva žvelgiame ta pačia kryptimi: norime remti tuos, kurie mato savo ateitį inžinerijos pasaulyje, dalintis žiniomis ir taip padėti integruotis. O mentoriais ar karjeros konsultantais programos dalyvėms tapę mūsų komandos nariai ne tik atskleidžia plačias technologijų pasaulio galimybes, bet ir skatina įvairovę sektoriuje.

Tuo pačiu kartu su „Women Go tech“ skatindami naujų talentų augimą, padedame šaliai tapti stipriu ir konkurencingu žaidėju inovacijų srityje. Didžiuojamės galėdami tokiu būdu įkvėpti teigiamus pokyčius mūsų visuomenėje“, – sako „HELLA Lithuania“ gamyklos vadovas Maximas Zakletskiy.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius