TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Putinas bandė išsiaiškinti Antarktidos ledo amžių

Per diskusiją apie Rusijos Vostoko stotį Antarktidoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas domėjosi žemyno ledo amžiumi. Susitikimo metu jis du kartus bandė tai išsiaiškinti, skelbia nepriklausomas portalas „Agenstvo“.

Klausimą apie ledo amžių V.Putinas uždavė Gamtos išteklių ministerijos vadovui Aleksandrui Kozlovui, kai šis per susitikimą vaizdo ryšiu kalbėjo apie Rusijos stoties Antarktidoje darbą.

„Praėjusiais metais iš daugiau kaip 3,5 kilometro gylio, mūsų Kalnakasybos universiteto nuo 70-ųjų metų atliekamo darbo dėka, mokslininkai iškėlė maždaug 1 200 000 metų senumo ledo šerdį (cilindrinio stulpelio formos mėginį – red.past.)“, – sakė jis.

VIDEO: V.Putinas suabejojo Antarktidos ledo amžiumi

„Aleksandrai Aleksandravičiau, jei šiai šerdžiai 1 200 000 metų, vadinasi, šioje vietoje ledas buvo 1 200 000 metų, tiesa? Ar kaip?“ – „Taip, Vladimirai Vladimirovičiau, visiškai teisingai“, – atsakė A.Kozlovas ir perėjo prie pokalbio apie tai, kaip Rusija ketina panaudoti šių tyrimų rezultatus pasaulinėje diskusijoje dėl klimato kaitos.

Tačiau V.Putinas grįžo prie klausimo apie Antarktidos ledo amžių. „Ar gali būti, kad tas vanduo tada užšalo ne prieš 1 200 000 metų, o arčiau mūsų laikų? Ar tai galėtų būti įmanoma?“, – tarstelėjo V.Putinas. „Vladimirai Vladimirovičiau, tai yra atmosferos ledas. Mokslas kol kas teigia, kad taip yra ir dabar, kaip atsakiau pirmą kartą“, – atsakė ministras.

„Gerai, gerai“, – nusileido prezidentas ir perėjo prie Antarktidos stoties projekto finansavimo aptarimo.

Diskusija apie Antarktidos ledo amžių kilo per susitikimą su vyriausybės nariais, kuriame jie aptarė rusų skolų naštą, mokesčių lengvatas sportui, kultūros paveldo paminklus ir kovą su onkologijos ligomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius