Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdo žaidimų sensacija: kaip „Genshin Impact“ suviliojo milijonus žaidėjų?

1 mlrd. JAV dolerių – tokią sumą vos per pusmetį uždirbo išmaniesiems įrenginiams sukurtos „Genshin Impact“ žaidimo versijos, o jų kūrėjai „MiHoYo“ tapo greičiausiai tiek pinigų susižėrusia kompanija per visą vaizdo žaidimų telefonuose istoriją. Praėjusių metų rugsėjį pasirodžiusį žaidimą šiuo metu per įvairias platformas žaidžia beveik 31 mln. aktyvių žaidėjų, tačiau Kinijos bendrovė nesiruošia mažinti apsukų – žaidimo tobulinimui kasmet ketina investuoti po 200 mln. JAV dolerių. Kuo ypatingas „Genshin Impact“ ir kodėl verta jį išbandyti pasakoja „Bitės Profas“ Andrius Archangelskis.
Vaizdo žaidimų sensacija: kaip „Genshin Impact“ suviliojo milijonus žaidėjų?
Vaizdo žaidimų sensacija: kaip „Genshin Impact“ suviliojo milijonus žaidėjų? / Shutterstock nuotr.

Taupydami Jūsų laiką, kviečiame su pranešimo turiniu susipažinti lengviau:

  • „Genshin Impact“ yra vienas populiariausių vaizdo žaidimų, kuris išsiskiria grafikos ir atvirojo pasaulio galimybėmis bei suteikia žaidėjams daug laisvės tyrinėti aplinką
  • Papildomi mokami žaidimo priedai leidžia greičiau pasiekti kitus lygius ir tobulinti pasirinktus veikėjus
  • Veikėjai pasižymi vienu iš septynių elementų arba dar kitaip – išskirtinėmis galiomis (ugnimi, ledu ar vandeniu)
  • Šį vaizdo žaidimą galima žaisti per įvairias įrenginius, pavyzdžiui, netgi pradėti telefone ir pratęsti kompiuteryje arba atvirkščiai

Jei norite daugiau sužinoti apie vieną įdomiausių šiuolaikinių žaidimų „Genshin Impact“, kviečiame toliau skaityti šį „Bitės Profų“ straipsnį.

„Tai nemokamas žaidimas, išsiskiriantis grafikos ir atvirojo pasaulio galimybėmis, leidžiančiomis žaidėjams praktiškai be jokių suvaržymų vaikščioti ir tyrinėti aplinką, užlipti beveik į visus matomus pastatus ar kalnus. Be to, dauguma žaidėjų suviliojami intriguojančiomis kovomis“, – sako „Bitės Profas“ A.Archangelskis.

Pasinerkite į nuotykius

BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka
BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka

Anot „Bitės Profo“, jei žaisite „Genshin Impact“ nemokamai, visada jausite žaidimo valiutos „Primogens“ trūkumą. Papildomi mokami žaidimo priedai leis įsigyti „Primogens“ lengviau, o tuomet turėsite didesnę galimybę gauti retą penkių žvaigždučių veikėją arba ginklą. Su šiais arba kitais turimais veikėjais lankysitės įvairiose vietose ir rasite paslėptus lobius bei skrynias su vertingais ir kolekciniais daiktais.

„Kartais prieisite raudonu raštu apgaubtą skrynią, kurią atrakinsite tik išsprendę galvosūkį. Pavyzdžiui, turėsite uždegti visus aplink esančius fakelus“, – priduria A.Archangelskis.

Svarbu tinkamai pasinaudoti galiomis

BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka
BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka

Jūsų veikėjas gali turėti vieną iš septynių pagrindinių elementų, dar kitaip – galių (ugnies, ledo, vandens ar kt.). „Bitės Profas“ tikina, jog labai įdomu maišyti skirtingų elementų veikėjus. Tai reiškia, jog žaisdami turite veikėjų grupelę ir vienu metu galite valdyti tik vieną jos narį. Vis dėlto bet kada įmanoma pasikeisti valdomą veikėją. Pavyzdžiui, priešininko užšaldymui turėsite panaudoti ne tik ledo, bet ir vandens galią, o tam prireiks skirtingų veikėjų.

„Šiame žaidime labai svarbu išlikti budriam. Jei nuvesite savo veikėją į vandenį, kur jis sušlaps, priešininkui užteks vienos ledo strėlės tam, kad jus užšaldytų“, – pažymi išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Jis priduria, kad elementai naudojami ir tyrinėjant milžinišką „Genshin Impact“ pasaulį: „Žaidime galima plaukti ribotus atstumus, tačiau kartais susidursite su tvenkiniu, kurio negalėsite perplaukti. Ledo elemento veikėjas leis sukurti ledo tiltą ir tokiu būdu galėsite vaikščioti ant vandens.“

Kovokite kartu su draugais

BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka
BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka

Šiame žaidime ypač įtraukianti yra elementų kovos sistema – įvairiuose scenarijuose galima naudoti skirtingus ginklus, o vieni veikėjai kovoja iš arti, kiti – per atstumą. Kiekvienas jų turi skirtingus atakų tipus – paprastą, stiprų, elemento ir elemento sprogimo.

Nors į kovą galite pasitelkti keturių veikėjų grupelę, tačiau vienu metu valdysite tik vieną iš jų. Tiesa, net ir kovos įkarštyje galite pakeisti vieną veikėją kitu grupelės nariu tam, kad naudotumėte vis kitus elementus.

„Po kovos minėtus grupelės veikėjus galite pakeisti dar kitais, kuriuos jau esate įgiję arba gavę vykdydami misijas. Jeigu kovojate vienu metu tame pačiame pasaulyje su draugais, jie gali valdyti likusius tris grupelės veikėjus“, – žaidimo privalumą įvardija ekspertas.

Vaizdo žaidimus šiandien žaidžia apie 40 proc. pasaulio gyventojų, rodo tyrimų bendrovės „Statista“ duomenys, todėl „Bitės Profai“ apžvelgė žaidimų rinką – kiek uždirba turtingiausi „geimeriai“ pasaulyje bei kokie žaidėjai populiariausi Lietuvoje.

Ateityje – dar daugiau įdomybių

BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka
BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka

Žaidimo grafika, „Bitės Profo“ pastebėjimu, kiek kokybiškesnė žaidžiant kompiuteriu, tačiau jis priduria, kad išmaniuosiuose įrenginiuose ji taip pat paliks teigiamą įspūdį bemaž kiekvienam: „Veikėjai, jų animacijos ir efektai atrodo beveik identiškai per visas platformas. Nors žaidimo kūrėjai mobiliosiose versijose šiek tiek sumažino raišką, šešėlių ir įvairių detalių rodymo atstumus.“

Šį žaidimą galite žaisti per įvairias platformas: „Android“ ir „iOS“ telefonuose, kompiuteriuose ir „PlayStation“ konsolėje. Kitas privalumas, jog vienu metu galite žaisti su draugu per skirtingus įrenginius: draugas žaidžia kompiuteriu ar konsole, o jūs – mobiliuoju.

„Viena paskyra naudojama tiek kompiuteriuose, tiek telefonuose. Tai leidžia pradėti žaisti mobiliajame, o pratęsti kompiuteryje arba atvirkščiai. Tiesa, jei startuosite per „PlayStation“, nepratęsite žaidimo išmaniajame. Visgi tai nedidelis nesklandumas, kurį žaidimo kūrėjai tikisi greitai išspręsti“, – sako A. Archangelskis.

Šiandien „Genshin Impact“ galima žaisti dvejuose miestuose, tačiau ateityje planuojama papildyti žaidimą naujais miestais tam, kad visi septyni elementai turėtų savąjį. Nors dabartinių vėjo ir akmens miestų plotai ir taip yra milžiniški, „Genshin Impact“ mylėtojai dar nepatyrė nė pusės to, ką žaidimo kūrėjai „MiHoYo“ žada ateityje.

Kad žaisti telefono ekrane būtų dar maloniau, o žaidimo kokybė užtikrintų aukščiausios klasės patirtį, „Bitės Profai“ dalijasi rekomendacijomis ieškantiems geriausio telefono-flagmano.

„Bitės Profo“ Andriaus patarimai pradedantiems žaidėjams:

BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka
BITĖS Profų iliustracija/ Žaidimo „Genshin Impact“ akimirka
  • Rinkite viską, ką matote. Žaidime dažnai sutiksite įvairius augalus ir daiktus. Iš pirmo žvilgsnio jie gali pasirodyti nevertingi, tačiau beveik visi anksčiau ar vėliau bus naudingi. Ateityje bus lengviau, jei kuo anksčiau pradėsite juos rinkti.
  • Išnaudokite „Resin“ išteklių. Vienu metu jo galite turėti iki 160 vienetų, tačiau „Resin“ nuolat atsinaujina – vieną „Resin“ gaunate kas aštuonias minutes. Įvairūs bosai arba sritys, duodančios naudingų išteklių už jų pasisavinimą, iš jūsų reikalauja 20 arba 40 „Resin“ vienetų. Kasdien išnaudokite šį išteklių tam, kad kuo greičiau keltumėte veikėjų lygį bei didintumėte jų atributus.
  • Nenaudokite „Original Resin“, kol nepasieksite 45 nuotykių lygio. Tai daiktas, pridedantis 60 „Resin“ vienetų. Šio daikto kiekis ribotas, tad geriau išnaudokite efektyviai. Kai pasieksite 45 nuotykių lygį, būsite 100 proc. tikri, jog gausite auksinį artefaktą kiekvieną kartą įvykdę 20 „Resin“ kainuojančią sritį. Išnaudokite „Original Resin“ tik pasiekę minėtą lygį tam, kad greičiau surinktumėte geresnius artefaktus.
  • Nugalėkite savaitinius bosus. Žaidime jų yra keli ir jie duoda naudingų daiktų. Kiekvieną tokį bosą galima bandyti nugalėti vieną kartą per savaitę. Iš pradžių prizai už jų įveikimą neatrodo naudingi, bet vėliau padėkosite sau, kad iš anksto pradėjote juos rinkti.
  • Neskubėkite tobulinti visų veikėjų. Aukštesniuose žaidimo lygiuose patiriamas įvairių resursų trūkumas. Jei skubėsite tobulinti visus surinktus veikėjus, tikėtina, kad veikėjai liks per silpni ir žaidimas taps per daug sudėtingas. Iš pradžių tobulinkite tik vieną arba du pagrindinius veikėjus, kad jie būtų stiprūs ir padėtų jums lengviau eiti į priekį.

O jei esate „Call of Duty“ gerbėjai, šio žaidimo siužetai, kaip „Modern Warfare“ „Black Ops“ ir kiti šiandien visiškai nemokamai prieinami ir išmaniuosiuose. „Bitės Profai“ pataria, kaip gauti nepamirštamą „Call of Duty Mobile“ žaidimo patirtį.

Nuolat augant mobiliuosius žaidimus telefone žaidžiančių pasaulio gyventojų skaičiui, kasdien atsiranda būtent jiems skirtų žaidimų. „Bitės Profai“ išbandė daugumą populiariausių žaidimų ir atrinko dešimt geriausių „Android“ ir „iOS“ įrenginiams.

Daugiau apie vaizdo žaidimus galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius