Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje atidaryta pirmoji šalyje Aktyvioji klasė

Vakar Vilniaus Taikos progimnazijoje atidaryta pirmoji šalyje Aktyvioji klasė. Gamtos ir žmogaus dalyko pamoka penktos klasės mokiniams buvo vedama derinant skaitmeninį mokomąjį turinį ir įprastus vadovėlius, įvairias užduotis mokiniai atliko ne tik pratybų sąsiuviniuose, bet ir interaktyvioje lentoje, o tai, kaip pavyko suvokti pamokos turinį, pasitikrino atsakydami į klausimus išmaniaisiais telefonais.
Planšetiniuose kompiuteriuose sprendžiamos užduotys
Planšetiniuose kompiuteriuose sprendžiamos užduotys / Gedimino Tamulyno nuotr.

Nuo šiol tokios pamokos vyks trijose, o nuo gegužės mėnesio – dar šešiose Vilniaus mokyklose.

Įgyvendinant pirmąjį tokio pobūdžio kompleksinį Aktyviųjų klasių projektą, mokyklose buvo įdiegtos mokymui ir mokymuisi skirtos interaktyvios priemonės, skaitmeninis turinys bei vykdomi specialūs mokymai pedagogams. Projektu, kurio vertė siekia 200 tūkst. Lt, siekiama skleisti naujos kartos mokymo ir mokymosi sprendimus, didinti jų efektyvumą, kurti inovatyvią ir patirtimi aktyviai besidalinančią mokytojų bendruomenę.

„Kurdami Aktyviąją klasę, stengėmės pasiūlyti kompleksinį mokymo ir mokymosi sprendimą, kuris patenkintų tiek šiuolaikinio mokinio, tiek moderniai dirbti besistengiančio mokytojo poreikius. Sujungę skaitmeninį mokomąjį turinį, pripažintas mokymo ir vertinimo metodikas bei pažangias išmaniąsias technologijas, tampančias vienu iš skaitmeninės mokytojo darbo aplinkos naudojimo įrankių, pristatome klasę, kurioje įprastos pamokos tampa įdomesnės, žaismingesnės, labiau įtraukiančios ir leidžia mokiniams geriau įsisavinti dėstomą medžiagą“, – teigė projektą inicijavusios vadovėlių ir mokomosios literatūros leidyklos „Šviesa“ vadovė Jurgita Nacevičienė.

Pasak Aktyviosios klasės atidarymo renginyje dalyvavusio Švietimo ir mokslo ministerijos kanclerio Dainiaus Numgaudžio, tokie projektai kaip Aktyvioji klasė skatina mokyklas tobulėti.

„Mokyklos kiekvieną dieną juda pirmyn, o didžiausias šios pažangos variklis – vaikai. Jie visada pirmiausia susidomi naujomis technologijomis, tačiau džiugu matyti ir tai, kaip mokyklos prisitaiko prie šiuolaikinių mokinių poreikių. Džiaugiuosi, kad šiandien susirinkome ne kalbėti apie tai, kaip mokykloje galima tobulėti, o pamatyti rezultatą – klasę, kurioje vaikai, naudodamiesi pažangiausiomis technologijomis, galės žengti pirmyn“, – renginio metu sakė D. Numgaudis.

Aktyviosios klasės sprendimas, įdiegtas mokyklose, apima mokomąjį turinį – skaitmeninė mokytojo darbo aplinka „e.Šviesa“, skaitmeninių vadovėlių komplektai ir aktyviosios pamokos (matematikos bei gamtos ir žmogaus dalykai) – metodines rekomendacijas, įrangą – interaktyvios lentos, apklausos ir vertinimo sistemos, programinė įranga „ActivInspire“ – mokymus ir specialistų konsultacijas mokytojams bei jiems sukurtą virtualią erdvę, kur galima būtų talpinti išteklius ir dalintis patirtimi.

Aktyviosios klasės šiuo metu nemokamai įrengtos pagal specialius kriterijus, apimančius bendrą ugdymo įstaigos pasirengimą, konkrečių dalykų mokytojų motyvaciją, įgūdžius, profesinį aktyvumą, atrinktose Vilniaus mokyklose – Taikos progimnazijoje, Šv. Kristoforo progimnazijoje ir M. Daukšos vidurinėje mokykloje. Kitos trys ugdymo įstaigos galės šia galimybe pasinaudoti už pusę kainos, o likusioms bus suteikta 10 proc. nuolaida. Mokymai visų mokyklų mokytojams Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje suteikiami nemokamai.

Įdiegti sprendimai orientuoti į penktas-šeštas klases, kuriose dėstomi gamtos ir žmogaus, matematikos dalykai, tačiau pačia klase galės naudotis ir kitų sričių pedagogai.

VIDEO: Vilniuje atidaryta pirmoji Aktyvioji klasė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius