Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visiškos apsaugos prieš kibernetines atakas užsitikrinti neįmanoma

Lietuvoje pastarosiomis savaitėmis vykdomos kibernetinės atakos patvirtina, kad internetiniai nusikaltėliai nesnaudžia, o artėjant Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos (ES) tarybai kibernetinės grėsmės ir jų mastai gali viršyti visus nuogąstavimus.
Žmogus dirba su kompiuteriu
Žmogus dirba su kompiuteriu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Intelektualius informacinių technologijų (IT) sprendimus diegiančios įmonės „Blue Bridge“ specialistai pastebi, kad pastarųjų savaičių įvykiai gali būti tik tarptautinės programišių pratybos, skirtos pasitikrinti, koks internetinės apsaugos lygis yra būdingas mūsų šaliai. Ateityje galima sulaukti atakų prieš gyventojams kasdieniškai svarbias interneto sistemas, be kurių gyvenimas šalyje gali būti iš dalies paralyžiuotas

„Blue Bridge“ tinklų ir apsaugos sprendimų skyriaus vadovas Sigitas Bičiūnas teigia, kad šimtaprocentinės apsaugos užtikrinti neįmanoma, nes kibernetinės grėsmės keičiasi labai dinamiškai, tačiau diegiant saugumo sprendimus, kurie apsaugo nuo naujausių grėsmių, galima užtikrinti maksimaliai greitą veiklos atstatymą nukentėjus nuo programišių atakų.
 
„Šiandien yra du būdai, kaip organizacijos gali nuolat tinkamai palaikyti savo interneto tinklalapių apsaugą – skirti investicijų nuosavai saugumo įrangai, rūpintis jos priežiūra, atnaujinimais, arba pasirinkti sprendimą kaip paslaugą. Pirmuoju atveju, organizacijoms tektų pakloti už įrangą nuo 50 tūkst. Lt ir papildomai rūpintis įrangos priežiūra, atnaujinimais, IT specialistų kompetencijos ugdymu, o antruoju – vos kelis šimtus litų per mėnesį skirti interneto portalų apsaugos paslaugai ir tą pačią dieną pradėti ja naudotis. Tiek vienas, tiek kitas variantas yra tinkamas – viskas priklauso nuo organizacijų poreikių ir finansinių galimybių“, – sako S.Bičiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius