-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladimiras Putinas reformuoja Rusijos kosmoso programą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas likviduoja šalies kosmoso agentūrą „Roscosmos“, pirmadienį pranešė valstybinė Rusijos agentūra TASS. Po Sovietų Sąjungos griūties įkurta agentūra pastaruoju metu susidūrė su aibe problemų. V.Putinas dėl to kaltina plataus masto pinigų švaistymą ir korupciją.
Kosminis laivas Sojuz TMA-19M
Kosminis laivas Sojuz TMA-19M / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oficialiai „Roscocsmos“ bus likviduota 2016-ųjų metų sausio pirmąją ir bus pakeista federaline agentūra, kurios valdyme valstybė turės daugiau įgaliojimų.

V.Putinas tikisi naują organizaciją padaryti konkurencingesne komerciniams kosmoso rinkos žaidėjams kaip „SpaceX“

Naujoji organizacija veiks labiau kaip korporacija, o ne agentūra. „Techinsider“ praneša, kad V.Putinas tikisi naują organizaciją padaryti konkurencingesne komerciniams kosmoso rinkos žaidėjams kaip „SpaceX“,o ne konkurentu ir kartu bendradarbiu NASA, kaip buvo iki šiol.

Taip pat teigiama, kad po Rusijos kosmoso rinkos transformacijos radikalių pokyčių, įskaitant ir tarptautinį bendradarbiavimą dėl Tarptautinės kosminės stoties, nebus.

Sprendimą naikinti „Roscosmos“ V.Putinas priėmė šių metų sausio mėnesį siekdamas reformuoti agentūrą, kuri ilgą laiką neišbrenda iš korupcijos skandalų.

Rusijos premjero pavaduotojas Dmitrijus Rogozinas sakė, kad prastas „Roscosmos“ finansų valdymas kaltas dėl visų nesėkmių kosmoso industrijoje nuo 2010-ųjų metų, įskaitant ir šių metų „Progress“ erdvėlaivio avariją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius