Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 12

Arūnas Valinskas: visas pasaulis eina kažkur į pražūtį

Pasaulio lyderiai Dubajuje kol kas nesugebėjo susitarti dėl ryžtingų veiksmų ilgainiui atsisakyti iškastinio kuro, kurio naudojimas skatina visuotinį atšilimą. Ką tai reiškia žmonijos ateičiai? Ką galima padaryti kiekvienas iš mūsų, siekdami geresnės ateities? Savo mintimis ir prognozėmis su 15min pasidalijo buvęs politikas, laidų vedėjas Arūnas Valinskas.

Į Jungtinių Tautų klimato kaitos renginį susirinkę įtakingiausi pasaulio politikai sprendimų nepriėmė nepaisant naujų duomenų, kad 2023-ieji bus karščiausi metai Žemėje per visą stebėjimų istoriją.

Pokyčius jaučia ir Lietuva – dažniau pasitaiko liūtys ir po jų sekantys sausros laikotarpiai, dažnėja vėjai, škvalai, viesulai. Dauguma lietuvių įžvelgia grėsmę, o ypač nerimauja jaunimas.

Plačiau apie tai skaitykite čia: Apklausa: trys iš keturių lietuvių mano, kad klimato kaita kelia grėsmę jų kartos žmonėms

„Žemė be žmonių išgyvens, bet žmonės be Žemės tikrai ne“, – sako A.Valinskas.

Buvęs Seimo pirmininkas A.Valinskas 15min studijoje pasidalijo savo požiūriu – pradedant asmeniniais apsisprendimais dėl transporto ir baigiant politine patirtimi bendraujant su Kinijos pareigūnais klimato kaitos klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius