Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 16

IT darbo rinkoje – naujų specialistų paieška: siūlo ir 3000 eurų į rankas

Viena labiausiai savo darbuotojus lepinančių darbo rinkų – IT – sulaukė pokyčių. Startuoliai ne tik stengiasi integruoti dirbtinio intelekto (DI) sistemas ir optimizuoti verslo modelius. Iš darbuotojų reikalaujama mokėti naudotis šia technologija, o kai kurios įmonės net buria atskiras DI komandas su patraukliais atlyginimais.
„Danske Bankas“ IT centras
„Danske Bankas“ IT centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„DI yra viena populiariausių temų šiandien tarp startuolių – nuo galimybių iki saugumo“, – 15min pasakojo „Unicorns Lithuania“ vadovė Inga Langaitė, – „Tai kuria fundamentalų pokytį technologijų pasaulyje ir leidžia IT verslams realizuoti idėjas, kurios iki šiol nebuvo realizuotos dėl resursų trūkumo, efektyvinti ir akceleruoti procesus. Pavyzdžiui, testavimui, dizaino ar turinio sprendimams nebesamdant didelių komandų.“

Anot pašnekovės, DI potencialas toks didelis, jog kai kurie investuotojai beveik 60 proc. savo investicijų šiandien kreipia būtent į su DI susijusius produktus ir paslaugas.

Asmeninio archyvo nuotr./Inga Langaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Inga Langaitė

„Tikslas nėra sukurti naują „ChatGPT“, „vertikalė“ greičiau – horizontali: pritaikyti versle, kurti nišas“, – pasakojo I.Langaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius