-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvilgsnis į ateitį – „airBaltic“ išbandė „SpaceX“ internetą „Starlink“

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ pranešė atlikusi pirminį „SpaceX“ interneto ryšio sistemos „Starlink“ bandymą savo lėktuve „Airbus A220-300“. Antžeminis bandymas buvo atliktas aviakompanijos bazėje Rygoje, o skrydžio metu veiksianti ryšio sistema buvo išbandyta pilnoje kabinoje, kurią sudarė „airBaltic“ ir „SpaceX“ „Starlink“ darbuotojai, rašoma „airBaltic“ pranešime spaudai.
airBaltic Starlink testing
airBaltic Starlink testing / Bendrovės nuotr.

„Džiaugiamės, kad galime pirmauti Europoje siūlydami greitaeigį, neribotą ir nemokamą ryšį skrydžio metu mūsų lėktuvuose. Šis pirmasis bandymas suteikė gerų įžvalgų ir priartino mus prie „airBaltic“ keleivių, keliaujančių „airBaltic“ tinkle Europoje ir už jos ribų, aptarnavimo tobulinimo“, – teigė „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

„Esame dėkingi savo partneriams iš „SpaceX“ bendrovės „Starlink“ už nepaliaujamą paramą visos šios permainingos kelionės metu. Jų bendri užmojai ir atsidavimas puikiai papildo „airBaltic“ vertybes. Kadangi naudojame vieną moderniausių rinkoje orlaivių tipų, kitas logiškas žingsnis mums buvo šiame orlaivių parke įdiegti pažangiausią „Starlink“ interneto skrydžio metu sprendimą“, – išskyrė M.Gaussas.

Bendrovės nuotr./airBaltic Starlink testing
Bendrovės nuotr./airBaltic Starlink testing

„Bendrovė „Starlink“ ir toliau aktyvina didelės spartos ir mažo vėlavimo internetą lėktuvuose visame pasaulyje, todėl džiaugiamės galėdami šią naujos kartos patirtį perkelti į Europą su „airBaltic“ A220 lėktuvų parku“, – sakė Jasonas Fritchas, „Starlink Enterprise Sales“ viceprezidentas.

„airBaltic“ bendradarbiauja su „SpaceX“, kad gautų reikiamą STC (papildomo tipo sertifikavimo) patvirtinimą, ir tikimasi, kad iki šių metų pabaigos produktas bus pradėtas montuoti „airBaltic“ orlaiviuose „Airbus A220-300“.

„airBaltic“, planuojanti visą savo A220-300 lėktuvų parką aprūpinti „SpaceX“ bendrovės „Starlink“ ryšio sistema skrydžio metu, siekia, kad kiekvienas keleivis galėtų sklandžiai naudotis sparčiu internetu visos kelionės metu be jokių rūpesčių ar prisijungimo puslapių. Nuo įlaipinimo iki nusileidimo interneto prieiga bus prieinama visiems keleiviams.

Bendrovės „SpaceX“ sukurtas „Starlink“ teikia didelės spartos, mažo vėlavimo plačiajuostį internetą daugiau nei 90 pasaulio šalių ir teritorijų, o praėjusiais metais pradėjo teikti komercinių orlaivių skrydžio spartųjį internetą. Naudojant palydovus, esančius žemoje Žemės orbitoje, daugiau nei 65 kartus arčiau nei įprasti geostacionarieji palydovai, „Starlink“ pasiekia gerokai mažesnį vėlavimą ir didesnę perdavimo spartą galutiniams naudotojams.

„Starlink“ gali perduoti iki 500 Mbps duomenų srautą į orlaivį, o dėl vos 20 ms uždelsimo keleiviai gali užsiimti veikla, kurios anksčiau skrydžio metu nebuvo galima vykdyti, įskaitant internetinius žaidimus, virtualius privačius tinklus ir kitą didelės duomenų perdavimo spartos veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius