-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 dalykų, kurių niekada savo namuose neturėtų interjero dizainerė

Štai 10 dalykų, kurių interjero dizainerė namų dekorui niekada nesirinktų. Juos aprašo portalas insider.com.
Pagalvėlės interjere
Pagalvėlės interjere / Fotolia nuotr.

Pigios pagalvėlės nėra ilgaamžės

Pagalvėlės tampa dažniausiu dekoravimo akcentu įvairiose gyvenamosiose erdvėse

Tačiau pigiai pagaminta pagalvė be nuimamo užvalkalo greitai nusibosta. Tikriausiai neišsilaikytumėte šešis mėnesius neskalbdami patalynės užvalkalų, todėl rinkitės pagalves su skalbiamais nuimamais užvalkalais.

Aukštos kokybės pagalvių įdėklai – tai investicija į komfortą. Prireikus juos išskalbti ir pasikeitus skoniui galėsite keisti užvalkalus.

Dirbtinės odos apmušalai nėra tokie patvarūs, kaip gali atrodyti

Nors veganiškos alternatyvos gali būti puikios, dirbtinė oda nėra patvari alternatyva savo originaliam atitikmeniui.

Dirbtinė oda gaminama iš plastiko, todėl gali būti atspari įtrūkimams ir įbrėžimams, tačiau laikui bėgant ji pradės nusidėvėti. Dirbtinė oda nesitempia ir neminkštėja kaip tikra, todėl nerekomenduojama į ją investuoti, jei norite patogių ir patvarių baldų.

Jei mėgstate odą, interjere panaudokite jos kitur, ne ant sėdimųjų baldų. Panaudokite ją ant ko nors, kas nėra labai dėvima, pavyzdžiui, šoninio staliuko pagrindo ar serviravimo padėklo, ir saugokite ją nuo tiesioginių saulės spindulių, drėgmės ir naminių gyvūnėlių nagų.

123RF.com nuotr./Augintiniai
123RF.com nuotr./Augintiniai

Minkštasuoliai su dėžutėmis daiktams

Nors dauguma koledžo studentų turi minkštasuolių su dėžutėmis daiktams, šis saugojimo sprendimas turėtų likti pirmakursių bendrabutyje.

Nekiškite į tas trapias dėžes įvairių šiukšlių.

Pasinaudokite galimybe įsigyti gražų baldą daiktams laikyti, kuris pagerins jūsų erdvę. Komoda ar spintelė atrodys geriau ir tarnaus ilgiau nei iššokančios kartoninės ir medžiaginės dėžės.

Masinės gamybos baldų kojelės yra per daug klibančios

Populiarėjant moderniam vidurio amžiaus dekoro stiliui, išpopuliarėjo ir „plauko“ storio baldų kojelės. Nors tokios kėdės atrodo moderniai ir paprastai, dažniausiai tokie baldai kliba.

Jie ne tokie universalūs kaip medinės kojos įvairiuose dekoro stiliuose.

Dizainerė pataria neinvestuoti į baldus, kurių kojelės primena plaukų smeiges.

Rašomojo stalo kėdės su plastikiniais ratukais gali sugadinti jūsų grindis

Beveik visos nebrangios biuro kėdės turi plastikinius ratukus. Šie gadina grindis, ypač medines, be to, jie skleidžia siaubingą garsą, kai pavažiuojate jomis.

Galite pasirinkti plastikinį kilimėlį po kėde, bet jis neatrodo labai prabangiai. Vietoj to pabandykite pakeisti juos guminiais ratukais.

Guminius ratukus lengva pakeisti ir jie nėra brangūs. Jūsų grindys ir apačioje gyvenantys kaimynai padėkos.

Dirbtinį buksmedžio sienų dekorą pakeiskite didelio formato meno kūriniais

Jei nesate jaunesni nei 17 metų, atėjo laikas pasitraukti iš mielos buksmedžio sienų dekoravimo tendencijos. Ji gerai atrodo nuotraukose, bet ne realiame gyvenime.

Ši dulkes renkanti žaluma saulėje išblunka ir net nėra maloni perbraukti pirštais.

Jei norite įnešti daugiau lauko, vietoj plastikinių krūmelių apsvarstykite galimybę naudoti didelio formato meno kūrinius su žaluma, sienų lipdinius arba tekstilės gaminius.

Atviros šviesos lempučių šviestuvai vargina akis

Atviros lemputės nedera daugumoje interjerų, o netinkamai įrengtos – tiesiogine prasme vargina akis.

Dažniausiai išryškėja lemputė, o ne šviestuvas, todėl turėtumėte pagalvoti, kaip dažnai norite žiūrėti tiesiai į lemputę.

Tokie šviestuvai riboja lempų, kurias galite naudoti, rūšį, o išmaniojo apšvietimo srityje populiarėjant išmaniesiems šviestuvams, galite norėti šviestuvų, kurie paslėptų įrangą ir pabrėžtų skoningą dizainą.

Teminis dekoras nėra subtilus dizainas

Jei neturite tikro paplūdimio namo, kalnų namelio ar sodybos, atsispirkite teminiam dekorui. Neįmantrus dekoras, pavyzdžiui, šviestuvai su jūrų žvaigždėmis ir laikrodžiai su gaideliais, gali atrodyti žavingai, bet ne rafinuotai.

Geras dizainas šnabžda, o teminis dekoras šaukia. Dažnai šie daiktai atrodo pernelyg stimuliuojantys, beasmeniai ir masiškai gaminami.

Dirbtinis avikailis ant pintų baldų

Dirbtinis avikailis yra sudėtingas audinys, kuriam reikės specialios priežiūros ir kuris paprastai išlieka gražus tik namuose, kuriuose nėra naminių gyvūnų ir vaikų. Daugumai mūsų dirbtinis avikailis yra košmaras, nes jame kaupiasi plaukai ir pūkai, o po skalbimo jis tampa ne itin išvaizdus.

Vis dėlto dirbtinis avikailis suteikia įdomios tekstūros, už jo aukštos klasės giminingą audinį – bouclé – vertėtų mokėti daugiau.

Geometrinės lentynos yra linkusios kaupti netvarką

Geometrinės-metalinės pakabinamos sieninės lentynos reiškia modernų ir minimalistinį dizainą, žmonės dažnai jomis pasikliauja kaip paprastu būdu užpildyti tuščią sieną neplanuodami, kuo užpildys tas lentynas.

Meno kūriniai ar didelės įrėmintos nuotraukos atrodo geriau ir sukuria mažiau netvarkos nei lentynos su dulkes renkančiomis smulkmenomis.

Namuose turite nedaug vietos, kad galėtumėte išreikšti save, todėl nešvaistykite jos beprasmiams erdvės užpildams, kuriuos nusipirkote per išpardavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius