Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

17 miegamųjų dvaras, kadaise priklausęs karalienės Elžbietos II pusseserei, parduodamas už 4,5 mln. eurų

Vakarų Velse esančiame Kardigano mieste parduodamas prabangus 17 miegamųjų dvaras. XIX a. pastatyti dekadentiški didingi namai kadaise priklausė karalienės pusseserei.
Parduodamas 17 miegamųjų dvaras, kadaise priklausęs karalienės pusseserei
Parduodamas 17 miegamųjų dvaras, kadaise priklausęs karalienės pusseserei / SWNS / „Scanpix“ nuotr.

Dabar jis parduodamas už 4 000 000 svarų sterlingų (4,5 mln. eurų) – ir gali tapti prabangiu viešbučiu, rašo portalas metro.co.uk.

13 akrų ploto Penylano dvaras buvo kruopščiai restauruojamas 20 metų, kad vėl būtų paruoštas pardavimui.

XX a. trečiajame dešimtmetyje čia gyveno ledi Audrey Beatrice Morris, kuri yra tolima mirusios karalienės Elžbietos II pusseserė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elžbieta II
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elžbieta II

Dabar tai yra II laipsnio vertybė, kuriai suteiktas statusas, ir ji buvo restauruota su rankų darbo lovomis, marmuriniais stalviršiais ir alabastro židiniais.

Platūs laiptai neprasilenktų su Bridžertono reagentų rūmais, o pokylių salė ir baseinas suteikia begalę galimybių karališkai atsipalaiduoti.

Nuosavybę sudaro visiškai savarankiškas namas pagrindiniame pastate ir trys atskiri kotedžai.

Penylan Mansion suprojektavo garsus architektas Edwardas Haycockas, o pastatytas jis buvo apie 1854 m. senesnės XVIII a. rezidencijos vietoje. Apie 1905 m. jis buvo išplėstas, perdažytas ir naujai dekoruotas.

Manoma, kad tuomet jis priklausė ledi Audrey Beatrice Morris, vikonto dukrai. Lady Morris 1932 m. ištekėjo už Edvardo Džono Stenlio, šeštojo barono Stenlio iš Alderlio. Jie susilaukė dukters, bet vėliau, 1936 m., išsiskyrė.

1945 m. ledi Moris vėl ištekėjo už vyro vardu Gwyn Rhyse Francis Morris. Ji mirė 1994 m. Somersete.

Pagrindinis pastatas atsiveria į didingą fojė, iš kurio patenkama į centrinį vestibiulį su originaliais laiptais. Abipus salės yra du dideli kambariai: valgomasis ir svetainė.

Šalia svetainės yra pokylių salė, iš kurios pro langą atsiveria vaizdas į sodus. Smūgius sugeriančios grindys, gyvsidabrio veidrodžiai per visą ilgį, sudėtingi karnizai galėtų lengvai prilygti Bridžertono scenografijai.

Čia taip pat yra didelė svetainė, privatus kabinetas, kitas, mažesnis priimamasis, drabužinė ir visas kambarys, skirtas tik batams.

Sporto salė ir baseinas taip pat yra pirmame aukšte, kartu su virtuve.

SWNS / „Scanpix“ nuotr./Parduodamas 17 miegamųjų dvaras, kadaise priklausęs karalienės pusbroliui
SWNS / „Scanpix“ nuotr./Parduodamas 17 miegamųjų dvaras, kadaise priklausęs karalienės pusbroliui

Antrame aukšte yra14 miegamųjų, penkios vonios arba dušo kabinos ir prabangi drabužinė. Didžiausiame iš jų yra didžiulis erkerio langas su vaizdu į sodus ir didžiulė lova su baldais.

Antrame aukšte anksčiau buvo tarnų patalpos. Vietoje jų įrengti trys miegamieji ir vonios kambarys.

13 akrų žalumos lauke yra sodai, laukai, miškai ir didelis tvenkinys, kurį dabartiniai savininkai iškasė ir iš naujo užtvenkė.

Vienas iš pastatų buvo pertvarkytas į du atskirus kotedžus su trijų vietų garažu ir sandėliu, taip pat yra dar vienas atskiras dviejų miegamųjų kotedžas, papildoma automobilių stovėjimo aikštelė ir nepertvarkyti ūkiniai pastatai.

„Country Living Group“ atstovas Jamesas Skudderis teigė, kad šį nekilnojamąjį turtą kruopščiai restauravo jame gyvenusi vietinė šeima.

„Jie supranta, kad po kelerių metų negalės jo išlaikyti. Namas yra vienas nuostabiausių nekilnojamojo turto objektų Jungtinėje Karalystėje, o jo ankstesnis gyvenimas buvo įdomus, be kita ko, jame veikė mokykla. Kadangi visame name yra daug gyvenamųjų patalpų, manau, kad pirkėjas norėtų jį paversti butiko stiliaus viešbučiu. Čia yra fantastiškas komercinis potencialas“, – įsitikinęs jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius