Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

26-oje parodoje RESTA prisistatė visa statybų pramonė

30 000 kv. m. ekspozicijos, 450 dalyvių iš 15 šalių, 38 500 lankytojų – tai tik keli skaičiai iš 26-ąjį kartą vykusios tarptautinės parodos RESTA 2019. 4 dienas vykusioje parodoje buvo pristatomi skaitmeniniai sprendimai, statybų sektoriaus naujovės, medžiagos, įranga ir įrankiai bei aplinkotvarkos tendencijos, taip pat pirmą kartą vyko Tarptautinis pastolininkų čempionatas. Viena iš jos naujovių, kuri itin pasiteisino – tai pirmą kartą pritaikyta atskira platforma, kurioje galėjo registruotis statybų sektoriaus atstovai, nauja sistema pasinaudojo daugiau nei 600 specialistų.
26-oje parodoje RESTA prisistatė visa statybų pramonė
26-oje parodoje RESTA prisistatė visa statybų pramonė / Partnerio nuotr.

Šiemet daug dėmesio buvo skiriama ir skaitmeninei statybai, nes tai viso statybų sektoriaus ateitis. Pagrindinis „Statybos 4.0“ komponentas yra skaitmeniniai duomenys. Turint prieigą prie realių duomenų visuose turto gyvavimo ciklo etapuose – nuo projektavimo iki statybos ir eksploatacijos – galima valdyti laiko ir išlaidų efektyvumą, minimalizuoti klaidų ir avarijų skaičių. BIM taikymo procese sukaupta informacija yra pagrindinis komponentas, kurio išraiška – kokybiškai pagaminti produktai, pastatyti statiniai, sutaupyti eksploatacijos kaštai.

„Šiais metais turime kuo pasidžiaugti: tarp Lietuvos statybos sektoriaus lyderių nerasime nė vienos įmonės, kuri dirbdama netaikytų BIM metodologijos. Lietuvos statybos įmonės, eksportuojančios savo paslaugas į užsienį, jau ne vienerius metus taiko BIM. Šį šviečiamąjį darbą pradėjome parodoje RESTA prieš kelerius metus ir labai svarbu, kad jau dabar tai duoda gerų rezultatų. Šiemet į parodą atvyko Kjetil Tonning, Europos Sąjungos statybos pramonės federacijos (FIEC) prezidentas, kuris konferencijos metu savo pranešime akcentavo konkurencingumą ir efektyvumą, pastarasis pasiekiamas taikant skaitmenines inovacijas. Taip pat buvo atkreiptas dėmesys į naujas specialistų kompetencijas, kurios reikalingos skaitmeninei statybai“, – kalbėjo Statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.

Partnerio nuotr./26-oje parodoje RESTA prisistatė visa statybų pramonė
Partnerio nuotr./26-oje parodoje RESTA prisistatė visa statybų pramonė

Šių metų parodoje bene labiausiai į save dėmesį atkreipė įmonė „Mitek“, kuri lankytojams ir dalyviams pristatė Eifelio bokšto kopiją. „Lietuviai labai gabūs žmonės, jie turi labai daug fantazijos, savo matymą. Šiemet parodoje RESTA dalyvavome su kiek kitokiu sprendimu nei įprastai. Sukonstravome milžinišką 18 m. Eifelio bokšto kopiją, kuri tikrai patraukė dėmesį, sulaukėme nemažai interesantų. O mūsų tikslas buvo parodyti, kad siūlomas sprendimas – metalinės plokštelės – puikiai tinka aukštoms konstrukcijoms, turinčioms didelę apkrovą ir yra lengvai pritaikomas nestandartiniuose architektūros sprendimuose“, – kalbėjo Intars Dicmanis, „Mitek Baltic“ filialo vadovas. „Jau galvojame apie kitus metus ir tikimės nemažiau nustebinti mūsų klientus ir parodos lankytojus“, – pridūrė I. Dicmanis.

„Šiemet dalyvaudami parodoje pasiūlėme lankytojams savo rankomis išbandyti mūsų pažangiausių „stiklas-stiklas“ saulės modulių patvarumą. Tai, kad mūsų moduliai stiprūs kaip uola, įsitikino Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis bei energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, „SoliTek“ modulių patvarumą išbandę plaktuku. Moduliai streso testus atlaikė be priekaištų. Parodoje lankytojai taip pat galėjo sutikti mūsų gerą draugą lenktynininką Antaną Juknevičių, kuris saulės energiją sėkmingai jau dvejus metus naudoja Dakaro raliuose. Džiaugiamės dideliu parodos lankytojų susidomėjimu mūsų saulės elektrinėmis – gavome per 150 užsakymų, dar kelis kartus tiek užmezgėme naujų kontaktų. Akivaizdu – saulės energijos panaudojimas Lietuvoje pagaliau įsibėgėja ir mes galime prisidėti prie švaresnės, žalesnės Lietuvos kūrimo“, – pasakojo Martynas Rusteika, „SoliTek“ komunikacijos vadovas.

„Kiekvienais metais siekiame tobulėti, užtikrinti kokybišką aptarnavimą ir padėti dalyviams kuo kūrybiškiau bei sėkmingiau rinkai pristatyti savo naujienas. Džiaugiamės, kad šiemet parodoje jiems pavyko užmegzti daug naudingų kontaktų, pasirašyti verslui naudingų sutarčių“, – po parodos RESTA 2019 kalbėjo „Litexpo“ parodų ir kongreso centro direktorius Justinas Bortkevičius.

Ateinančiais metais planuojama ir toliau plėtoti „Naujakurių alėją“, kuri šiemet buvo surengta pirmą kartą ir sulaukė nemažo susidomėjimo. „Kiekvienais metais stengiamės kurti verslo įvykį, kur ir dalyviai, ir lankytojai galėtų pasisemti kuo daugiau žinių apie statybų sektorių, atrasti savo verslui ar namams tinkamiausius sprendimus“, – teigė J. Bortkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius