-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alikantės nekilnojamojo turto rinkoje – pirkėjų iš Rytų lavina: provincijoje aktyviai kuriasi ir lietuviai

Lenkai, rumunai ir lietuviai praėjusiais metais aktyviai pirko būstą Alikantės provincijoje. Portalas informacion.es rašo, kad išaugęs pirkėjų skaičius iš Rytų Europos šalių buvo viena varomųjų jėgų, lėmusių išskirtinius šiai provincijai nekilnojamojo turto (NT) metus.
Alikantė
Alikantė / 123rf.com nuotr.

Tai patvirtina naujausi Valensijos notarų asociacijos statistiniai duomenys.

Praėjusieji metai buvo tie, per kuriuos iš viso 31 691 užsienio pilietis įsigijo nekilnojamąjį turtą provincijoje, t. y. 47,4 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Tai yra naujas absoliutus rekordas.

„Nestabili situacija paskatino pirkėjų iš Rytų susidomėjimą“, – sako Bendrijos notarų dekano pavaduotojas Delfínas Martinezas iš Alikantės.

Dešimtyje Rytų šalių, apie kurias notarų statistikoje pateikiami išskaidyti duomenys, iš viso buvo sudaryta 6 213 sandorių, t. y. daugiau nei dvigubai daugiau nei 2021 m. ar 2019 m., prieš prasidedant pandemijai. Tokiu būdu Rytų europiečiai sudarė beveik 20 proc. visos tarptautinės Alikantės nekilnojamojo turto rinkos, o tokio skaičiaus jie niekada anksčiau nebuvo pasiekę.

Nenuostabu, kad viena iš tautybių, kurių sandorių skaičius išaugo labiausiai, buvo ukrainiečiai, kurie 2021 m. Alikantėje įsigijo 376 būstus, o 2022 m. – 1036, t. y. beveik tris kartus daugiau. Tačiau būtent lenkai užfiksavo didžiausią sandorių skaičių: jie nupirko 2 217 būstų, todėl Alikantės nekilnojamojo turto agentams jie yra penkta pagal svarbą tarptautinė rinka, aplenkdami, pavyzdžiui, tokius įsitvirtinusius užsieniečius, kaip švedai.

Iš tikrųjų lenkai tapo gausiausiais užsienio pirkėjais Benidorme ir antrais pagal gausumą Torevjechoje bei Santa Poloje.

Palyginti 2021 ir 2022-uosius, rumunų nupirktų skaičius padvigubėjo – iki 818, lietuvių – patrigubėjo nuo 180 iki 557 sandorių.

Palyginti 2021 ir 2022-uosius, rumunų nupirktų butų skaičius padvigubėjo – iki 818, lietuvių – patrigubėjo nuo 180 iki 557 sandorių. Latviai Kosta Blankoje įsigijo 130 namų, estai – dar 110.

Sankcijos neužkerta kelio pirkti būstą

Padaugėjo ir NT įsigijusių Rusijos piliečių, nepaisant Europos Sąjungos nustatytų apribojimų pinigų pervedimui iš Rusijos bankų ir sustiprintos kontrolės.

„Buvo sudėtingiau, bet jie rado būdą, kaip tai padaryti“, – pripažįsta D.Martinezas, pabrėždamas, kad šie apribojimai neturi įtakos pinigams, kuriuos šie piliečiai jau laiko, pavyzdžiui, ES bankuose.

Notarų biurų duomenimis, pernai rusai provincijoje nusipirko 1 113 nekilnojamojo turto objektų, t. y. 28,9 proc. daugiau, nei 2021-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius