Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione parduodamas 500 metų skaičiuojantis kotedžas Anglijoje: pradinė kaina – 1 svaras

Prestižinis kotedžas Anglijoje, Saton Koldfilde, pastatytas vyskupui prieš beveik 500 metų, parduodamas už 1 svarą sterlingų. Jis stovi nuosavame sode, apsuptas laukų ir teoriškai gali būti jūsų už vos 100 centų.
Parduodamas kotedžas
Parduodamas kotedžas / SWNS/„Scanpix“ nuotr.

Atlaisvintame II* klasės XVI a. kotedže yra du miegamieji, jis išsidėstęs per tris aukštus. Pastatas buvo pastatytas 1530-aisiais Johnui Harmanui, kuris tapo vyskupu Johnui Vesey ir kadaise buvo karaliaus Henriko VIII, suteikusio Anglijos miestui Suttonui karališkojo miesto statusą, kapelionas, rašo portalas birminghammail.co.uk.

Šis namas yra vienas iš kelių akmeninių namų, kurių daugiau niekur kitur Anglijoje nerasite. Manoma, kad vyskupas pastatė daugiau kaip 50 tokių akmeninių namų savo tarnams, kurie turėjo palaikyti tvarką jo gimtojo Saton Koldfildo pakraščiuose.

Parduodamas kotedžas yra mažiausias iš išlikusių mūrinių namų. Jame yra du kambariai pirmame aukšte, vienas pirmame ir dar vienas antrame aukšte, o visus tris aukštus jungia akmeniniai sraigtiniai laiptai.

Pradinė kaina – 1 svaras sterlingų – buvo nustatyta dėl turto būklės ir dėl to, kad jam atnaujinti „prireiktų didelių investicijų“. Jis pastatytas nuošalioje vietoje, apsuptas dirbamų laukų.

„Šis nekilnojamasis turtas turi įdomią istoriją ir primena sargybos bokšto išvaizdą, iš kurio atsiveria vaizdas į vienišą senojo autobusų kelio iš Coleshill į Lichfield, dabar A446, ruožą, kur galėjo tykoti plėšikai“, – pasakojo „Bond Wolfe“ vykdomasis direktorius Gurpreetas Bassi.

SWNS/„Scanpix“ nuotr./Parduodamas kotedžas
SWNS/„Scanpix“ nuotr./Parduodamas kotedžas

Pasak jo, XIX a. namelis priklausė "Moor Hall Estate", o greta jo kadaise stovėjo trijų namelių eilė, kuriuose 1851 m. gyveno ūkio darbininkai.

Tačiau gretimi nameliai sunyko, ir dabartinis kotedžas stovi vienišas, kaip ir prieš beveik 500 metų. Šis trijų aukštų pastatas yra tinkamas plėtrai, tačiau, pasak G.Bassi, jį reikia rekonstruoti ir modernizuoti laikantis II* klasės pastatų ir žaliosios juostos reglamentų, taip pat gauti įprastą statybos leidimą.

Gruodžio 14 d. viešame aukcione, kuris prasidės 9 val. ryto ir bus tiesiogiai transliuojamas, galima siūlyti nuo 1 svaro sterlingų, tačiau norintieji dalyvauti aukcione turi iš anksto užsiregistruoti "Bond Wolfe" svetainėje, kad galėtų siūlyti savo kainą nuotoliniu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius