Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 03

Brangiausios gatvės keturiuose Lietuvos miestuose: vidutinė objekto kaina siekia 720 tūkst. eurų

Registrų centras 15min prašymu pateikė brangiausių gatvių dešimtukus Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Palangos miestuose.
Prestižiškiausiu laikomas Laurų kvartalas
Prestižiškiausiu laikomas Laurų kvartalas / Manto Judriaus nuotr.

Paaiškino, kaip apskaičiavo

15min neseniai rašė apie šįmet įvykdytus brangiausius gyvenamojo NT sandorius.

Juos apžvelgiant kaip daugiausiai atsiėjusių sandorių talpinantis miestas karūnuota sostinė – Vilnius, keletą pirmųjų pozicijų apžvelgtuose penketukuose susižėrė Neringa ir Palanga.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palanga žiemą
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palanga žiemą

Kaip pastebi nekilnojamojo turto agentūros „Reala“ vadovaujantis partneris A.Kišūnas, jau tapo įprasta ir akivaizdu, kad brangiausi butai yra sostinės ir didžiųjų šalies miestų centruose, senamiesčiuose.

„Kitų gyvenamųjų rajonų, kad ir kokiame didmiestyje jie bebūtų, populiarumą bei būsto kainas labiausiai lemia atstumas nuo centrinės miesto dalies, kraštovaizdis – parkai, miškai, vandens telkiniai, susisiekimo, techninės bei socialinės infrastruktūrų išvystymas, vieno ar kito rajono plėtros galimybės bei reputacija“, – teigia A.Kišūnas.

Šįkart 15min nusprendė pasidomėti, kokios gatvės keturiuose Lietuvos miestuose būtų tituluojamos brangiausiomis, kalbant apie jose parduotą NT.

Registrų centro pateikti duomenys kiek skiriasi nuo pateiktų brangiausių šiųmečių sandorių tekste.

Sąraše yra gatvė, sandorių skaičius už 2022 metus ir pagal tuos sandorius apskaičiuotas objektų kainų vidurkis. Į skaičiavimus buvo įtrauktos tik tos gatvės, kuriose šiemet buvo sudaryti bent trys sandoriai.

„Jeigu sandoryje yra ne vien gyvenamasis namas ar butas, o, pavyzdžiui, ir žemės sklypas ar negyvenamasis pastatas, kaina apskaičiuota proporcingai pagal visų sandoryje dalyvavusių objektų vertes. Taigi, duomenys gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurie pateikti ties brangiausiais sandoriais, ypač, jeigu toje gatvėje buvo vos vienas, bet brangiai parduodamas butas ar namas“, – paaiškino Karolina Savickytė, Registrų centro Komunikacijos skyriaus projektų vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius