Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi „Vilniaus baldų“ teritorija vėl dūzgia

„4000 kv. m „Savanorių sporto arenos“ įsikūrimas buvusioje „Vilniaus baldų“ teritorijoje nulėmė tolesnę šio daugiau nei 7 hektarų ploto konversijos strategiją“, – teigia „Inreal valdymo“ Nuomos skyriaus vadovas Vadim Davliaševič. Anot jo, nuo pat pradžių buvo aišku, kad ši erdvė turi iš esmės pasikeisti ir atsiverti žmonėms, tačiau sutarus dėl „Savanorių sporto arenos“ įsikūrimo, labai aiškiai išsigrynino dvi teritorijos juostos. Tolimesnė nuo Savanorių prospekto – aukštos pridėtinės vertės verslui, biurams, artimesnė – visuomenės poreikiams: sportui ir pramogoms.
Savanorių178B – buvusi „Vilniaus baldų” teritorija
Savanorių178B – buvusi „Vilniaus baldų” teritorija / „Inreal“ nuotr.

„Susiderinus su UAB „Project and management“ dėl dalies pastato konversijos į sporto kompleksą, labai greitai antrąją jo dalį išsinuomojo „Kartlandas“. Centrinėje dalyje atversime didelių renginių salę, talpinsiančią iki 4000 žmonių, – sako V. Davliaševič, – veiklos čia dar liko nemažai. Šiuo metu vyksta teritorijos ir jos infrastruktūros planavimas, rengiami sprendiniai detaliojo plano keitimui, bet labai smagu tai, kad buvusi „Vilniaus baldų“ teritorija vėl dūzgia, ir tas dūzgesio garsas jau visai kitoks“.

„Inreal' nuotr./„Savanorių sporto arena“
„Inreal' nuotr./„Savanorių sporto arena“

„Užmigęs sporto kompleksas“, kurį reikėjo pažadinti

„Mes seniai svajojome apie tokį aikštyną, kurį čia įrengėme, kur po vienu stogu tilptų daug tinklinio, krepšinio aikštelių – atsivertų didelė erdvė sportui. Vilniaus mieste buvo sudėtinga rasti pastatą, kuris atitiktų mūsų projekto viziją. Paieškos truko keletą metų, apvažiavome nemažai patalpų, bet nei viena netiko. Tai aukščio trūksta, tai – ploto, ir tuomet aptikome skelbimą apie didelių patalpų nuomą Savanorių prospekte. Čia buvo viskas, ko reikėjo – didžiulė erdvė aikštynui, balkonas žiūrovams, kambariai persirengimui, kabinetai. Toks kaip ir „užmigęs sporto kompleksas“, kurį reikėjo pažadinti“, – pasakoja „Projects and management“ vykdomoji direktorė, Lijana Galdikienė.

Iššūkių netrūko

Seni pastatai visada turi problemų, juolab kad tai buvo konversija į visai kitos paskirties veiklą. Teko tvarkyti ir stogą, naujai įrengti šildymo, vėdinimo, karšto vandens tiekimo sistemas. Viduje buvo transformatorinė, kurią reikėjo iškelti. „Išleidome daugiau nei planavome, – neslepia L. Galdikienė, – bet suprantame, kad kuriame ilgam laikui. Galima sakyti, kad tai – mūsų gyvenimo investicija“.

„Inreal“ nuotr./Lijana ir Kęstutis Galdikai
„Inreal“ nuotr./Lijana ir Kęstutis Galdikai

Tik geriausios medžiagos ir įranga

„Savanorių sporto arenoje“ paklotos FIBA ir FIVB patvirtintos specialios sportininkų sveikatą saugančios grindų dangos, sumontuotas išmanusis apšvietimas, naujos šildymo ir rekuperacijos sistemos.

„Sporto komplekso įkūrėjas ir savininkas, Kęstutis Galdikas – žmogus, puikiai išmanantis sporto pasaulį, buvęs profesionalus tinklininkas. Jis galėjo investuoti mažiau, naudoti pigesnes medžiagas, bet to nedarė, žinodamas, kad tokie dalykai daro prastą poveikį sportininkų sveikatai. Pavyzdžiui, sąnarius blogai veikia nekokybiškos grindų dangos. Visa šeima yra pasišventusi šiai idėjai. Tai įkvepia ir skatina vertinti kaip rimtą partnerystę. Suprantame, kad konvertuoti gamybines patalpas į sporto kompleksą kainuoja daug, todėl iš savo pusės stengiamės padėti nuomininkui“, – teigia V. Davliaševič.

Bendradarbiaujama su sporto organizacijomis

„Savanorių sporto arenoje“ vyksta Lietuvos tinklinio U-18 merginų rinktinės stovyklos, Lietuvos vyrų tinklinio čempionato varžybos, Sostinės krepšinio lygos vyrų ir moterų komandų rungtynės. Čia treniruojasi ne tik kelios pastarosios lygos komandos, bet ir krepšinio profesionalai, BC„Wolves“. Bendradarbiaujama su Rimanto Kaukėno „Krepšinio laboratorija“, Tinklinio mokymo centru, buvusių profesionalių moterų tinklinio klubu „Laima“, tinklinio moterų ir vyrų mėgėjų komandomis, Vilniaus rajono sporto centru, Lietuvos kurčiųjų sporto komitetu, naujai įsikūrusia trijulių krepšinio akademija „Sanit 3×3“, kurios auklėtiniai ištisus metus galės treniruotis vienintelėje Vilniuje specialios dangos lauko krepšinio aikštelėje uždarose patalpose. Tiek tinklinį, tiek krepšinį pažaisti ateina ir aplinkinių įmonių darbuotojai. Gruodžio pradžioje startavusi rezervacijų sistema padeda patogiai pasirinkti tinkamą aikštelę ir apsilankymo laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius