Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Didžiausias Amerikoje 3D spausdintuvu atspausdintas namas parduodamas už 500 tūkst. dolerių

Teigiama, kad tai didžiausias konkretus 3D spausdintuvu atspausdintas namas Amerikoje parduodamas už pusę milijono JAV dolerių.
Būstas
Būstas / Vida Press nuotr.

Internetinė nekilnojamojo turto agentūra Zillow.com reklamuoja keturių miegamųjų ir dviejų vonių namą Niujorke.

PAMATYKITE, KAIP ŠIS NAMAS ATRODO.

Namą pastatė Niujorke įsikūrusi bendrovė SQ4D, naudodama autonominę robotų statybos sistemą (ARCS).

Name yra 2 000 kv. m modernaus gyvenamojo ploto.

Agentas pabrėžia, kad namas pastatytas tik iš betono, todėl yra tvirtesnis ir ilgaamžiškesnis nei dauguma šiuolaikinių namų Amerikoje, kurie yra medinės karkasinės konstrukcijos.

SQ4D teigė, kad jos konkurentai paprastai spausdina tik sienas (8-11 % pastato), o SQ4D vietoje atspausdina daugiau kaip 40 % konstrukcijos, įskaitant pamatus, pamatų plokštę, vidaus ir išorės sienas.

Bendrovė taip pat teigė, kad jos ARCS sistemoje naudojamas „parduotuvėje pirktas“ betonas, kurį lengvai priima vietiniai statybų departamentai visoje JAV, kitaip nei kitose 3D spausdinimo sistemose, kurioms reikia „sudėtingo mišinio su dešimtimis cheminių medžiagų“.

SQ4D teigė, kad jos 3D spausdinimo technologija gali „paskatinti ilgalaikį būsto krizės sprendimą, nes, palyginti su tradiciniais metodais, kurie yra pasenę ir neekonomiški, drastiškai sumažina statybos sąnaudas ir laiką“.

Šio projekto plėtotojas Charlesas Wienraubas sakė, kad per pastaruosius penkerius metus pastatęs ir renovavęs daugiau kaip 400 namų, nebegalėjo suspėti su išaugusiomis statybinių medžiagų kainomis ir neįtikėtinai sudėtinga darbo rinka.

„Dabar savo verslą visiškai perkėliau į 3D spausdinimą – tai būdas kurti gražius tvarius namus ir kartu gauti didelį pelną“, – tikino jis.

Savo pirmuosius 3D spausdintuvu atspausdintus namus „SQ4D“ pardavimui pateikė 2021 m. Bendrovė neseniai gavo 25 namų statybos Niujorke planavimo patvirtinimą ir šią vasarą planuoja bendradarbiauti su pelno nesiekiančia socialinio būsto organizacija „Habitat for Humanity“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius