Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertė: atsivėrė laikinas galimybių langas būsto pirkėjams

Sulėtėjus NT rinkai bei Europos Centriniam Bankui (ECB) vis dar nemažinant palūkanų normų, naujų namų ieškantiems pirkėjams atsirado nauja, tačiau laikina galimybė sutaupyti, sako ekspertė, vienos iš didžiausių Lietuvoje NT plėtros bendrovių „Omberg group“ Pardavimų ir klientų patirčių vadovė Edita Gudauskienė, rašoma „Omberg group“ pranešime spaudai.
Ruduo Vilniuje
Ruduo Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiuo metu paskolas gauti bandantieji jau pastebėjo pokyčius bankų veikloje, apie juos mums pasakoja ir klientai. EURIBOR vis dar nemažėjant, bankai ėmė mažinti savo palūkanų normas. Jei prieš metus ar porą bene žemiausia riba buvo laikomi 2 proc., šiandien bankuose vidurkis pasiekė 1,6, o kai kuriuose – net 1,42 proc.”, – sako E.Gudauskienė.

Ekspertės teigimu, šiuo metu siūlomas mažesnis palūkanų dydis yra fiksuojamas visam kredito sutarties laikotarpiui.

Asmeninio archyvo nuotr./Edita Gudauskienė
Asmeninio archyvo nuotr./Edita Gudauskienė

„Tai reiškia, kad žmonės, dabar nusprendę pasirašyti būsto kredito sutartį, gali pataikyti į trumpą laikotarpį, kai ilgam užsitikrins mažesnes bankų palūkanų normas, ir ypatingai sutaupys, kai EURIBOR ims mažėti“, – teigia E.Gudauskienė.

Pasak „Omberg group“ atstovės, dalis bankų žengia ir dar toliau, siekdami sulėtėjusioje rinkoje pritraukti klientus.

„Pavyzdžiui, skelbia akcijas pirksiantiems aukštos, A+ ir A++ energinės klasės būstus mūsų ir kitų savo partnerių projektuose. Tokiems klientams taikomos papildomos nuolaidos pirmaisiais paskolos mokėjimo metais“, – sako E.Gudauskienė.

NT ekspertės vertinimu, toks bankų elgesys – normalus ir buvo nuspėjamas. Siekdami užtikrinti naujų klientų srautą rinkoje, kurioje galimybės įsigyti būstą yra dirbtinai apsunkintos, jie privalo ECB sprendimus bent dalinai kompensuoti gerindami savo siūlomas sąlygas.

„Natūralu, kad, nepaisant visų iššūkių, namų žmonėms reikia. Aktyviausiai parduodami yra tie mūsų projektai, kurie geriausiai pritaikyti šeimoms. Kuriantis naujoms šeimoms, gimstant bei augant vaikams, žmonės turi keltis į erdvesnius namus ir negali laukti, net jei sąlygos gauti paskolą – vis dar sudėtingos. Todėl šie bankų pasiūlymai tampa išsigelbėjimu, o ilgainiui veikiausiai padės ir sutaupyti,“, – sako E.Gudauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius