Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 26

Gilma Teodora Gylytė: apie gotikinę angą, užmūrytą silikatinėmis plytomis, euroremontą ir tęstinumo grožį

Mano tėvai, gavę vieną iš pirmųjų savo honorarų, mums, sesėms, per pusryčius pasakė – vaikai, važiuojam pirkti jums naujų baldų. Buvo 10-asis dešimtmetis, taigi nauji baldai buvo tikrai kažkas iš kito pasaulio. Rinkomės baltas lentynas, baltas spinteles, baltą lovą, o kai atėjo eilė baltam stalui, aš nedrąsiai prisipažinau tėvams, kad man nereikia naujo balto stalo, nes norėčiau naudoti seną mokslininko chemiko senelio rašomąjį stalą, kurį naudojau iki tol.
Gilma Teodora Gylytė
Gilma Teodora Gylytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeimyna truputį įkalbinėjo, kad naujas daiktas geresnis, stalčiai sklandžiau atsidaro, stalviršis lygesnis, bet supratingai leido nepirkti naujo stalo. Senelio stalas užėmė beveik pusę kambario, turėjo nesklandžiai atsidarinėjančius stalčius, bet užtat su slaptomis kertelėmis užkišti dienoraščiui.

Dvylikametės kambary santykį atrado naujas ir senas, baltas ir kol kas bevardis identitetas ir dalelė amžinąjį atilsį senelio.

Supaprastintai ir labai mėgėjiškai, žvelgiant iš menkos šiandieninės perspektyvos, Lietuva, kaip ir visa Vidurio Europa, patyrė tris pagrindinius augimo ir paveldėjimo etapus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius