-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biuras ar pramogų parkas? Darbovietė su kino teatru, žaidimais ir sporto sale

Sporto ir kino salė, žaidimų kambarys ir kosmoso tematika. Tokį biurą žaidimų kūrimo studijai „Estoty Vilnius“ suprojektavo „Plazma“ studijos architektai. Beveik 1 tūkst. biuras įsikūrė naujame verslo centre „U219“. Apsižvalgykite!
„Estoty Vilnius“ biuras
„Estoty Vilnius“ biuras / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Interjeras Biuras

Šio projekto autoriai: Skirmantė Kubiliūtė-Deniušienė, Evelina Talandzevičienė, Gytis Vaitkevičius iš architektūros studijos „Plazma“.

S.Kubiliūtė-Deniušienė 15min pasakojo, kad užsakovo užduotis buvo suprojektuoti išskirtinį, įsimenantį biuro interjerą ir kartu sukurti jaukią ir patogią aplinką. Norėta sukurti tokį biurą, kuriame būtų malonu ne tik dirbti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Estoty Vilnius“ biuras
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Estoty Vilnius“ biuras

Biure įrengtos darbo ir posėdžių erdvės, bendravimo bei pramogų zonos. Taip pat suprojektuotas videožaidimų kambarys su virtualios realybės įranga, profesionali mini kino salė, sporto salė, virtuvė su gaminimo zona, bistro tipo kavos ir užkandžių vieta, poilsio „lounge“ zona, holo zona su projektoriumi bendriems įmonės renginiams, kuri, sustūmus mobilią pertvarą, susijungia su virtuvės erdve.

„Objekte įdiegta išmanių namų sistema, leidžianti valdyti apšvietimą, garso ir videosistemas, kurti scenarijus. Patogesniam darbo planavimui pasitelkta pažangi salių rezervavimo sistema. Reikiama nuotaiką skirtingose biuro erdvėse kuria keletas tipų šviestuvų, tiesioginės ir atspindėtos šviesos variacijos“, – sakė ji.

Anot S.Kubiliūtės-Deniušienės, architektų komanda interjere panaudojo laisvesnius, netipinius biurui sprendinius. Pavyzdžiui, įdomesnes kilimines dangas, juodas klijuojamas akustines lubas, paliekant matomas inžinerines sistemas bei apšvietimo schemas, leidžiančias atsisakyti tradicinio linijinio darbo vietų apšvietimo.

„Kadangi užsakovo veiklos sritis yra labai jaunatviška ir novatoriška, jautėmės nevaržomi tradicinio reprezentatyvumo kriterijaus – interjere gana drąsiai naudojome spalvas, faktūras ir medžiagas“, – kalbėjo ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Estoty Vilnius“ biuras
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Estoty Vilnius“ biuras

Be to, architektai išnaudojo ir tai, kad biuras užima visą viršutinį administracinio pastato aukštą, iš kurio darbo erdvės atsiveria plati panorama į apačioje plytintį žalią Vilnių.

„Skrydžio, aukščio, kosmoso motyvas persikėlė ir į visą interjerą, o labiausiai į holo erdvę. Biuro viduryje esančiai įėjimo ir holo-svetainės zonai tiko simetriška kompozicija, kurią papildo aptakių formų baldai, apvalūs kilimai, o centriniais akcentais tampa erdvinės konstrukcijos iš virvės bei kitų planetų kanjonų motyvų grafinis sienų dekoras.

Interjerą papildo „Estoty Vilnius“ grafikos dizainerių darbai su įmonės kuriamų mobilių žaidimų personažais. Ateityje dar daugiau jų darbų puoš skirtingas biuro erdves“, – pasakojo S.Kubiliūtė-Deniušienė.

Be to, anot jos, siekiant įdomumo ir įvairovės, biuro interjere panaudota nemažai skirtingų apdailos medžiagų ir faktūrų. Pavyzdžiui, kiaurymėtos molio plytos, ąžuolo medienos paneliai ir stiklo vitrinos, reljefinės plytelės, primenančios raku keramikos technologiją, struktūrinis tinkas, lietas akmuo.

„Panaudotos kelių tipų grindų dangos – persiliejančio efekto segmentinė ir aukšto plauko minkšta kiliminė danga, tonuota segmentinė kamštinė danga ir didelio formato keraminės plytelės“, – komentavo S.Kubiliūtė-Deniušienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius