-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprastų idėjų dvaras Velse: įsčių kambarys ir vaginos dušas

Aplinka negali būti idiliškesnė – kriokliai, upeliai ir 49 akrai kalvų, esančių kvapą gniaužiančiame Elano slėnyje Vidurio Velso kaime. Šį 1,5 mln. svarų sterlingų vertės apleistą dvarą „Rhydoldog House“, kuris kadaise buvo istoriniai mados ikonos Lauros Ashley namais, teko visiškai renovuoti.
„Rhydoldog House“ dvaras
„Rhydoldog House“ dvaras / McCartneys / SWNS / „Scanpix“ nuotr.

Laimei, naujoji savininkė, Velso operos dainininkė, popmuzikos žvaigždė Charlotte Church, mėgsta rizikuoti. Ir nors žymiojo pastato restauravimui jai teko pakloti 500 tūkst. svarų sterlingų, Šarlotė šį iššūkį priėmė su jai būdingu entuziazmu ir humoru, rašo portalas metro.co.uk.

„Niekada neplanavau imtis tokio projekto – iš tikrųjų ieškojau lauko, kad galėčiau pradėti glamping palapinių verslą. Norėjau kažko, ką galėčiau daryti gyvenime, iš ko galėčiau pragyventi, kas atitiktų mano vertybes ir nebūtinai reikštų, kad turiu užsiimti kokia nors šou verslo veikla. Bet, kai tik pamačiau dvarą, beprotiškai įsimylėjau. Jis mane užkabino, užkabino, užkabino ir nuskandino!“, – tikina atlikėja.

Pasak jos, namas buvo išties apleistas, ir visi jos šeimos nariai bei draugai, tarp jų – ir moters vyrą Johnny, manė, kad ji tiesiog išprotėjo. „Bet aš esu atkakli moteris ir mėgstanti rizikuoti. Man labai patinka save skatinti. Ir manau, kad tai, ką sukūrėme, yra visiškai unikalu“, – įsitikinusi ji.

Charlotte širdį pavergė ne tik namas, bet ir žemė. „Jį supa du neįtikėtini kriokliai. Kai pradėjau galvoti, kaip galėčiau sukurti sveikatingumo centrą, visiems prieinamą poilsio vietą, staiga viskas stojo į savo vietas“, – pripažįsta atlikėja.

Trijų vaikų mamai padėjo jos tėtis statybininkas Jamesas, nes ji derino savo įsipareigojimus dainavimui ir motinystės išbandymus bei sunkumus. Viskas buvo užfiksuota jos naujoje laidoje „Charlotte Church's Dream Build“ (Charlotte Church svajonių statybos – liet.).

Koks gi dvaro interjeras? „Turiu labai išradingų idėjų apie tai, kas man patinka ir ko noriu, ir tai nėra labai įprasta“, – šypsosi ji. „Mėgstu vintažinius daiktus ir kiek tik galiu, perku iš antrų rankų. Svarbus veiksnys taip pat buvo tvarumas, todėl viską gaminome iš tvartuose esančios medienos, nukirstų medžių, taip pat naudojome daug kaimiškos medienos ir augalų. Man visada patiko daugybė skirtingų interjero stilių, kuriuos perėmiau keliaudama, todėl kiekviename kambaryje kūriau savitą stilių, kad sukurčiau gražią, unikalią ir žaismingą patirtį“, – pasakoja moteris.

„Grybų kambarys“ – tai duoklė grybams ir jų, kaip didžiųjų jungčių, jungiančių visą gyvybę žemėje, svarbai. „Jis itin elegantiškas ir kupinas gražių neutralių spalvų. Jis gana vyriškas, su stipriomis kampuotomis linijomis, senoviniais sieniniais šviestuvais, rudais odiniais krėslais ir dideliais kaktusais. Ant sienos kabo daugybė grybų iliustracijų“, – apibūdina, ką pavyko sukurti, moteris.

McCartneys / SWNS / „Scanpix“ nuotr./„Rhydoldog House“ dvaras
McCartneys / SWNS / „Scanpix“ nuotr./„Rhydoldog House“ dvaras

„Klajūno kambarys buvo pirmasis, kurį užbaigėme. Būtent čia išmokau vertinti ir naudoti tai, ką jau turėjome, užuot pirkę naują. Juodai nudažėme lubas ir durų staktas ir apstatėme jį gražiais daiktais, kuriuos surinkau iš viso pasaulio, pavyzdžiui, mano afrikietiškomis kaukėmis ir perujietiškais veidais“, – pasakoja ji.

Prabangiame „mistiniame“ kambaryje kabo spalvingi, puošnūs sariai, kuriuos Charlotte nusipirko Indijoje. „Jie kabo virš lovos kaip nuostabus baldakimas. Jis toks dekadentiškas ir romantiškas, o iš balkono atsiveria vaizdas į slėnį! Liukso kambaryje tvyro šventyklos nuotaikos ir puikios šarvuotos sienos. Kambarys “Miško dvasios„ turi japonišką dvasią“, – tęsia moteris.

Ji prisipažįsta mėgstanti estetiką ir jaučianti stiprų ryšį su Japonija ir miškais. Tad šiame kambaryje daug kilimėlių, graži žema lova, bambuko baldai ir rankomis dažyti audiniai. Ir, žinoma, iš jo atsiveria vaizdas į namo gale esantį mišką.

„Gimdyvės arba įsčių kambarys“ – tai erdvė, kurioje pagerbiami įvairūs moteriškumo etapai. Spalvos pasirinktos, kad jaustumėmės lyg apgaubiami. Čia taip pat yra rožinis dušas su anga, kurią galima prilyginti labai didelei ir neįprastos formos makščiai„, – juokiasi ji.

O “Mėnulio kambaryje„ puoselėjamos viso pasaulio deivių istorijos ir mitai, pagerbiant tradicijas ir folklorą. Vienas iš mėgstamiausių Charlotte namų bruožų – atviro plano laiptai.

Taip pat buvo svarbu pagerbti ankstesnę garsią namo savininkę, todėl ji kartu su “Laura Ashley„ komanda sukūrė jos garbei skirtus tapetus, kuriuose panaudotas mažytis motyvas iš senovinės “Laura Ashley„ suknelės. “Dabar šiuos tapetus turime spaudos kambaryje, kuriame ji septintajame dešimtmetyje spaudė raštus ant audinių„, – sako moteris.

Taigi, ar ruošdamasi atverti duris visuomenei, ji yra patenkinta pasiektais rezultatais? “Man labai patinka! Tai nėra koks nors tuštybės projektas, kurį įgyvendinu turėdama porą papildomų milijonų, – tvirtina ji. Moteris atvira – į šį projektą sudėjo savo širdį ir sielą.

„Nors tai buvo rizikinga ir kainavo nervų, nes buvau pažeidžiama finansiškai, žinau, kad tai bus stebuklinga gydomoji vieta visiems. Nenorėjau, kad tai būtų dar viena turtingųjų žaidimų vieta. Tai nereiškia, kad nenoriu, jog jie ateitų, tikrai noriu. Tačiau ji turi būti prieinama visiems“, – apibendrino moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius