-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orgatec“ parodoje NARBUTAS stende – 4 ryškiausios šiuolaikinių biurų tendencijos

Įsitvirtinęs hibridinis darbo modelis aiškiai parodo, koks pokytis įvyko šiuolaikiniuose biuruose – kaip evoliucionavo anksčiau tik su biuru sieta darbo vieta, joje atliekama veikla ir galiausiai – kaip dirbsime toliau. Spalio 25–29 dienomis, Kelno mieste, Vokietijoje, vyksiančioje tarptautinėje biuro baldų gamintojų parodoje „Orgatec“ NARBUTAS pristatys hibridinės darbo erdvės koncepciją ir 13 naujų ją iliustruojančių gaminių, tarp kurių – kaip niekad daug dizainerių sukurtų kolekcijų. Atidžiai stebėdamas darbo rinkos pokyčius, nuolat dalyvaudamas parodose ir bendradarbiaudamas su patyrusiais dizaineriais iš viso pasaulio, NARBUTAS išskiria 4 dominuojančias darbo erdvių tendencijas.
NARBUTAS daugiafunkcinis baldas WORKLAB
NARBUTAS daugiafunkcinis baldas WORKLAB / „Narbutas“ nuotr.

1 tendencija – lanksčios, daugiafunkcės darbo vietos

Rinkose, kuriose NARBUTAS parduoda daugiausiai, labiausiai įsitvirtinęs hibridinis darbo modelis, kuomet dalis darbuotojų bent dalį laiko ir toliau dirba iš namų. „Prigijusi tendencija dirbti per nuotolį, taip pat į biurus iš namų atsineštas poreikis, įprotis nuolat ieškoti darbui tinkamesnės, patogesnės, malonesnės erdvės ar kūno padėties, kuomet dalis užduočių atliekama prie darbo stalo, o kita – laundžo zonoje, patogiai įsitaisius ant minkštasuolių ar net terasoje, ir biurus padarė gerokai lankstesnius. Mes ne tik geografiškai keičiame darbo vietą, bet ir ji pati tapo itin dinamiška, joje daugėja mobilumu, daugiafunkciškumu pasižyminčių baldų, kurie gali būti pritaikomi pagal poreikį tą pačią sekundę, kai tik to prireikia“ , – pasakojo Vilma Sinkevičiūtė, NARBUTAS viceprezidentė pardavimams ir marketingui.

„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS daugiafunkcinis stalas ROUND Multipurpose
„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS daugiafunkcinis stalas ROUND Multipurpose

Pavyzdžiui, NARBUTAS stende tarp tokių gaminių – WORKLAB, kuris šiųmetėje „Orgatec“ parodoje pretenduoja į apdovanojimą už inovatyvumą. Šis lengvo dizaino daugiafunkcis baldas sukurtas transformuotis pagal poreikius: gali apibrėžti pastovią darbo vietą ar tapti laikina darbo vieta, gali virsti patogiu baldu komandinėms užduotims atlikti, turi integruotus elektros sprendimus, tad gali būti aprūpintas TV monitoriumi, o taip pat rašymo lenta bei įvairiomis daiktų laikymo galimybėmis. Galiausiai, WORKLAB siūlomas naudoti kaip funkcionali, estetiška lentyna, – yra galimybė pritvirtinti laikiklius augalams, o dėl skirtingų metalo spalvų, paviršių modeliavimo galimybių, pvz., ažūrinių metalo, PET veltinio elementų baldas pritaikomas prie skirtingo dizaino erdvių. Su ratukais, tad gali keliauti po visą biurą.

Tarp kitų daugiafunkcių, lankstumo erdvėms ir darbui suteikiančių NARBUTAS baldų – ZEDO stalų sistema, sukurta italų dizainerio Paolo Pampanoni. Tai žaisminga, vientisos stilistikos, vizualiai lengva ir itin šiuolaikiška stalų sistema, kurią galima plėsti laisvai pasirenkamais elementais ir kuri gali būti papildoma tiek individualiam darbui, tiek bendradarbiavimui skirtais priedais – aukštesniais priestaliais.

„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS ZooZoo kolekcija
„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS ZooZoo kolekcija

Kartu su amerikiečių dizainere sukurta ZooZoo kolekcija, susidedanti iš darbui su kompiuteriu patogesnio aukščio kavos stalelių ir pufų prie jų, kurie dar gali ir susidėti vienas į kitą, kad neužimtų vietos, leidžia apstatyti laisvalaikiui, bendradarbiavimui skirtas erdves. Tarp dinamiškumo tendenciją atliepiančių NARBUTAS baldų – metalinės lentynos COMBUS, kurios gali būti modeliuojamos pagal individualius poreikius. Lengvos aukštos kėdės, aukšti stalai, kurie gali būti su ratukais, rakinamos daiktų saugojimo spintelės – visi šie baldai, kuriuos bus galima išvysti NARBUTAS stende, kalba apie įvykusį didžiulį biurų pokytį, sulig kuriuo mūsų įprastos darbo vietos įgijo daugiau aktyvumo, judrumo, daugiafunkciškumo ir sykiu – lengvumo. Ypač aktualus tapo ir baldų gebėjimas atliepti individualius dirbančiojo poreikius.

„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS metalinės lentynos COMBUS
„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS metalinės lentynos COMBUS

„Tiek naujųjų baldų funkcionalumas ir lengvumas, tiek ir universali, žaisminga estetika visus šiuos gaminius darys patrauklius ne tik biuruose, bet ir namų aplinkoje, kurioje dirbantieji įsirengia patogias, ergonomiškas darbo vietas – namų biurus“, – sakė V.Sinkevičiūtė.

Dėl hibridinio darbo modelio ir baldų derinime, biurų įrengime juntama savotiška „mix match“ tendencija, kuomet tarpusavyje maišomi baldai, kurie anksčiau vienas šalia kito nestovėjo – šiuos eksperimentus diktuoja veiklos, kurios po pandemijos atliekamos nebe prie įprasto darbo stalo arba ne vien prie jo. Tad eksperimentai darbo erdvėse tęsiasi, o dėl jų gimsta patys netikėčiausi baldų bei jų komponavimo sprendimai, kuriuos galima pamatyti NARBUTAS stende.

2 tendencija – kai kas, kas atsinešta iš namų

„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS naujiienos Orgatec parodai
„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS naujiienos Orgatec parodai

Žinoma, darbas namuose daugeliui žmonių yra komfortiškesnis, juose patiriama mažiau streso, todėl šiuolaikiniai biurai noriai skolinasi namų atributiką. Pavyzdžiui, namų jaukumas perteikiamas per natūralias medžiagas, o ypač – biuruose vis gausiau naudojamą tekstilę. Ramesnei aplinkai kurti pasitelkiama santūresnių, žemiškų spalvų paletė – jūros, smėlio, miško spalvos. „Ne tik medžiagomis ir spalvomis, bet ir baldų formomis ieškome jaukumo, žmogiškumo. Pavyzdžiui, mūsų itin plataus spektro minkštasuolių ir kėdžių kolekcija SANDY yra įkvėpta žmogaus formų. Mūsų naujuosiuose gaminiuose itin plačiai naudojame PET veltinį, kuris ne tik estetiškas ir vizualiai primena jaukų audinį, bet ir turi akustiką geriančių savybių“, – sakė NARBUTAS viceprezidentė pardavimams ir marketingui.

3 tendencija – ergonomika

Gera darbuotojo savijauta – aukščiausias biuro prioritetas, todėl darbo vietos ergonomikai skiriamas ypatingas dėmesys. Parodoje NARBUTAS daug dėmesio skiria darbo kėdėms, kurios turi didžiulės įtakos sėdimą darbą dirbančio žmogaus savijautai, sveikatai. Gamintojo stende, pasitikimo zonoje, ant aukščiausio pakylos laiptelio lankytojai išvys išskirtinę NARBUTAS naujieną – vadovo darbo kėdę D-CHAIR, sukurtą kartu su italų dizaino studija „Baldanzi & Novelli designers”. Prognozuojama, jog D-CHAIR varžysis su geriausiais šio segmento gaminiais.

„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS darbo kėdė D-CHAIR
„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS darbo kėdė D-CHAIR

D-CHAIR išskirtinumas – lengvas ir sykiu tvirtas, sinchroniškas judesys, kurį sukuria sinergija tarp mechanizmo ir preciziškai apgalvotų, apskaičiuotų ir išbandytų atlošo linkių, storių. Į kėdę integruotas itin subtilus, nedidelis sinchroninis mechanizmas visiškai paslėptas gaminio konstrukcijoje. Iš išorės jo nematyti, tad atsiranda galimybė kurti minimalistinį, ergonomišką kėdės dizainą, kuomet kiekvienas linkis turi savo funkciją ir kuris atliepia NARBUTAS dizaino moto, – nieko nereikalingo. Lengvumo, vientisumo įspūdį sustiprina ištisinis kėdę aptraukiantis tinklelis – pakankamai tvirtas, kad būtų juntama patogi atrama, pakankamai elastingas ir minkštas, kad prisitaikytų prie sėdinčiojo kūno.

„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS stalų sistema ZEDO ir darbo kėdė D-CHAIR
„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS stalų sistema ZEDO ir darbo kėdė D-CHAIR

4 tendencija – ekologija

Augantis visuomenės, vartotojų sąmoningumas skatina vis tvaresnę baldų gamybą. NARBUTAS gaminiuose itin plačiai naudojamas PET veltinis pagamintas iš daugiau nei 50 proc. perdirbtų medžiagų ir toliau yra 100 proc. perdirbamas. Rūpinamasi ne tik naudoti kuo natūralesnes ir kuo lengviau perdirbamas ar utilizuojamas medžiagas, bet ir žiūrima baldų konstrukcijos sudėtingumo, kad skirtingos medžiagos būtų lengvai atskiriamos viena nuo kitos, taip užtikrinant jų antrinio panaudojimo ar kokybiško perdirbimo galimybę. Pavyzdžiui, PARTHOS – tai stalai ir akustiniai gaminiai, kurie yra gana paprastai išrenkami, be to, būtent draugiškas gamtai PET veltinis yra viena iš šios kolekcijos pagrindinių medžiagų, o stalų svorio balansui užtikrinti yra naudojamos gamybai nebetinkamos gobelenų atraižos.

„Ekologija akcentuojama ir gaminių patvarumu – šiemet NARBUTAS paskelbė, jog savo gaminiams taikys 10 metų garantiją, vietoje anksčiau buvusios 5 metų garantijos. Taip pat rūpinamasi tendencijas atliepiančiu, tačiau tvariu, laiko išbandymus atlaikančiu dizainu. Išties, ekologija turi daug įvairių aspektų, tad stengiamės apimti jų kuo daugiau – nuo gamybos procesų, kuomet naudojama 100 proc. atsinaujinanti energija, iki įmonės automobilių parko keitimo elektrinėmis transporto priemonėmis“, – sakė V.Sinkevičiūtė.

„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS naujiienos Orgatec parodai
„Narbutas“ nuotr./NARBUTAS naujiienos Orgatec parodai

Išbandyti visas NARBUTAS specialiai „Orgatec“ parodai paruoštas naujienas galima 10.2 salėje, J-061 stende, tarptautiniame mugių ir parodų centre „Koelnmesse“, Kelne, Vokietijoje, spalio 25–29 dienomis.

Norintieji pamatyti ir išbandyti NARBUTAS produkcijos baldus, laukiami „Narbutas Lietuva“ salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius