Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pora furgoną pavertė namais: tai leis žiemą sutaupyti 8 tūkst. svarų sterlingų

Kai ant nosies žiema, dažnas ieško būdų, kaip sumažinti išlaidas, tačiau ši pora rado gana neįprastą sprendimą. 23 metų Ollie Pearsonas ir Tessie Mitchell atsisakė bendrų namų ir apsigyveno suremontuotame mikroautobuse.
Pora automobilį perdarė į namus
Pora automobilį perdarė į namus / SVNS / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Remontas Namai

Kaip rašo portalas metro.co.uk, nepaisant to, kad jie išleido 15 tūkst. svarų sterlingų, jie tai laiko investicija ir teigia, kad šią žiemą sutaupys 8 tūkst. svarų sterlingų.

Pora iš Bristolio iškeitė 500 svarų sterlingų per mėnesį siekiančias nuomos išlaidas ir sparčiai augančias sąskaitas už energiją į dyzelino kainą.

„Kadangi sąskaitos auga iki dangaus, nusprendėme, kad mums jau gana. Aš esu siuntų pristatymo vairuotojas, o Tessie dirba kavinėje. Keturių asmenų namo dujos ir elektra dabar siekia 800 svarų sterlingų per mėnesį, o tai mums tiesiog neįperkama“, – prisipažino Ollie.

SVNS / „Scanpix“ nuotr./Pora automobilį perdarė į namus
SVNS / „Scanpix“ nuotr./Pora automobilį perdarė į namus

Furgonas padės porai sutaupyti nuomos išlaidas, o tai, jų skaičiavimais, per metus sudarys apie 8 000 svarų sterlingų.

Ollie ir Tessie ieškojo mikroautobuso internete.

„Prisijungiau prie Feisbuko grupių ir uždavinėjau įvairiems žmonėms klausimus apie gyvenimą furgonuose. Taip pat turiu artimą draugą, kuris ką tik grįžo iš kelionės furgonu, ir jis buvo labai gerai informuotas. Apie keturis mėnesius ieškojau tinkamo mikroautobuso „Ebay“ ir „Ebay“, o kai šis atsirado, tiesiog surizikavome“, – pasakoja Ollie.

Eidami jo apžiūrėti kartu pasikvietė ir draugą, kad įsitikintų – renkasi tinkamą variantą.

Pagrindinės poros išlaidos bus susijusios su dyzelinu, nors jie neplanuoja tiek daug važinėti.

„Pradžioje važinėsime tik kartais, bet kitais metais ketiname keliauti po Europą“, – sako Ollie.

„Kadangi furgonas yra ne kelyje, mums taip pat nereikia mokėti mokesčių ir draudimo, o tai bus dar vienas didelis sutaupymas. Mokesčius ir draudimą mokėsime tik tada, kai norėsime keliauti“, – paaiškino jis.

Ankstesni savininkai jau buvo atlikę variklio remontą, todėl jis buvo su gyvenamosiomis patalpomis ir saulės kolektoriumi ant stogo.

Jame taip pat yra dujų balionas, kurį reikia pripildyti kas tris mėnesius, ir įkroviklis, jungiamas prie variklyje esančio generatoriaus.

Tokia konfigūracija reiškia, kad važiuojant furgonas taip pat įkrauna akumuliatorius, todėl Ollie įsitikinęs, kad jo naujuose namuose bus pakankamai energijos.

Mikroautobuse yra viryklė ir orkaitė bei židinys, kuriuos jie naudos šilumai palaikyti.

Pora sugebėjo sutalpinti karališko dydžio čiužinį miegamajame, o Ollie, darydamas remontą, įrengė dušo kabiną ir tualetą.

Jie ketina išsikraustyti iš bendro būsto kito mėnesio pradžioje ir tikisi gyventi be rūpesčių dėl didėjančių išlaidų energijai.

Pasak Ollie, dauguma renovacijos darbų jau buvo atlikti, kai jį įsigijo.

„Į furgoną įdėjau dušą, atnaujinau radiją ir garsiakalbius, o tualetą perkėliau į dušo patalpą. Furgonas tikrai ganėtinai didelis mums dviem“, – kalbėjo jis.

Tačiau dvejus metus kartu gyvenanti pora turi ir dvejonių.

„Jausmai nevienareikšmiški, nes persikraustome iš namo į furgoną, todėl turime priprasti prie daugybės dalykų“, – prisipažįsta Ollie.

„Mes pasirūpinsime savo privatumu, užtikrindami, kad ir toliau bendrausime vienas su kitu, tačiau furgonas yra daugiau nei pakankamai didelis mums dviem. Be to, abu dirbame skirtingomis pamainomis, todėl taip pat galime turėti asmeninio laiko. Kad tai pavyktų, mes atsisakėme daug savo daiktų, bet tai išlaisvina, nes pasiliekame tik tai, ko tikrai reikia“, – teigė vyras.

SVNS / „Scanpix“ nuotr./Pora automobilį perdarė į namus
SVNS / „Scanpix“ nuotr./Pora automobilį perdarė į namus

Pasak jo, jų draugai ir šeima labai palaikė, o kai žmonės pamato furgoną, iškart supranta, kad jame yra viskas, ko reikia – kad jis nėra tik čiužinys furgono gale.

„Mes tikrai džiaugiamės būsimais nuotykiais ir tikimės, kad dėl pasikeitusio gyvenimo būdo turėsime daugiau pinigų kišenėje“, – viliasi vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius