-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romoje trečią kartą per aukcioną bandyta parduoti vilą su Caravaggio freska

Istorinė Romos vila, kurioje yra vienintelė Caravaggio freska ant lubų, vėl buvo bandoma parduoti aukcione. Tačiau ir trečias bandymas vėl buvo nesėkmingas.
Parduodama vila
Parduodama vila / „Scanpix"/"ANSA via ZUMA Press“ nuotr.

Surengti aukcioną nurodė Romos teismas, kilus ginčui tarp 2018 metais mirusio šeimos galvos princo Nicolo Ludovisi Boncompagni įpėdinių. Ginčas vyksta tarp trečiosios ir paskutinės princo žmonos Ritos Jenrette Boncompagni Ludovisi, 72 metų amerikietės, buvusios nekilnojamojo turto brokerės ir aktorės, kartą pozavusios „Playboy“, ir vaikų iš pirmosios santuokos. Tačiau per pirmus du aukcionus taip ir neatsirado pirkėjas.

Kaip rašo portalas wantedinrome.com, sausio 18 d. pradinė prašoma kaina buvo 471 mln. eurų, balandžio 30 d. ji sumažinta maždaug 20 proc. iki 376 mln. eurų, trečiajame aukcione nurodyta pradinė kaina – 226 mln. eurų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Parduodama vila
AFP/„Scanpix“ nuotr./Parduodama vila

Įsigiję šį turtą, saugomą pagal Italijos kultūros paveldo įstatymus, turės išleisti dar 11 mln. eurų restauravimo išlaidoms.

2800 kvadratinių metrų „Casino dell'Aurora“, kilmingos Ludovisi Boncompagni šeimos rezidencija šimtus metų, įsikūrusi Romos centre tarp Via Veneto ir Ispanijos laiptų.

Caravaggio (tikrasis vardas Michelangelo Merisi) aliejinė freska datuojama 1597 m. ir yra ant lubų koridoriuje pirmame rūmų aukšte. Ji vaizduoja Jupiterį, Plutoną ir Neptūną bei pasaulio centrą, kuriame pažymėti zodiako ženklai.

Be Caravaggio freskos, viloje yra Guercino freskų, Brilio, Domenichino, Pomarancio ir Violos kūrinių, architekto Carlo Maderno laiptai ir Mikelandželui priskiriama statula.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius