-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuvės virsmas už 66 Eur – įmanomas: penkios gudrybės, kaip atnaujinti namus už nedidelę sumą

Viena išmintinga mama iš Birmingemo pasidalijo, kaip galima pakeisti namų dizainą turint mažą biudžetą. Roksana Moris vos už 66 Eur pakeitė savo virtuvę ir suteikė jai naują gyvybę, nenukentėdama finansiškai.
Virtuvės virsmas
Virtuvės virsmas / Stephanie McCormick/SWNS nuotr.

Kaip rašo metro.co.uk, likusią savo namų dalį ji taip pat atnaujino neišlaidaudama.

32 metų moteris pasidalijo penkiais svarbiausiais patarimais, kaip galite atnaujinti savo namus turėdami nedidelį biudžetą.

Planuokite, planuokite, planuokite

Išlaidos: nemokamai.

Visi žinome, kad namų atnaujinimas gali turėti daug paslėptų išlaidų, todėl jei imsitės jo neplanuodami, jis gali kainuoti daugiau, nei tikėjotės.

Roksana sako, kad pagrindinis būdas to išvengti – kruopščiai planuoti.

„Pirmiausiai susikurkite viziją, kaip viskas atrodys, o tuomet pradėkite rašytis reikalingų medžiagų ir daiktų sąrašą“, – pataria moteris.

Peržvelkite geriausius pasiūlymus, kainas to, ko jums reikia. Taip elgdamiesi gerai suprasite, kokio biudžeto prireiks, ir galėsite nuspręsti, ar reikia koreguoti savo lūkesčius, jei kaina per didelė.

Vietoj tapetų naudokite dažus

Kaina: nuo 14 Eur.

„Nors tapetai gali būti puikūs, nes suteikia kambariui įdomių raštų ir tekstūrų, kelių sienų tapetavimo išlaidos gali greitai išaugti, o kai kurie populiarūs mažmenininkai už vieną ruloną prašo iki 170 Eur“, – pastebi Roksana.

Be to, jei neturite tapetavimo patirties, gali tekti pirkti papildomai dėl padarytų paties klaidų arba net samdyti meistrą, kuris tai padarytų už jus, o tai padidins jūsų biudžetą.

Ji priduria, kad dažai yra paprastesnis būdas atnaujinti sienas pradedantiesiems dekoratoriams.

„Aš visada renkuosi geros kokybės dažus, kuriuos galima padengti mažesniu kiekiu sluoksnių, todėl jie yra ekonomiškesnis pirkinys“, – tęsia mama.

Tam, kad dažų likučiai išsilaikytų ilgiau, patariama pasitelkti gudrybę – per atidarytos skardinės vidurį apmauti gumelę ir į ją nusunkti dažų perteklių nuo teptuko – taip jis vėl subėgs į skardinę.

Sužaiskite su aksesuarais

Kaina – nuo 7,74 Eur.

Roksana sako, kad jei nenorite leisti pinigų visiškam kambario pertvarkymui, bet norite įnešti šviežumo pojūtį, puikus būdas tai padaryti – pažaisti su aksesuarais.

Moteris pasakojanti turinti sofą, kuri buvo komplektuojama su dvipusėmis pagalvėlėmis su skirtingais raštais iš abiejų pusių, todėl reguliariai jas apverčia, kad kambarys atrodytų įdomus.

Atnaujinti turimus aksesuarus galite ir patys, pavyzdžiui, žvakides, paveikslų rėmelius, vazas ir veidrodžius. Tokių dalykų kaip purškiamieji dažai ir lipnus vinilas galima įsigyti už gerą kainą ir visiškai pakeisti tai, ką jau nusipirkote.

„Mano virtuvė buvo šiek tiek didesnis darbas, negalėjau sau leisti visiškai naujų stalviršių ir spintelių durelių, todėl atgaivinau erdvę panaudodama lipnų vinilą ir dažus. Norėdama išgauti norimą išvaizdą, būčiau išleidusi daugiau kaip 100 Eur už naują darbo paviršių, tačiau nusipirkusi vinilo ir aplikatoriaus rinkinį iš viso išleidau tik 27 Eur (trys rulonai po 8 Eur ir aplikatoriaus rinkinys – 3,5 Eur)“, – teigė ji.

„Spintelėms, užuot pirkusi naujas dureles, tiesiog atnaujinau jas kelių paviršių dažais, kurie man kainavo tik 39 Eur. Tada panaudojau grindų dangos likučius iš savo senojo namo, kad uždengčiau esamas plyteles“, – savo patirtimi dalijosi ji.

Nebijokite užstrigti

Kaina: nemokamai.

Roksana priduria, kad geriausias būdas sutaupyti pinigų namų atnaujinimui – atlikti darbus patiems.

Nuo sienų apkalimo dailylentėmis iki baldų perdirbimo – namuose yra daugybė galimybių išbandyti savo jėgas, kuriant ką nors naujo.

„Didžiąją savo namų dalį atnaujinau per karantino laikotarpį, todėl turėjau pasikliauti savimi, kad viską padaryčiau. Ne tik sutaupiau daug darbo sąnaudų, bet ir įgijau svarbių įgūdžių, kurie man padės ateityje vykdant apdailos projektus“, – įsitikinusi moteris.

Pakeiskite baldų išdėstymą ir akimirksniu atsinaujinkite

Kaina: nemokamai.

Galima ir visai minimaliai pakeisti kambarį: pakanka pakeisti baldus ir akimirksniu atnaujinsite interjerą.

Pasak Roksanos, žaisti su baldų išdėstymu gali būti puikus būdas atnaujinti kambarį, nes tai visiškai nemokama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius