Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvilgsnis į prabangiausius apartamentus Palangoje: už nakvynę bokšte – minimali mėnesio alga

Prisimenate pasakas apie princeses pilies bokšte? Palangoje siūloma įsikurti būtent viename iš tokių bokštų. „Tai vienintelė vieta Lietuvoje, kur gulint lavoje pro langus galima regėti jūrą. Pasiūlymas, skirtas aristokratiškos dvasios savyje turinčiam žmogui“, – taip „Royal Tower“ apartamentus pristatė jų savininkai. Už naktį šioje prabangoje skendinčioje erdvėje teks pakloti mėnesio algą.
Prabangūs „Royal Tower“ apartamentai
Prabangūs „Royal Tower“ apartamentai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

50 metrų nuo jūros nutolusiame ir dar 1954 metais Meilės alėjos pašonėje išdygusiame pastate sovietiniais laikais veikė „Žuvėdros“ sanatorija. Manoma, jog architektūrinę idėją, tautų draugystės vardan, Lietuvai padovanojo gruzinai, tokį patį statinį „išauginę“ ir garsiajame saulėtosios Gruzijos kurorte Batumyje. Trumpalaikį gyvenimą sanatorijoje buvo ypač pamėgę žydai. 25 metrus į viršų iškilęs bokštas iš pradžių tarnavo kaip apžvalgos aikštelė, vėliau keletą metų jame veikė kavinė. Tačiau galiausiai ši išskirtinė vieta virto apleista balandžių buveine.

„Palangos žuvėdra" nuotr. /„Žuvėdros“ sanatorija Palangoje
„Palangos žuvėdra" nuotr. /„Žuvėdros“ sanatorija Palangoje

Manoma, jog architektūrinę idėją Lietuvai padovanojo gruzinai, tokį patį statinį „išauginę“ ir grasiajame saulėtosios Gruzijos kurorte Batumyje.

„Čaika“ laikoma pirmuoju viešbučiu Palangoje. 1 500 kv. m pastatas galiausiai buvo apleistas ir tik prieš 10 metų, paskelbus privatizaciją, išparduotas dalimis. Šiuo metu jame – 47 butai, kuriuos valdo skirtingi savininkai. Dažniausiai tai Lietuvos didmiesčių gyventojai, įsigiję sau būstą vasarai.

Nemažai laiko praėjo, kol su visais jais suderinome bokšto rekonstrukcijos projektą. Du metus vyko remonto darbai, stengėmės atkurti pirminį sanatorijos vaizdą, kai pagaliau šių metų gegužę prabangiuose apartamentuose apsigyveno pirmieji poilsiautojai“, – istoriją nupasakojo „Palangos žuvėdros“ direktorius Kristupas Šliogeris.

180 laipsnių besisukantis balkonas

Įžengus į ketvirtajame aukšte įrengtą 100 kv. m butą, pasijunti tarsi atsidūręs Pietų Italijos viloje. Aukštos lubos siekia daugiau nei keturis metrus, autentiški lietuvių rankomis kurti baldai, aptraukti sendinta oda, antikvariatuose išieškoti indai, šviestuvai ir kitos detalės. Įrengta poilsio ir darbo zona. Tačiau labiausiai, be vaizdo pro langus, sužavi išsaugota unikali kolonada, kuri veda terasos link.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prabangūs „Royal Tower“ apartamentai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prabangūs „Royal Tower“ apartamentai

Perimetro balkonas leidžia apžvelgti apylinkes 180 laipsnių. Pasivaikščiojimas juo primena garsųjį Medžių lajų taką: tarsi sklęstum pušų viršūnėmis. Galima lepintis saulės spinduliais patogiai įsitaisius šezlonge su knyga ir taure vyno ar mėgautis vakariene, stebint, kaip horizonte praplaukia jachtos. Šaltuoju metų laiku galima išvysti prabėgančią stirną. Balkone įrengtas infraraudonųjų spindulių šildytuvas, po kuriuo patogiai susisupus galima stebėti jūros magiją visais metų laikais.

Nors leidžiantys sau apsigyventi tokiame būste, tikėtina, kotletų apartamentuose nekeps, o eis pavakarieniauti kokiame miesto restorane, bute įrengta virtuvė. Joje – viskas, ko tik gali prireikti elementarių pietų paruošimui. Galima užsisakyti maisto į kambarį.

„Nuomojame ir apartamentus vakarėliams ar konferencijoms, privatiems susitikimams. Įrengėme gerą garso izoliacijos sistemą. Erdvė lengvai transformuojama. Atidarius duris abejose – tiek pietinėje, tiek šiaurinėje – pusėse, galima sujungti vidų ir terasą į vieną visumą. Tinka šie apartamentai ir fotosesijoms“, – patikino K.Šliogeris.

Nuomos kaina siekia 400 eurų

Nors vakarėlių dar nebuvo čia surengta, užsakymų artimai ateičiai jau yra. Paklaustas, kiek žmonių jau buvo apsistoję šioje prabangoje, pašnekovas tikslaus skaičiaus pasakyti negalėjo, tačiau dažniausi užsakovai – lietuviai jaunavedžiai. Sulaukta tik vienos užsieniečių poros iš Suomijos. Štai liepos antroje pusėje apartamentuose apsistos tautiečiai, kurie juose užsibus net 3 savaites. Parankus šis būstas ir pramogų pasaulio atstovams, nes suteikia privatumo.

„Palanga – lietuviškas kurortas. Rusų sumažėjo – liko už geležinės uždangos. Nors su jais pliusas toks, kad apsistoja ilgam, tačiau visad po to reikia remontus daryti. Beje, pastebėjau, kad daugėja estų. Atvykę iš svetur dažnai sumaišo mūsų pastatą su Tiškevičių rūmais. Išties tai vienas iš penkių gražiausių Palangos statinių.

Kadangi esu šių apartamentų dizaineris, galiu pasakyti, jog prabanga nėra tik baltos sienos ir skandinaviški baldai iš IKEA. Žinoma, norėjosi pastelinių spalvų, nes visas grožis – už lango: mėlyna jūra ir dangus, medžių žaluma. Tai apartamentai, skirti žmogui, aristokratiška dvasia. Balkoną buvo techniškai sudėtinga įrengti, bet pavyko. Visuomet daug sudėtingiau rekonstruoti nei statyti nuo pamatų“, – patikino pašnekovas.

Du metus įrenginėti apartamentai atsiėjo apie 200 000 eurų. Paros nuomos kaina svyruoja nuo 200 iki 400 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius