-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) artimiausiu metu atnaujins kvietimus teikti paraiškas kompensacijai gauti įsirengiant atsinaujinančią energiją naudojančius šilumos įrenginius – šilumos siurblius, kurie pakeičia iškastinį bei kietą kurą naudojančius katilus. Bendrovės Ecoenergija.lt vadovė teigia, kad senus šildymo katilus racionaliausia keisti į šilumos siurblius oras–vanduo, nes tai optimalus sprendimas namų savininkams. O pasinaudojus LEA kompensacija galima sutaupyti iki 70 proc. šios sistemos įrangai ir įrengimui skiriamų lėšų.
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc. / „Ecoenergija.lt“ nuotr.

Kas gali gauti kompensaciją?

Paraiškas kompensacijai gauti gali teikti fiziniai asmenys, norintys keisti katilus, kurie naudoja malkas, granules, durpių ar pjuvenų briketus, gamtines dujas, dyzelinį krosnių kurą, akmens anglį ir kitą taršų kurą, į šilumos siurblius oras–vanduo.

Kompensaciją gali gauti nuosavybės teise valdantys gyvenamąjį namą, sodo namą ar gyvenamosios paskirties butą dviejų butų name. Svarbu, kad būstas būtų neprijungtas prie centralizuotai tiekiamos šilumos sistemos, o šilumos gamybai iškastinį ar kietą kurą naudojantis įrenginys tiekia šilumą į vandens pagrindu veikiančią būsto šildymo sistemą.

Kompensacijos dydis priklausys nuo įrengto naujo šilumos gamybos įrenginio tipo ir galios.

Galite pasilikti seną katilą ir šildytis kombinuotai

Ypač svarbu, kad kvietime yra naujovė: nereikalaujama visiškai atsisakyti seno katilo. Tai leidžia pasinaudoti jau turimais ištekliais, kieto kuro likučiais, o tuo pačiu ir įdiegti modernią šildymo sistemą, užtikrinančią efektyvų ir komfortišką šildymą. Ši naujovė puikus sprendimas tiems, kurie nori pasinaudoti moderniomis technologijomis neaukojant seno šildymo metodo patogumo ir efektyvumo.

„Ecoenergija.lt“ nuotr./Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
„Ecoenergija.lt“ nuotr./Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.

Kvietime yra ir kitų naujovių. Palyginti su ankstesniais kvietimais didelis privalumas, kad namo statybai neprivalo būti užregistruotas 100 proc. baigtumas. Tinka registruotas ne mažesnis nei 80 proc. statybos baigtumas, jei leidimas statyti gautas iki 2020 m. sausio 1 d.

„Visą kompensacijai gauti reikalingą informaciją padėsime užpildyti ir dokumentus pateikti nemokamos konsultacijos metu, – aiškina Ecoenergija.lt vadovė. – Mūsų įmonė siūlo ne tik reikalingą įrangą, ją montuoja ir prižiūri, bet ir lydi klientą nuo paraiškos pateikimo į LEA iki kompensacijos gavimo, suteikia lanksčias išsimokėjimo sąlygas, todėl šildymas siurbliu oras–vanduo yra prieinamas visiems. Taigi, įrangą galima įsigyti ir ja namus komfortiškai pradėti šildyti jau dabar, o mokėti dalimis.“

Be to, renkantis Ecoenergija.lt įrangą bei paslaugas ir pasinaudojus LEA parama galima sutaupyti iki 70 proc. šildymo sistemos oras– vanduo įrengimo išlaidų.

„Tai puiki proga įsigyti šilumos siurblius oras–vanduo pasinaudojant parama, kuri šildymo sistemos atnaujinimą padaro prieinamą bet kurių namų gyventojams“, – teigia Ecoenergija.lt direktorė.

Namuose – visuomet komfortiška temperatūra

Šildymo sistema oras–vanduo yra modernus ir efektyvus būdas palaikyti pastovią temperatūrą jūsų namuose. Ši sistema naudoja vandenį kaip pagrindinį šilumos nešėją, kuris cirkuliuoja per šildymo įrenginius, perduodamas šilumą į patalpas. Tai užtikrina efektyvų šildymą ir gali būti valdomas automatiškai, naudojant temperatūros valdymo sistemą.

Automatinis temperatūros valdiklis leidžia jums nustatyti pageidaujamą temperatūrą namuose ir palaikyti ją nuolat. Tai padeda sukurti komfortišką aplinką. Naudodamiesi vos keliais mygtukais galėsite lengvai nusistatyti norimą temperatūrą ir leisti sistemai automatiškai tenkinti jūsų šildymo poreikius.

„Ecoenergija.lt“ nuotr./Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
„Ecoenergija.lt“ nuotr./Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.

Gyventojus naudoti šių šilumos siurblių sistemą skatina jų paprastas įrengimas, valdymas ir priežiūra. Šilumos siurblio darbo principas „trys viename“ leidžia šildyti grindis, radiatorius ir tiekti karštą vandenį, o vasarą – net ir vėsinti.

„Pastebime, kad daugėja gyventojų, kurie renkasi mūsų šildymo sistemą oras–vanduo dėl jos paprastumo, universalumo. Mūsų siūloma šildymo sistema lengvai pritaikoma tiek naujuose, tiek senos statybos namuose ar patalpose, – teigia Ecoenergija.lt vadovė.– Tokiu atveju montavimas ir paleidimas nereikalauja didelių investicijų, nes dažniausiai tinka tie patys naudojami radiatoriai ir šildomų grindų sistemos. Be to, šildymą galima derinti su esamu katilu.“

Laisvė nuo katilo

Anot jos, tai ypač praktiška, nes gyventojai gali sunaudoti turimą kuro likutį senojoje šildymo sistemoje kaip kombinuoto šildymo dalį. Be to, pastebėta, kad kombinuotas šildymas labai pasiteisino per žiemos šalčius. Šis klausimas buvo apsvarstytas Lietuvos energetikos ministerijoje, todėl neliko reikalavimo atsisakyti seno įrenginio. Gyventojui lieka teisė spręsti pačiam, ar pasilikti alternatyvų šildymą, ar ne.

Visgi pagrindinis motyvas, kodėl šildymas oras–vanduo populiariausias gyventojų pasirinkimas, – tai komfortas ir laisvė nuo nuolatinės šildymo sistemos priežiūros. Namų šildymo sistemą su oras–vanduo šilumos siurbliu galima valdyti tiesiogiai arba nuotoliniu būdu pasinaudojant termostato ar išmaniosiomis telefono programėlėmis. Be to, nereikia ruoštis šildymo sezonui ir iš anksto investuoti didelių sumų į nuolat brangstančius kuro išteklius, juos ruošti, sandėliuoti, nuolat rūpintis katilo užpildymu, valyti pelenus ir kaminus. Taip pat ne paslaptis, kad seni katilai dažnai yra pavojingi eksploatuoti, teršia aplinką, kurioje gyvenate. Beje, tai pagrindinės priežastys, kodėl teikiama LEA parama, kad šie nepatogumai liktų praeityje.

Kaip pasirinkti šilumos siurblį

Renkantis šilumos siurblį reikia atkreipti dėmesį į jo savybes, pvz., našumą vertinant tam tikrus rodiklius, kurie rodo, kiek šilumos perduoda įrenginys naudodamas tą patį elektros energijos kiekį. Taip pat reikia atsakingai įvertinti norimą šildyti pastato plotą ir jo šiluminę varžą, savo ir šeimos narių šilumos ir karštos vandens poreikius bei įpročius.

„Ecoenergija.lt“ nuotr./Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
„Ecoenergija.lt“ nuotr./Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.

Nuolat kylant energijos kainoms tikslinga investuoti į gyvenamojo namo šiltinimą ir savarankišką elektros gamybą naudojant saules elektrinę. Be to, pasinaudojus kompensacija pagal gyvenamųjų namų modernizacijos programą, kuri kaip tik vyksta šiuo metu (www.apvis.apva.lt „Fizinių asmenų vieno ar dviejų butų gyvenamųjų namų atnaujinimas“), galima gauti net iki 14 500 eurų kompensaciją apšildant gyvenamąjį namą. Tokio sprendimo rezultatą pajusite jau per pirmąjį šildymo sezoną – bus žymiai sumažėję šildymo kaštai.

„Modernizuojant šildymo sistemą labai svarbus rinktis įmonę, kuri suteikia pilną paslaugų paketą – nuo konsultacijos iki šilumos siurblio montavimo ir dokumentų sutvarkymo bei garantinio ir pogarantinio aptarnavimo“, – pataria Ecoenergija.lt vadovė.

Anot jos, ilgametė patirtis rodo, kad gyventojams kyla daug klausimų dėl šilumos siurblių oras–vanduo įsigijimo.

Glaudžiai bendradarbiaudami su patikima linzingo bendrove „Inbank” turime galimybę suteikti itin lanksčias sąlygas savo klientams. Taigi, šilumos siurblys gali kainuoti tik 70 eurų per mėnesį, o įmokas galima pradėti mokėti po 3 mėnesių.

„Vos LEA paskelbia apie galimybę teikti paraiškas kompensacijai gauti, sulaukiame besiteiraujančių antplūdžio. Todėl kviečiame iš anksto registruotis konsultacijai telefonu +370 670 26903 arba e. paštu ecoenergija.lt@gmail.com. Tuomet gyvos konsultacijos metu galėsime individualiai suteikti patarimų pasirenkant šilumos siurblį ir padėti susitvarkyti reikalingus dokumentus kompensacijai gauti, – informuoja Ecoenergija.lt vadovė. – Apie tinkamiausią šilumos siurblį oras–vanduo jo būstui kiekvienas besikreipiantis bus informuojamas konsultacijos metu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius