Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžymybių pamėgtoje Londono gatvėje parduodamas prabangus namas – prašoma 10 mln. svarų

Londono Oakley gatvė tęsiasi nuo King's Road iki Cheyne Walk ir Temzės upės. Ši turtingųjų rajono – Čelsio – gatvė buvo nutiesta buvusioje Vinčesterio vyskupo rezidencijos „Winchester House“ vietoje.
Parduodamas prabangus namas Įžymybių pamėgtoje Londono gatvėje
Parduodamas prabangus namas įžymybių pamėgtoje Londono gatvėje / SWNS/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Londonas Namas

Jai ir jos 2,5 akro teritorijai sunykus, ji buvo parduota „Cadogan Estate“ – vieno pirmųjų Londono nekilnojamojo turto vystytojų, kuriam priskiriami nuopelnai už tai, kad pramoniniame amžiuje, augant miesto gyventojų skaičiui, didžioji Čelsio dalis buvo paversta gyvenamaisiais plotais. Vinčesterio namas buvo nugriautas 1836 m., o 1851 m. Ouklio gatvėje buvo 14 namų.

Oakley gatvė, kaip ir didžioji dalis šiuolaikinės „Cadogan Estate“, yra labai paklausi, daugelis jos adresų įtraukti į Nacionalinį paveldo sąrašą. Ilgainiui čia gyveno daugybė garsių žmonių, pradedant Donaldu Makleinu, tarnybinės žvalgybos agento, ir baigiant Antarktidos tyrinėtoju Robertu Falkonu Skotu. Nr. 87 gyveno Oskaras Vaildas ir jo motina, o po daugelio metų – futbolininkas Džordžas Bestas. Nuo 1973 m. iki mažiausiai 1976 m. 89-ajame name gyveno Davidas Bowie. Į 42 numerį 1977 m. sausį po pasikėsinimo į jo gyvybę Jamaikoje persikėlė Bobas Marley su žmona Rita.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bobas Marley
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bobas Marley

Mūsų dėmesio centre esantis nekilnojamasis turtas yra visai šalia mėlyna lenta pažymėtos buvusios Marley rezidencijos. Parduodamas namas pastatytas 1870 m. ir, neįtikėtina, nuo to laiko turėjo tik tris savininkus. Dabartinis savininkas namą nusipirko prieš 15 metų ir neseniai ėmėsi 12 mėnesių trukusio kapitalinio remonto.

Rezultatas – gražus ir unikalus. Britų verslininkas nepasirinko neutralumo; tai ne tuščia drobė, ant kurios galite uždėti savo antspaudą, o „iki raktų“ paruošti namai drąsaus skonio žmogui. Tarp ypatybių – XVII a. terakotos plytelės, medinės sijos iš Prancūzijos pilies, restauruotos medinės dailylentės ir plieninės sijos, apkaltos senais geležinkelio bėgiais.

Oakley gatvėje esantis namas yra šeimyninio dydžio, jo plotas viršija 4 300 kv. pėdų, jame daug gyvenamosios erdvės, įskaitant dvivietį priimamąjį su baliustrada, iš kurio atsiveria vaizdas į valgomąjį, ir svetainė su langu, pro kurį matosi baseinas.

SWNS/„Scanpix“ nuotr./Parduodamas prabangus namas Įžymybių pamėgtoje Londono gatvėje
SWNS/„Scanpix“ nuotr./Parduodamas prabangus namas Įžymybių pamėgtoje Londono gatvėje

Pagrindinis miegamasis užima visą pirmąjį aukštą, yra dar keturi dviviečiai miegamieji ir trys vonios kambariai. Apatiniame, pirmame aukšte, yra skalbykla ir personalo miegamasis su atskiru dušu ir virtuvėle.

Dar yra lauko erdvė. 40 m ilgio sodas yra vienas didžiausių Čelsyje, apželdintas pavyzdiniais augalais, jame yra XVI a. datuojama paminklinė siena. 12 m ilgio baseinas yra šildomas, o vasarnamyje įrengta virtuvė, dušas ir sauna – puikiai tinka darbui namuose arba papildomam svečių būstui ar pramogoms.

Oakley gatvėje lankėsi muzikantai, futbolininkai ir šnipinėjimo agentai. Čia gyveno daug mylimų (ir nekenčiamų) visuomenės veikėjų. Jei mintis apie šios istorijos įsisavinimą traukia, šis būstas gali būti kaip tik jums.

Oakley gatvėje esantis turtas parduodamas už 10 mln. svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius