-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 11

Jaunoms šeimoms skirto būsto subsidijų eilėje yra daugiau kaip 1100 gyventojų, o pinigai jau baigėsi

Subsidijos, skirtos jaunoms šeimoms įsigyti pirmąjį būstą mažesniuose miestuose ar miesteliuose, laukia 1100 gyventojų ir dalis jų šiemet paramos greičiausiai nesulauks. Kai kurie gyventojai, jau pradėję statytis namus, piktinasi dėl tokios tvarkos. Tuo tarpu atsakingos institucijos teigia, kad paramos siekiančios šeimos, turėtų įvertinti tai, kad valstybės biudžeto lėšų visiems gali nepakakti.
Statybos
Statybos / Vida Press nuotr.

Jonavos rajone besistatanti namą Mariaus šeima stojo į eilę gauti subsidiją. Nepaisant to, kad keliamus reikalavimus atitinka, valstybės paskatos negavo.

Jauna šeima, siekdama gauti finansinę paskatą, turi būti išsirinkusi būstą, kuris turi patekti į finansuojamą teritoriją, ir kreiptis į savivaldybės administraciją, kurioje ketina įsigyti būstą. Tai galima padaryti tiesiogiai arba naudojantis Socialinės paramos šeimai informacine sistema (SPIS).

Marius 15min pasakojo, kad SPIS sistemoje jo šeima šiuo metu yra 626 eilės vietoje.

Šeima, turinti du vaikus, pasiskaičiavo, kad jiems priklauso 25 proc. nuo maksimalios – 87 tūkst. eurų – sumos. Tai reiškia, apie 21 tūkst. eurų. Tačiau šių pinigų jie negavo.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Grynieji eurai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Grynieji eurai

„Tikėjomės gauti kompensaciją, nes atitinkame reikalavimus, su ta mintimi pradėjome statyti namą Jonavos rajone, bet subsidijos negauname“, – sakė Marius.

Jonavos rajone situacija nėra išskirtinė – daugiausiai jaunų šeimų į subsidiją pretenduoja Vilniaus (daugiau kaip 120), Kauno (beveik 160), Klaipėdos (beveik 200) ir Šiaulių rajone (apie 50), taip pat Panevėžio mieste (apie 50).

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) ir Jonavos savivaldybė paaiškino, kodėl Mariui taip nutiko bei kokia tvarka nustatoma eilė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius