-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos universiteto miestelyje iškils naujas modernus bendrabutis

Moderniame ir dinamiškame Klaipėdos universitete (KU) pastaruoju metu kasmet mokslus kremta apie 3000 studentų, ir daugeliui iš jų tenka ieškoti nuomojamų būstų.
news_64e714ac64ac12727a58.jpg
news_64e714ac64ac12727a58.jpg

Moderniame ir dinamiškame Klaipėdos universitete (KU) pastaruoju metu kasmet mokslus kremta apie 3000 studentų, ir daugeliui iš jų tenka ieškoti nuomojamų būstų.

Naujų mokslo metų išvakarėse universiteto bendruomenė sulaukė džiugių žinių: antrojo bendrabučio projektas patvirtintas, statybą leidžiantis dokumentas (SLD) gautas, dar šiais metais planuojama pradėti ir statybas.

Universitetas užima erdvią teritoriją šiaurinėje Klaipėdos miesto dalyje, H. Manto g. 84. Akademiniame miestelyje yra Jūros tyrimų institutas, KU verslo inkubatorius, auditorijų kompleksas „Aula Magna“.

Teritorijoje galioja „Žemės sklypo H. Manto g. 84, Klaipėdoje“detalusis planas.kuriuo, numatytas naujas sporto centras, laboratorijų kompleksas, krepšinio ir lauko teniso aikštelės, karilionas ir kt.

2016 m. gegužę buvo atidarytas ir pirmasis bendrabutis – trijų aukštų, 170 vietų, A energinės klasės.

2021 m. įpusėjus buvo paskelbtas antrojo bendrabučio projekto konkursas. Jį laimėjo visuomeninės paskirties ir kultūros paveldo objektų projektų srityje besispecializuojančios ir statinius pagal individualius klientų poreikius bei pageidavimus projektuojančios įmonės MASPRO specialistų pasiūlytas projektas. Jo vadovas – Aurimas Dališanskis, architektė – Luknė Barčaitė.

Šią vasarą projektas buvo patvirtintas ir išduotas SLD. Kai tik bus baigtas rangovo konkursas, o tai turėtų įvykti artimiausiu metu, prasidės ir statybos.

Bendrovės nuotr./Naujojo Klaipėdos universiteto bendrabučio vizualizacija
Bendrovės nuotr./Naujojo Klaipėdos universiteto bendrabučio vizualizacija

Užsakovas pateikė ypatingų reikalavimų. „Universiteto akademinis miestelis yra Klaipėdos miesto istorinės dalies – Naujamiesčio vizualiniame pozonyje, todėl naujojo bendrabučio pastato architektūrinė išraiška derinta prie aplinkinių statinių. Projektuojant reikėjo atsižvelgti būtent į istorinius aspektus, į Kultūros paveldo departamento saugomas vertybes“, – sako architektė L.Barčaitė.

Pasak architektės, naujojo bendrabučio pastatas, be abejo, dera prie jau pastatyto bendrabučio ir kitų akademinio miestelio pastatų, vis dėlto svarbiausia buvo jį suderinti su miestelio teritorijoje esančiu valstybės saugomu 20 a. pradžios Prūsijos kariuomenės kareivinių statinių kompleksu, restauruotu ir pritaikytu akademinėms reikmėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius