Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 04

Kova dėl statybų Vilniaus Žirmūnuose baigta: gyventojai nusivylę, savivaldybė vardija pokyčius

Vilniaus Žirmūnų bendruomenė ne vienerius metus kovojo dėl projekto, kuris suplanuotas šiuo metu tuščioje teritorijoje ties Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankirta. Tačiau dabar projektas jau patvirtintas, o gyventojai sako taip ir likę iki galo neišgirsti. Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė laikosi kitos nuomonės ir vardija, ką papildomai vystytojai yra atlikę ar planuoja atlikti pagal gyventojų pastabas.
Kareivių ir Žirmūnų sankryža
Kareivių ir Žirmūnų sankryža / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugiabučių kvartalas ties Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankryža kelią skinasi jau kelerius metus. Ir nors projektiniai pasiūlymai jau suderinti, Žirmūnų bendruomenės atstovai toliau kartoja nebuvę išgirsti.

Dabar vieta tuščia

Šis naujas projektas Žirmūnuose planuojamas šiuo metu tuščioje teritorijoje. Jo statytojai – UAB „MN projektas“.

Keturiuose daugiabučiuose namuose numatoma įrengti 180 butų, o arčiausiai sankryžos planuojama statyti 759 kv. m ploto komercinės paskirties statinį. Pagal projektą, A korpusas bus 9-ių aukštų, B, C ir D korpusai – 6 aukštų, o E korpusas – dviejų aukštų.

„Merko“ nuotr./Projekto Žirmūnų g. 109 vizualizacija
„Merko“ nuotr./Projekto Žirmūnų g. 109 vizualizacija

Nuo pat pradžių, kai pradėtas svarstyti viešai šis projektas, vietos bendruomenė jam turėjo daug pastabų, o rengėjams – klausimų. Dėl užstatymo aukštingumo, architektūrinės kokybės, eismo situacijos pokyčių jau dabar labai intensyvioje sankryžoje, dėl ko didės ir oro užterštumas, o kur dar esą bendroji rajono infrastruktūra (mokyklos, vaikų darželiai), kuri privalės sutalpinti visus norinčius, gerokai išaugus pastarųjų skaičiui.

Aptarimų buvo bent trys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius