Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti

Šylantys orai vis labiau vilioja kuo daugiau laiko praleisti lauke: ne tik atlikti būtinus sodo darbus, bet ir mėgautis saulės voniomis. Nors terasų sezonas jau prasidėjo, tačiau dauguma lietuvių lauko erdvės dar neparuoštos. Jei jūs esate vieni iš jų – nusiraminkite, lauko baldų ekspertas pataria, kaip lengvai, greitai ir be didelių investicijų stilingai įsirengti terasas, balkonus bei pavėsines.
Lauko baldų ekspertas P. Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Lauko baldų ekspertas P. Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti / Gamintojo nuotr.

Terasų įrengimas per 1 dieną

Lauko erdvių savininkai, kurdami eksterjerą, dažniausiai susiduria su pagrindine problema – kaip išsirinkti baldus, kurie išlaikytų vientisą dizainą ir atrodytų estetiški. Tam yra puikus sprendimo būdas. Lauko baldų komplektas – tai tarpusavyje stilistiškai pritaikytų lauko baldų derinys, kurį sudaro kavos staliukas ir sėdimosios dalys.

Komplektuose esantys baldai turi bendrą juos vienijančią stiliaus detalę. Tai gali būti ta pati baldų konstrukcijos forma, spalva, gamybos medžiaga bei apdailos raštas. Taigi taip sutaupysite nemažai laiko jums tinkančių vientiso stiliaus lauko baldų paieškai – viską rasite vienoje vietoje. Lauko baldų komplektai lengvai įsilieja į erdves ir išlaiko harmoningą jų eksterjerą. Taip pat jie gali tapti stilingu, praktišku ir dėmesį atkreipiančiu akcentu.

„Taip vienu pirkimu įsigyjami visi lauko terasai reikalingi baldai. O perkant internetu 3baldai.lt juos pristatysime per 1 darbo dieną. Tad jau artėjantį savaitgalį galėsite mėgautis poilsiu gamtoje su šeima bei draugais.“ – didžiausiu įmonės privalumu dalinasi jos vadovas Povilas Kelbauskis.

Platus asortimentas

Lauko baldų komplektų asortimentas yra labai platus. Jame galima rasti įvairaus stiliaus terasų baldus: minimalistinio, modernaus, natūralaus, klasikinio ar net prabangaus. Baldų derinių sudėtis taip pat yra įvairi. Norintys užpildyti nedideles balkono erdves rinksis kavos staliuko ir kelių kėdžių komplektą. Siekiantys jaukiai įsirengti lauko terasą dairysis po derinius, kurių sudėtyje bus erdvūs suoliukai, krėslai, sofos ir net minkšti kampai. Planuojantys suburti draugus piknikui pirmenybę teiks lengvai kilnojamiems 6 kėdžių komplektams.

Lauko baldų komplektai patiks net ir išrankiausio estetinio skonio savininkams bei patenkins skirtingus pirkėjų poreikius. O jei sunku išsirinkti, gyvą lauko baldų komplektų ekspoziciją galima apžiūrėti Vilniuje, Visorių g. 20.

Lauko baldų komplektų privalumai

Pastebima, kad ši terasos baldų kategorija vis labiau populiarėja. Tam yra kelios priežastys. Pirmoji – vienu pirkimu įsigyti keli baldai gali užpildyti visą lauko terasą ir taip praturtinti bet kokio stiliaus eksterjerą. Antroje – tai be galo taupo pirkėjų laiką, ypač tų, kurie neturi kūrybinės stiliaus kūrimo gystelės.

Trečioji – toks komplektas kainuoja žymiai pigiau nei renkantis pavienius lauko baldus. Be to, ieškant atskirų tarpusavyje derančių lauko baldų gali tekti apvažiuoti ne vieną parduotuvę, o jų atvežimas iš skirtingų lokacijų - kainuoti papildomai. Tad vienoje vietoje esantys vientiso stiliaus komplektai gali būti tikru išsigelbėjimu žmonėms, kurie neturi baldams pervežti tinkamos transporto priemonės, tačiau nenori kelis kartus permokėti už jų pristatymą į namus.

Universalus pritaikymas

„Yra stereotipas, kad įsigijus lauko baldų komplektus, eksterjere įsivyrauja monotonija. Norime tai paneigti. Mėgstantys nuolatinius stiliaus pokyčius bus maloniai nustebinti, nes 3 Baldai asortimente ras lauko baldų komplektų, kurių sudėtyje yra transoformuojanti kampinė sofa. Jos privalumas – galimybė baldą skaidyti į kelias dalis. Tad atsiradus poreikiui pokyčiams paverskite vieną baldą trimis skirtingais eksterjero elementais ir suteikite erdvėms naują eksterjero prieskonį. “ – komplekto išskirtinumą pabrėžia įmonės vadovas Povilas.

Be to, nemažai šių baldų primena namuose laikomus baldus. Todėl pasibaigus šiltajam sezonui, jie bus lengvai pritaikomi svetainės, darbo kambario ar holo interjere. Tai ypač patiks žmonėms, kurie vengia perteklinio daiktų pirkimo, ieško aplinkai palankių sprendimų ir yra nusprendę gyventi tvariau. Svarbiausia, taip peržiemoję baldai bus tausojami, o jų kokybė - nepakitusi ilgus metus.

Lengva priežiūra

Vasarą mažiausiai norisi užsiimti valymo darbais. Todėl lauko baldams gaminti naudojamos itin patvarios ir ilgaamžiškos medžiagos, kurios yra atsparios karščio, šalčio ir UV spindulių dirgikliams bei yra mažiau teplios. Dažniausiai tokius baldus užtenka nuvalyti drėgna šluoste arba perlieti vandens srove ir palaukti, kol jie išdžiūs. O minkštosios dalys yra lengvai skalbiamos skalbimo mašina.

Kad pasirinkti būtų lengviau

Lauko baldų komplektų pasirinkimas nėra sudėtingas. Užtenka žinoti vos kelis kriterijus. Viskas, ko jums reikia - įsivertinti lauko erdvių dydį ir jų stilių. Tai padiktuos esmines terasos baldų pritaikymo sąlygas.

Nedidelės erdvės reikalaus kompaktiškų sprendimų: mažų gabaritų, lengvai pernešamų ir sulankstomų baldų. Tuo tarpu kieme, kuriame yra gausu medinių elementų, puikiai derės natūralaus stiliaus lauko baldai. Jie padės sukurti gamtos ramybės oazę ir pasijusti tarsi atokioje atogrąžų saloje. Šalia modernaus namo fasado esančioje terasoje nepriekaištingai atrodys griežtesnių formų, minimalistinio stiliaus lauko baldai.

Gamybos medžiagos ir technologiniai sprendimai taip pat yra svarbi baldų atrankos dalis. Tai leidžia ateityje sutaupyti nemažai pinigų ir laiko juos prižiūrint ar atnaujinant. Verta atkreipti dėmesį, kad terasos baldai, turintys metalinę konstrukciją yra labai patvarūs, tad tarnaus jums ne vieną sezoną. Prie ilgaamžiškumo prisideda ir tokie inovatyvūs sprendimai, kurie leidžia baldams greičiau išdžiūti bei apsaugo nuo UV spindulių bei korozijos grėsmės.

Minkštosios lauko baldų dalys ilgai nepraras savo prekinės išvaizdos, jei bus pasiūtos iš lauko sąlygoms pritaikytų medžiagų. Vienos populiariausių yra gabardinas ir olefinas. Jos ne tiks išlaiko savo ryškias spalvas, bet ir beveik nesiglamžo, nesipešioja ir nesipūkuoja. O išskalbtos pagalvėlės neišsitampo, tad jų forma išlieka nepakitusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius