-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MEGRAME: pirmieji A++ klasės langai jau Lietuvoje

Jau beveik metai, kai statybos leidimai suteikiami tik A bei aukštesnės energinio naudingumo klasės pastatams. Nuo 2021 m. kartelė bus pakelta ir Lietuvoje bus privaloma statyti tik A++ klasės reikalavimus atitinkančius namus, o juose montuoti tik energiškai efektyvius langus. Atsižvelgdama į rinkos poreikius, didžiausia langų ir durų gamybos bendrovė Lietuvoje MEGRAME jau pradėjo pirmųjų plastikinių A++ klasės langų gamybą. Kokiomis ypatingomis inovacijomis pasižymi naujieji langai pasakoja bendrovės generalinis direktorius Šarūnas Magelinskas.
Šarūnas Magelinskas
Šarūnas Magelinskas / Projekto partnerio nuotr.

Didžiausias dėmesys – šilumos laidumui

Per langus pastatas gali prarasti iki 70% šilumos, todėl planuojant energiškai efektyvius statinius langams skiriama tiek daug dėmesio. „Svarbiausias rodiklis, į kurį būtina atsižvelgti renkantis langus – šilumos laidumas. A++ energinės klasės namui rekomenduojama montuoti langus, kurių šilumos laidumo koeficientas U – mažesnis arba lygus 0,7 W/m2K. Vadinasi, jei jūsų langai atitinka A++ klasę, jų koeficientas turi būti U=0,7 W/m2K arba dar mažesnis“, – paaiškina Š.Magelinskas.

Projekto partnerio nuotr./MEGRAME: pirmieji A++ klasės langai jau Lietuvoje
Projekto partnerio nuotr./MEGRAME: pirmieji A++ klasės langai jau Lietuvoje

MEGRAME šiais metais pristatė didžiausia inovacija langų rinkoje tituluojamą naujieną – pirmuosius patentuotos technologijos plastikinius A++ klasės langus, kurie skirti energiją taupantiems namams. A++ klasės langai MEGRAME „Gealan – Kubus®“ sukurti bendradarbiaujant su Vokietijos plastikinių profilių gamintoju. „Užsienio rinkose ypač šilti pasyvūs langai labai aktualūs, todėl ten energiją taupantys sisteminiai išradimai ateina greičiau. Džiaugiamės, kad mums pavyko šį produktą pradėti gaminti iškart po naujojo profilio pristatymo pasaulinėje Vokietijos langų parodoje. Turėjome investuoti į papildomą gamybos įrangą, kuri skirta šių langų gamybai, bet rezultatu esame labai patenkinti“, – sako Š.Magelinskas.

Naujųjų A++ klasės langų šilumos laidumo koeficientas U lygus 0,68 W/m2K ir šiuo metu jis yra pats mažiausias Lietuvos plastikinių langų rinkoje. Dėl itin žemo U koeficiento MEGRAME „Gealan – Kubus®“ langai tinkami ir A++ klasės pastatams, ir pasyviems namams.

Projekto partnerio nuotr./MEGRAME: pirmieji A++ klasės langai jau Lietuvoje
Projekto partnerio nuotr./MEGRAME: pirmieji A++ klasės langai jau Lietuvoje

Naujos kartos languose – technologinės inovacijos

Pasak MEGRAME vadovo, norint pasiekti langų A++ energinę klasę, buvo tobulinamos esminės dalys, nulemiančios lango šilumines savybes: lango profilis ir stiklo paketas.

„Didžiausias dėmesys skiriamas lango profiliui – itin svarbu, koks jo plotis, ir kiek profilis turi kamerų. Kuo platesnis profilis, kuo daugiau kamerų – tuo langai šiltesni“, – sako Š.Magelinskas. A++ klasės langai MEGRAME „Gealan – Kubus®“ išsiskiria unikalia vidinių komponentų struktūra. Jų profilio storis net 10 cm, profilis turi 6 kameras, o viduje esančios specialios putos ir trijų tarpinių sistema užtikrina žymiai geresnes šilumos charakteristikas.

Š.Magelinskas sako, kad didelis dėmesys gaminant langus skiriamas ir stiklo paketui – šiltuose languose jis komplektuojamas iš trijų stiklų, iš kurių du selektyviniai – t.y. dengti specialia metalo oksidų danga – ji atspindi šilumą į vidų. Į stiklo paketą būtinai dedami šilumą taupantys termo rėmeliai, o tarpai tarp stiklų užpildomi argono dujomis.

Pasak MEGRAME vadovo, „Gealan – Kubus®“ langų technologija neapsiriboja mažiausiu šilumos laidumu – daug dėmesio skiriama ir saulės spindulių laidumui – kad jie, patekdami per didesnius stiklo plotus, šildytų patalpą ir taip grąžintų šilumą, kuri prarandama per šalčiausią lango dalį – jo rėmą. „Iki šiol plastikinių langų rinkoje nebuvo analogo, kuris leistų turėti ištisines stiklo sistemas ir tuo pačiu užtikrintų aukštas šilumos charakteristikas. Naujos kartos langai išsiskiria ypač siauru rėmu – sumažintas iki 10 cm rėmo aukštis praleidžia daugiau saulės šviesos į namus. Taip pat dėl specifinės, visiškai naujos langų konstrukcijos, jie gali būti labai didelių gabaritų, bet išlaikantys stabilumą“, – sako Š.Magelinskas.

Projekto partnerio nuotr./MEGRAME: pirmieji A++ klasės langai jau Lietuvoje
Projekto partnerio nuotr./MEGRAME: pirmieji A++ klasės langai jau Lietuvoje

Šiluma ir modernus namų dizainas – suderinama

Naujoji architektūra diktuoja naujas madas. Moderniuose namuose atsiranda vientisos stiklo sistemos, langai tampa vis didesni. MEGRAME „Gealan – Kubus®“ langai nepanašūs į kitus langus ir sukurti būtent moderniai architektūrai. Vienu įdomiausiu per pastaruosius metus sukurtų produktų tituluojami langai leidžia kurti unikalų namų dizainą – su mažiau matomo rėmo ir daugiau stiklo.

Pasak Š.Magelinsko, naujieji langai išsiskiria paslėptais varstymo mechanizmais ir kvadratine profilio forma, kuri sukuria nevarstomo lango įspūdį bei suteikia patalpai daugiau šviesos nei įprasti langai. Taipogi langai neturi stiklajuostės – lygus varčios paviršius neapkraunamas papildomomis linijomis.

Projekto partnerio nuotr./MEGRAME: pirmieji A++ klasės langai jau Lietuvoje
Projekto partnerio nuotr./MEGRAME: pirmieji A++ klasės langai jau Lietuvoje

Dar vienas išskirtinis naujų A++ langų bruožas – jų profilių paviršius padengtas ilgaamžės spalvos technologija, kai itin aukštoje temperatūroje plastikas sulydomas su spalvoto akrilo sluoksniu ir taip išgaunamas labai lygus, neporėtas paviršius, atsparus temperatūros pokyčiams. Tokie langai yra itin atsparūs įbrėžimams, lengviau valomi, visiškai nekeičia spalvos daugelį metų.

Pasak Š.Magelinsko, naujųjų A++ klasės langų profilio konstrukcija dėl savo unikalių savybių ir išskirtinių technologinių charakteristikų buvo patentuota ir jau sulaukė didelio susidomėjimo Europoje.

Per kiek laiko atsipirks investicija į šiltus langus

Aukštos A++ energinės klasės namai – tai pasyvūs namai, kurie beveik nenaudoja energijos. Tokiuose pastatuose langai tampa vienu iš esminių kriterijų, nulemiančiu šilumos judėjimą patalpoje.

MEGRAME vadovas teigia, jog langai su ypač aukštomis energinio naudingumo savybėmis leidžia taupyti energiją, kuri skirta namams apšildyti, todėl tampa ilgalaike investicija į ateitį. „Brangstant ištekliams ir nuolat didėjant šilumos sąskaitoms, šiandien išleista didesnė suma A++ energinės klasės langams pasyviame name apytiksliai atsipirktų jau per pirmuosius 2-3 langų eksploatacijos metus“, – sako Š.Magelinskas.

Projekto partnerio nuotr./MEGRAME „Gealan – Kubus®“ langas
Projekto partnerio nuotr./MEGRAME „Gealan – Kubus®“ langas

A++ klasės langus jau galite užsisakyti MEGRAME salone (Žirmūnų g. 68, Vilniuje), taip pat naujausių langų teiraukitės visose MEGRAME atstovybėse.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius