-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MEGRAME sėkmės istorija: 25 metai, 3 milijonai langų ir kokybė be kompromisų

Prieš dvidešimt penkerius metus įsteigta „MEGRAME“ bendrovė šiandien yra didžiausia plastikinių, medinių ir aliuminio langų bei durų gamintoja Lietuvoje – neabejotina savo srities lyderė – į mūsų šalį atvežusi pažangiausias pasaulines langų gamybos technologijas. Pirmoji Lietuvoje pradėjusi gaminti plastikinius langus, kompanija per 25 metus nuėjo ilgą ir įdomų kelią – kupiną didelių iššūkių, drąsių idėjų ir inovatyvių sprendimų. Pagrindinė bendrovės stabilumo ir sėkmės paslaptis yra ta, kad keičiantis rinkoms, niekada nesikeitė „MEGRAME“ verslo filosofija, kuri pagrindiniu savo tikslu visada laikė kokybę – be kompromisų.
UAB „Megrame“ vadovas
UAB „Megrame“ vadovas

Prieš ketvirtį amžiaus mūsų šaliai atgavus nepriklausomybę ir pasikeitus ekonominei situacijai, atsirado poreikis iki tol neturėtoms kokybiškoms prekėms. Nepaisant to, jog tuo metu verslai steigėsi labai intensyviai, sėkmingai išsilaikyti iki šių dienų pavyko tikrai ne kiekvienam. „MEGRAME“ – viena iš tų bendrovių, kurios drąsiai gali pasakoti savo sėkmės istoriją: 1992 metais įkurta įmonė iki šiol priklauso jos steigėjui, per dvidešimt penkerius metus ji išlaikė savo verslo kryptį ir, svarbiausia – klientų pasitikėjimą. Kalbinamas kompanijos vadovas Šarūnas Magelinskas sako, kad vienintelė „MEGRAME“ religija yra kokybė. Tai žino ir savo kasdieniam darbe taiko kiekvienas bendrovės darbuotojas – nuo strateginių vadovų iki klientus aptarnaujančių serviso meistrų. Būtent aukščiausios kokybės produktų ir paslaugų kūrimas padėjo bendrovei iš jaunos įmonės tapti pripažintu rinkos lyderiu.

Šiandien langų sandarinimas vata, popieriumi ir lipniomis juostomis atrodo egzotika, o kadaise tai buvo mūsų kasdienybė. Jeigu pažvelgtume į šį ketvirtį amžiaus per „MEGRAME“ istorijos prizmę, kokius reikšmingiausius įvykius paminėtumėte?

Kai prieš 25 metus steigėme pirmąją gamyklą, plastikinių langų Lietuvoje nebuvo apskritai, t.y. nebuvo net menkiausios pasiūlos. Šiandien turbūt nedaugelis atsimena, kaip popierinėmis juostomis žmonės klijuodavo langų rėmus, kad šie nepraleistų šalčio bei kokie primityvūs buvo senieji mediniai langai – nesandarūs, nekokybiški, neizoliuojantys nei šilumos, nei garso. Mūsų verslo kryptį padiktavo ryškus kitokių – daug modernesnių – langų poreikis rinkoje. 1992 m. pirmieji Lietuvoje pradėjome gaminti plastikinius langus ir duris. Pirmoji mūsų gamykla buvo moderniausia langų gamykla Lietuvoje, kuri jau tuo metu prilygo Vakarų Europos gamykloms. Itin brangius įrengimus ir medžiagas gamybai atsivežėme iš Vokietijos. Kadangi nuo pradžių mūsų tikslas buvo aukščiausia kokybė ir ilgaamžis produktas – į kokybišką įrangą ir žaliavas investavome be dvejonių. Naujos kartos patvarūs, sandarūs, tiksliai užsidarantys, įvairių spalvų plastikiniai langai lietuvių namuose tuo metu buvo tikra sensacija – savotiška vakarietiško gyvenimo pradžia Lietuvoje.

Su stipria verslo pradžia užsikėlėme itin aukštą kartelę. Nuolat stebėjome pasaulines langų gamybos tendencijas, nes norėjome kurti produktus, kurie bus aktualūs rytoj. Dar 2006 m. „MEGRAME“ pirmoji Lietuvoje pradėjo gaminti langus iš bešvinio plastikinio profilio, kuris nekenksmingas nei žmogui, nei aplinkai. Tuo metu tai buvo ypatinga inovacija, kurios dėka švinas buvo pakeistas kalciu. Kai pristatėme šią naujieną Lietuvai, daug kas į tai žiūrėjo gana skeptiškai, nes ekologijos aspektas mūsų šalyje dar buvo visiškai neaktualus. Vėliau langai be švino tapo privalomi visoje Europos Sąjungoje. Dabar visi plastikiniai „MEGRAME“ langai gaminami be švino, o mediniai – tik iš natūralios ekologiškos medienos. Mums tai yra itin svarbus kriterijus, nes visa „MEGRAME“ produkcija orientuota į komfortiško, aplinkai draugiško žmonių gyvenimo kūrimą.

Pastarąjį dešimtmetį ypatingas langų ir durų gamybos inovacijas įtakojo ir augančios energijos išteklių kainos, kurios gamintojus ir vartotojus privertė galvoti apie naujus energijos taupymo būdus. Šilumos taupymas, pasyviojo būsto idėja lėmė „MEGRAME“ energiją taupančių A+ klasės langų atsiradimą. Šiandien vadinamojo pasyviojo namo langų šilumos laidumo U vertė turėtų būti ne didesnė nei 0,8 W/m²K, mūsų bendrovė jau kurį laiką savo klientams siūlo naujos kartos langus, kurių U vertė yra dar mažesnė nei to reikalauja pasyvaus namo kriterijai – 0,77 W/m²K.

Esatę sakęs, kad kaip nekilnojamo turto objekto sėkmę lemia trys dėmenys – vieta, vieta ir vieta, taip „Megrame“ produktų patrauklumą matuojate kokybe, kokybe ir dar sykį kokybe. Kas Jums yra kokybiškas produktas?

Kokybiškas produktas turi ne tik patenkinti kliento poreikius ar efektyviai išspręsti problemą, jis turi būti ilgaamžis ir svarbiausia – kas dažnai pamirštama lietuviškose įmonėse – tikrai kokybiškas produktas turi smarkiai viršyti kliento lūkesčius, suteikti jam pasitenkinimą įsigijus produktą ir jį naudojant daug metų. „MEGRAME“ nuolat vykdo langų rinkos kokybės ir tendencijų analizę. Pastebime, kad daug kam keičiame tik prieš metus ar porą metų sudėtus kitų gamintojų langus. Neverta sakyti, kokį diskomfortą tai sukelia tokius langus įsigijusiems žmonėms. Dažnai klientai neįsigilina į lango technines charakteristikas, renkasi tik pagal kainą, vėliau sumoka dvigubai. Mes nuo pat pirmųjų bendrovės žingsnių apsisprendėme jokiu būdu netaupyti kokybės sąskaita, ir to principo ištikimai laikomės. Visose grandyse – gamindami langus naudojame visas reikalingas ir mūsų klimatui tinkamas medžiagas, jas renkamės ne pagal kainą, o pagal kokybę. Patys montuojame savo langus, visada laikomės sutartinių įsipareigojimų ir terminų. Langai – ilgalaikė investicija, todėl ilgaamžiškumas mūsų veikloje yra kokybės sinonimas. Maloniai stebina faktas, kad net ir pirmaisiais „MEGRAME“ veiklos metais pagaminti langai iki šiol tarnauja ir atrodo nepriekaištingai. To ir siekiame – ne tik gaminamais kokybiškais produktais, bet ir paslaugomis.

Kalbate apie langų montavimą?

Taip, tai neatsiejama kokybiškų langų dalis. Neprofesionalus montavimas gali sugadinti net ir labai kokybiškus langus, ir žmogus galiausiai liks nepatenkintas. Tai vėlgi nuo pat įmonės įkūrimo dienos buvo principinė mūsų nuostata: turime patys kontroliuoti langų kokybę kiekviename ciklo etape. Ir kalbu ne tik apie montavimą ir gamybą, bet ir apie pradinį žingsnį, kai mūsų konstruktoriai pasiūlo geriausią sprendimą konkrečiai situacijai, pataria dėl techninių, eksploatavimo, vizualinių langų niuansų, taip pat apie nemokamą profesionalią langų priežiūrą garantijos metu bei operatyvų aptarnavimą garantijai pasibaigus. Dalyvaujame procese nuo pat idėjos iki ilgus metus trunkančio langų eksploatavimo, mūsų santykiai su užsakovais neapsiriboja pardavimu. Konstrukcija – gamyba – montavimas – serviso paslaugos ir langų priežiūra – klientų ratas nuolat sukasi. Jei peržiūrėtume statistiką, turbūt kiekvienam Lietuvos gyventojui jau esame pagaminę bent po vieną langą.

Jūsų klientų ratas – labai įvairus: nuo gyventojų iki didžiausių nekilnojamo turto vystytojų bei namus renovuojančių bendrovių. Kokiam segmentui skiriate didžiausią prioritetą?

Visus vertiname vienodai, mums brangus kiekvienas klientas. Ir įmonė, statanti daugiabutį, ir privatūs asmenys, statantys individualius namus ar keičiantys buto langus, rekonstruojantys dvaro sodybą, ir, galiausiai, užsakovai Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse – visiems skiriame vienodą dėmesį. Esame efektyviai paskirstę pardavimo specialistų komandas, kad visi segmentai gautų tinkamą dėmesį. Ir labai džiaugiuosi, kad per dvidešimt penkerius metus neturėjome jokių didelių ginčų su užsakovais dėl produktų ar darbų kokybės. Žinoma, visko pasitaiko, kiekvienoje srityje, o ypač statybose, būna įvairių nesklandumų, tačiau kliento pasitenkinimas priklauso nuo to, kaip juos išsprendi.

O kaip iškylančias problemas sprendžiate jūs?

Greitai. Manau, operatyvumas ir greitas problemos sprendimas yra esminis dalykas. Mums visada buvo svarbu, kad augant bendrovei ji netaptų dideliu biurokratiniu mechanizmu, kaip tai dažnai pasitaiko vidutinio ir stambaus verslo įmonių praktikoje. Siekiame būti operatyvus, lankstus, gyvas verslo organizmas. Neatitrūkstame nuo bendrovės kasdienybės, bendraujame su klientais, partneriais, darbuotojais, puikiai jaučiame rinkos ir kompanijos pulsą. Niekada nieko nedarėme atmestinai, gal todėl ir turime pasitikėjimo kreditą. Turbūt jis padėjo ir palyginti sausiems išlipti iš visų ekonominių krizių, kurios paskandino daug Lietuvos gamintojų. Dirbome atsargiai, reagavome į rinką, optimizavome procesus ir šiandien skaičiuojame 25 metus – „MEGRAME“ verslo ambicijos ir požiūris į klientą jau yra patikrinti laiko ir mūsų atveju labai pasiteisino.

Kokias regite tendencijas langų rinkoje? Kokių naujovių čia galima tikėtis?

Langų gamybos bei pačių profilių technologijos ir kokybiniai rodikliai nuo 1992 metų pažengę į priekį keliskart. Jei palygintume pirmuosius mūsų montuotus langus ir šiandieninius, tai šilumos laidumo koeficientas juose pagerėjęs daugiau nei dvigubai, o naujausi profiliai nuo senųjų skiriasi kaip rolsroisas nuo žigulio. Šiandien mūsų vartotojai ieško energetiškai efektyvių, šilumą taupančių, platesnes architektūrines galimybes teikiančių langų. Tokie bus naujieji MEGRAME „Gealan – KUBUS®“ langai – didžiausia technologinė sensacija langų rinkoje. Produktas pasaulinėje parodoje pristatytas tik praėjusiais metais, o į gamybą Lietuvoje bus paleistas jau šį pavasarį. Šie langai jau vertinami kaip revoliuciją langų pasaulyje sukėlęs produktas, tai absoliučiai naujos kartos plastikiniai langai. Juose nesimato varčios, tik ištisa stiklo plokštuma, tad pastatus bus galima projektuoti taip, kad matytųsi vien stiklas. Ši inovacija atvers dar neregėtas plastikinių langų galimybes architektūroje. Tai pasaulyje pirmaujančio plastikinių profilių gamintojo koncerno GEALAN unikalus išradimas – su šia kompanija partnerystės ryšiai mus sieja nuo pat „MEGRAME“ veiklos pradžios. Beje, jie – vieninteliai gamintojai Europoje, lango rėmo spalvą išgaunantys padengdami rėmą koekstruzijos būdu išlietu akrilu, garantuojančiu neeilinį ilgaamžiškumą ir atsparumą spalvotiems langų rėmams. Išties bendradarbiavimas su profilių gamybos lyderiais dažnai mums leidžia būti pirmiems įvairių inovacijų srityje, suteikia galimybę pasiūlyti išskirtinius produktus.

Ko palinkėtumėte sau ir „MEGRAME“ kolektyvui gimtadienio proga?

Kad ir toliau tikslingai eitume keliu, kurį pasirinkome nuo pat kompanijos įkūrimo. Šiandien jau turime labai daug – klientų pasitikėjimą ir žinomą vardą – „MEGRAME“ prekės ženklą, kuris yra siejamas su aukščiausia kokybe. Manau, sukurti yra viena, tačiau išlaikyti tai, ką sukūrei, nenuleisti kartelės – neiti į kompromisą kokybės kontekste yra gerokai sunkiau. Džiaugiuosi, kad mums tai pavyksta jau dvidešimt penkerius metus. Klientų lojalumas mums yra stipriausias stimulas – šiandien jau gaminame langus pirmųjų „MEGRAME“ klientų vaikams ir anūkams.

Megrame
Megrame

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius