Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modernybę ir tradicijas jungiančio šeimos turizmo verslo įkūrėjai: augti ir klestėti be INVEGOS pagalbos nebūtų pavykę

Prieš 8-erius metus Tamulynų šeimos įkurtas „Dykros Etno Resort“ traukia turistus iš Lietuvos ir užsienio į Tauragės rajoną, kur stūkso keturi modernūs, Lietuvos protėvių gyvenimo būdu alsuojantys poilsio nameliai. Eglė ir Gediminas Tamulynai pasakoja apie verslo sėkmę, siekius kurti lietuvišką poilsio algoritmą ir nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijos ir verslo garantijos“ (INVEGA) finansinius produktus, be kurių šiandieninis klestėjimas būtų neįmanomas.
Tamulynų šeima / Dykros Etno resort
Tamulynų šeima / Dykros Etno resort / Asmeninio arch. nuotr.

Atokvėpis ir darbas gamtoje, klėtys ir trobos, skirtos pasislėpti nuo intensyvaus gyvenimo ritmo bei šiuolaikiškas etnodizainas – taip atrodo į „Dykros Etno Resort“ atvykusių poilsiautojų kasdienybė.

Verslo bendraįkūrėjas Gediminas Tamulynas pasakoja, kad lietuviško, modernaus, bet kaimiško poilsio paslaugos – ganėtinai unikalus konceptas, gimęs dar 2016 m.

Mes bandome kurti lietuvišką atokvėpio algoritmą ir, man atrodo, mums sekasi neblogai.

„Daug esame girdėję apie poilsiavimo Balyje ar Tailande algoritmą, kuomet turistai čia atvyksta atsipūsti ištisiems mėnesiams. Mes bandome kurti lietuvišką atokvėpio algoritmą ir, man atrodo, mums sekasi neblogai. Žmonės apsistoti čia atvyksta ištisus metus ir atranda žavesį net darganotame ore, atitrūksta nuo civilizacijos ir įsikvepia išskirtinėje aplinkoje, susipažindami su Lietuvos tradicijomis“, – teigia pašnekovas.

Be pagalbos išplėsti verslo būtų nepavykę

Kalbėdamas apie verslo sėkmę, G.Tamulynas akcentuoja, kad „Dykros Etno Resort“ ypač daug susidomėjimo ėmė sulaukti pandemijos metu, kuomet čia dar aktyviau poilsiauti ėmė ir vietiniai gyventojai.

Būtent tuomet, įvertinus vis augantį poreikį, Tamulynų šeima nusprendė investuoti dar į du poilsio namelius ir patenkinti didėjančią turizmo paklausą.

„Nusprendus plėsti verslą, įsivertinome savo galimybes ir pamatėme, kad prireiks papildomos pagalbos.

Susidurti su INVEGA buvo tekę ir anksčiau, vystant kitą savo verslą, todėl labai džiaugiamės, kad įstaiga ir vėl galėjo padėti – ne tik suteikdama garantiją paskolai, bet ir patvirtindama prašymą dėl jos palūkanų finansavimo“, – teigia verslo bendraįkūrėjas.

Anot INVEGOS Produktų valdymo departamento vadovės Ausmos Bartkutės, tokia pagalba smulkiems, augti norintiems verslams – vienas iš kertinių nacionalinės plėtros įstaigos tikslų: „Ieškodami finansavimo galimybių veiklos plėtrai, verslai neretai susiduria su nepakankamo ar nepatrauklaus užstato problema.

Tokioje situacijoje gali pagelbėti INVEGOS garantijos, palengvinančios priėjimą prie finansavimo šaltinių. Pasinaudoję palūkanų kompensacija, verslai gali kompensuoti dalį investicinių paskolų ar lizingo sutarčių palūkanų ir tokiu būdu pasilengvinti finansinę naštą, susigrąžintas lėšas skiriant kitiems poreikiams. Džiaugiamės, kad mūsų palaikomi verslai sėkmingai plečiasi ir auga, o MB „Dykros“ – dar vienas puikus to pavyzdys.“

Invega nuotr. /INVEGOS Produktų valdymo departamento vadovė Ausma Bartkutė
Invega nuotr. /INVEGOS Produktų valdymo departamento vadovė Ausma Bartkutė

Pasak G.Tamulyno, tokios priemonės – ypač svarbios ir padedančios stokojantiems verslams įgyvendinti savo plėtros tikslus.

„Ypač džiugino paprastas, sklandus ir spartus bendradarbiavimas su INVEGA – nesusidūrėme su jokiais biurokratiniais apsunkinimais, o priešingai – jautėme pagalbą ir palaikymą.

Apskritai, galiu teigti, kad be INVEGOS pagalbos šie du poilsio nameliai vis dar nebūtų pastatyti. Be to, modernizavus šias senas klėtis mūsų verslo apyvarta padidėjo bent jau dukart, o turistų lūkesčius galime atliepti dar geriau“, – sako pašnekovas.

Poilsiautojai nori autentiškų įspūdžių

Pasakodama apie pačias sodybas, E.Tamulynienė akcentuoja, kad jos buvo kuriamos pasitelkiant modernų etnodizainą ir įdarbinant senus, tradicinius lietuvių pastatus – klėtis, svirną ar trobas, pritaikant juos apgyvendinimui ar pramogoms.

Buvo kuriamos pasitelkiant modernų etnodizainą ir įdarbinant senus, tradicinius lietuvių pastatus.

„Siekėme kurti tokią aplinką, kuri primintų senovės lietuvių gyvenimo būdą. Poilsiautojai čia randa ne tik židinius, šviestuvus, panašius į širšių lizdus ar pagamintus iš arklio pakinktų bei šiaudų, bet ir restauruotus senovinius baldus, jų replikas.

Beveik viskas yra pagaminta iš vietinių medžiagų, visai šalia gyvenančių žmonių – puodžių, dailidžių, baldžių ar stalių, visai kaip senovėje. Be to, turime tikrą lietuvišką pirtį, kur yra vedamos tradicinės, ilgai trunkančios apeigos su pirtininku – išties ypatinga patirtis.

Džiaugiamės, kad triukšmo ir skubėjimo nuošalyje pabūti pas mus atvažiuoja išties daug turistų iš užsienio – amerikiečiai, australai, italai, arabai ir dar daugiau, vertinantys unikalią aplinką ir atmosferą. Tendencijos rodo, kad žmonės nebenori poilsiauti vietose, kuriose „prištampuota“ tų pačių baldų, kuriuos galima rasti ir JAV, ir Lietuvoje ar Latvijoje – jie nori autentiškų įspūdžių“, – sako viena iš verslo bendraįkūrėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius